EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Η πρόκριση φανερώνει την ποιότητα της ομάδας"

Σφαιρόπουλος: "Η πρόκριση φανερώνει την ποιότητα της ομάδας"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Ολυμπιακό και τόνισε πως η πρόκριση στα playoffs φανερώνει την ποιότητα της ομάδας του Πειραιά.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στην Νταρουσάφακα, μίλησε για την πρόκριση του Ολυμπιακού στα προημιτελικά της EuroLeague, ενώ ευχήθηκε και χρόνια πολλά στον σύλλογο, για τα 92 χρόνια ζωής του.

Αρχικά, είπε τα εξής: "Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στον Ολυμπιακό που συμπληρώνει 92 χρόνια από την ίδρυσή του. Στα του αγώνα, ήταν ένα από τα καλά μας παιχνίδια. Παίξαμε καλή άμυνα, αρχίσαμε με συγκέντρωση στο κομμάτι αυτό και κρατήσαμε την Νταρουσάφακα χαμηλά στο σκοράρισμα στο πρώτο μέρος. Κάθε παίκτης που έπαιξε έδωσε τον καλύτερό του εαυτό σε άμυνα και επίθεση. Μέχρι το 25’ ελέγχαμε απόλυτα το παιχνίδι, η διαφορά ήταν στους 20 πόντους και τότε η Νταρουσάφακα άλλαξε το πλάνο της και πήγε σε χαμηλά σχήματα με τον Μοερμάν στο ‘5’. Έπαιξαν πολύ με ένας εναντίον ενός κάνοντας ντράιβ και μας δημιούργησαν πρόβλημα πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια. Μπλοκάραμε και στην επίθεση γιατί δεν είχαμε εύκολο παιχνίδι στον αιφνιδιασμό. Στα τελευταία 5-6 λεπτά παλέψαμε περισσότερο, κρατήσαμε το μικρό προβάδισμα που είχαμε και στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα, παλέψαμε για κάθε μπάλα και βουτήξαμε στο παρκέ. Γι’ αυτό και νικήσαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, θα πρέπει όμως να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο σταθεροί. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Όπως είδατε δεν υπάρχει εύκολο ματς και γι’ αυτό θέλουμε τη βοήθειά τους σε κάθε ματς στο ΣΕΦ", είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Οσο για την εξασφάλιση της πρόκρισης στους «8», είπε: "Είναι ένα πρώτο βήμα. Σήμερα μαθηματικά περάσαμε στους ‘8’, κάτι που δεν καταφέραμε πέρσι. Μπήκαμε πιο αποφασιστικά από την αρχή της χρονιάς, είναι μια πρώτη επιτυχία και τώρα ο δεύτερος στόχος είναι το πλεονέκτημα έδρας. Θέλω να χαμηλώσουμε τους τόνους και να μην κοιτάμε πολύ μακριά. Είναι πολύ μακριά ακόμη τα play offs και το Final Four. Το γεγονός ότι περάσαμε στην 25η αγωνιστική δείχνει την ποιότητα της ομάδας. Και πέρσι είχαμε ποιότητα, αλλά βγήκαμε εκτός ρυθμού με τραυματισμούς και προσθαφαιρέσεις. Και φέτος είχαμε προβλήματα, αλλά τα καλύψαμε όλα εκτός του Χάκετ που ήταν και ο πιο σοβαρός τραυματισμός".

Για την πληρότητα του Ολυμπιακού μετά από καιρό: "Όταν έχουμε όλους τους παίκτες είμαστε πιο δυνατοί. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου κι έχει τον ηγέτη της που είναι ο Σπανούλης. Όταν όλοι είναι διαθέσιμοι αισθάνεσαι σιγουριά και έχεις όλα τα όπλα σου. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε υγιείς και να έχουμε ένα πλήρες ρόστερ".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ