EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Kαραμέλα τα περί δημιουργίας..."

Σφαιρόπουλος: "Kαραμέλα τα περί δημιουργίας..."
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε εν όψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Λιμόζ (5/11, 21:45), τονίζοντας πως οι "ερυθρόλευκοι" χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν στο σημείο που θέλουν. Πως σχολίασε το "πρόβλημα" δημιουργίας και τι ανέφερε για τον τραυματισμό του Οθέλο Χάντερ.

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Euroleague με τη Λιμόζ, δίχως τον Οθέλο Χάντερ. Ο Αμερικανός σέντερ θα είναι ο μοναδικός απών από την αναμέτρηση με τη γαλλική ομάδα, εκεί όπου οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να δημιουργήσουν... σερί στη διοργάνωση -μετά και το "διπλό" στο Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στους δημοσιογράφους για το συναπάντημα με τη Λιμόζ, τον χρόνο που είναι σύμμαχος των Πειραιωτών αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα καλύψει το κενό του Οθέλο Χάντερ. Τι απάντησε σε ερώτηση που του έγινε για το πρόβλημα δημιουργίας των "ερυθρολεύκων" στα τελευταία παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα με τη Λιμόζ: " Είναι το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας. Αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για να παίξουμε καλά μπροστά στον κόσμο μας. Η Λιμόζ είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα και θέλει προσοχή. Είναι μια ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όποιον δεν την "διαβάσει" σωστά. Έχει αθλητικό ρόστερ, πολυφωνία στην επίθεση και αμυντικά είναι πολύ επιθετική. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι".

Για την παρουσία του κόσμου στο ΣΕΦ: " Είναι σημαντικό αυτό το παιχνίδι και θέλω να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι. Θέλουμε να κάνουμε ένα κάλεσμα προς τον κόσμο, μιας και είναι το πρώτο ματς στο ΣΕΦ για την Euroleague".

Για τη "χημεία" του Ολυμπιακού: " Όπως έχω ξαναπεί, η ομάδα αυτή βρίσκεται μαζί περίπου ένα μήνα. Στις 8/10 ξεκινήσαμε όλοι μαζί. Όταν αλλάζει η ομάδα το 50% της δωδεκάδας, θα χρειαστεί χρόνος για να "δέσει" όλο αυτό το σύνολο και να αποδώσει. Θα πρέπει να περάσει χρόνος για να μάθει ο ένας τον άλλον, ακόμη κι εγώ να μάθω τους παίκτες μου. Άλλο τι βλέπεις στο video και άλλο πως κοουτσάρεις. Είναι λογικός να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας".

Για το που βρίσκεται η ομάδα: " Δείχνουμε στοιχεία προόδου! Έχουμε σαφή βελτίωση και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πιστεύω πως ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Όσο περνάει ο καιρός, θα αποδώσουμε καλύτερα, ως ομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες, τους έχουμε εμπιστοσύνη. Το μείζον είναι να μοντάρουμε την ομάδα. Αυτό παλεύουμε να κάνουμε".

Για τον τομέα της δημιουργίας: " Αυτό που λένε όλοι για τη δημιουργία είναι... καραμέλα. Λέτε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει δημιουργία, αλλά σκοράρουμε 87 πόντους. Όταν βάζεις τόσους πολλούς εκτός έδρας, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, τι να πω; Αν έχουμε πρόβλημα δημιουργίας... Το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά η έλλειψη αυτοματισμών. Κάτι λογικό αφού είμαστε νέα ομάδα. Αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Φέτος υπάρχει περισσότερη δημιουργία από το λόου ποστ, σε σχέση με πέρσι. Δημιουργία δεν είναι μόνο το πικ εν ρολ".

Για τις νίκες με Αρμάνι Μιλάνο και ΠΑΟΚ: " Έχουμε σκαμπανεβάσματα γιατί είμαστε νέα ομάδα. Βελτιωνόμαστε. Μέσα από τους αγώνες μαθαίνουμε επίσης, όχι από τις προπονήσεις αποκλειστικά. Το να κερδίζεις στο Μιλάνο και στο Παλατάκι στο τέλος, είναι credit. Όλα αυτά βοηθάνε στη βελτίωση της ομάδας".

Για τον τραυματισμό του Οθέλο Χάντερ: " Θα καλύψουμε εκ των έσω τον τραυματισμό του Χάντερ. Ευτυχώς δεν είναι κάτι σοβαρό. Θα λείψει περίπου δέκα ημέρες. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε το υλικό να καλύψουμε το κενό του. Υπάρχει ο Μιλουτίνοφ και τα τεσσάρια μας που μπορούν να παίξουν στο "5", σε πιο χαμηλά σχήματα. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα σχήματα, για να αντιπαρέλθουμε στην ενεργητικότητα των αντιπάλων μας".

Για τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών: " Υπάρχει διαφορά επιπέδου φυσικής κατάστασης. Κάποιοι είναι πιο κουρασμένοι λόγω Eurobasket, από κάποιους άλλους. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν ρυθμό γιατί δεν έπαιζαν πολύ στο Eurobasket. Όλες οι ομάδες που έχουν πολλούς διεθνείς, πρέπει να βρουν την ισορροπία για να έρθουν όλοι οι παίκτες στο ίδιο επίπεδο. Ακόμη ρυθμίζουμε την ομάδα και σε αυτό το κομμάτι".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ