EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Η πίεση στη Φενέρμπαχτσε"

Σφαιρόπουλος: "Η πίεση στη Φενέρμπαχτσε"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Ερικ Γκριν μίλησαν για τον αυριανό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε, λίγο πριν από την αναχώρηση για την Πόλη.

Η ξεκούραση έκανε καλό, δεν ήταν όμως αρκετή για τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που οι τραυματισμοί δεν ήταν δυνατόν να ξεπεραστούν μέσα στην εβδομάδα της διακοπής που είχε η EuroLeague. Αυτό τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος λίγο πριν από την αναχώρηση των "ερυθρόλευκων" για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν κόντρα στην πανίσχυρη Φενέρμπαχτσε το αήττητο σερί τους (4-0) και να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs.

Παράλληλα, ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε ότι η ομάδα του δεν έχει καμία πίεση στο συγκεκριμένο παιχνίδι, εν αντιθέσει με τη Φενέρμπαχτσε... " Δεν είναι το πιο σημαντικό ματς ως τώρα. Υπάρχουν πολλά ματς ακόμη. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι κρίσιμο, αλλά όχι το πιο σημαντικό. Πιο κρίσιμο είναι για τη Φενέρμπαχτσε το ματς παρά για εμάς. Και πιστεύω ότι η Φενέρμπαχτσε θα έχει την πίεση για αυτό το παιχνίδι. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, μια ομάδα που ξέρει τι παίζει μέσα στο γήπεδο και στην επίθεση και στην άμυνα. Μια ομάδα που έχει αρκετούς ξένους και ένα καλό ρόστερ και μεγάλο σε ποιότητα" δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

" Για εμάς είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, ξέρουμε τις αδυναμίες τους, θέλουμε να τις χτυπήσουμε και να παίξουμε έξυπνα. Επίσης, θα πρέπει να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα, ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και η ατμόσφαιρα θα είναι εκρηκτική και καυτή και άρα θα πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας για να κάνουμε αυτό που πρέπει".

"Δεν κοιτάζουμε το +9 του πρώτου αγώνα"

Σε ερώτηση για το εάν η διακοπή λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του, ο Σφαιρόπουλος δήλωσε: " Είχαμε αυτή τη μικρή διακοπή, υπήρχε χρόνος για ξεκούραση, αλλά δεν ήταν αρκετός για να ξεπεράσουμε κάποιους τραυματισμούς. Οι παίκτες που βρίσκονται εδώ είναι ετοιμοπόλεμοι και έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Στο πρώτο παιχνίδι είχε και τα θετικά και τα αρνητικά του συμπεράσματα, η Φενέρμπαχτσε πάλεψε ως το τέλος και μάζεψε τη διαφορά, είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και δικαίως συμβαίνει αυτό, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά".

Τέλος, ο Ελληνας τεχνικός κλήθηκε να συγκρίνει το αυριανό παιχνίδι με το αντίστοιχο του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ και είπε σχετικά: "Αυτό που μου δείχνει εμένα το πρώτο παιχνίδι, είναι ότι πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Δεν κοιτάζουμε το +9 του πρώτου αγώνα, όπως σε κάθε παιχνίδι, θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, άσχετα εάν κερδίζουμε ή χάνουμε. Θέλουμε σε κάθε ματς να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Γκριν: "Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα"

Σφαιρόπουλος: "Η πίεση στη Φενέρμπαχτσε"

Για την αυριανή αναμέτρηση μίλησε και ο Ερικ Γκριν, ο οποίος επισήμανε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα στην Κωνσταντινούπολη... " Είναι ένα παιχνίδι μεγάλο, σημαντικό και για τις δύο ομάδες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την αναμέτρηση αυτή, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας για σαράντα λεπτά. Θα είναι διαφορετικό το ματς αυτό σε σχέση με εκείνο του πρώτου γύρου. Τώρα θα παίξει ο Μπογκντάνοβιτς, θα είναι μπροστά στο δικό τους κοινό και όλα αυτά κάνουμε το ματς το αυριανό τελείως διαφορετικό" τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού.

"Είμαστε μεγάλη ομάδα, δεν θέλω να μιλάω για τους αντιπάλους μας, αλλά για το τι κάνουμε εμείς. Αν κάνουμε αυτό που πρέπει, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα πρέπει να βγω μπροστά, όταν έχουμε τραυματίες και σημαντικούς παίκτες εκτός, ξέρω ότι θα έχω έναν διαφορετικό ρόλο. Όλοι πρέπει να βγούμε μπροστά, το ίδιο και εγώ. Για εμάς, αυτό που μετράει είναι η νίκη, ανεξάρτητα ποιος θα είναι ο καλύτερος. Θέλουμε να νικήσουμε γιατί θέλουμε το πλεονέκτημα έδρας".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ