EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Η διαιτησία ήταν αντάξια της EuroLeague"

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για διαιτησία αντάξια της EuroLeague και της ποιότητας των "αιωνίων", στάθηκε στο ξεπέταγμα του Μπράιαν Ρόμπερτς και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ήταν πλήρης στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας στην παράταση του Παναθηναϊκού Superfoods . Οι "ερυθρόλευκοι" είδαν το "τριφύλλι" να επιστρέφει από το -12 του 30ου λεπτού, βρέθηκαν σε δύσκολη θέση λίγο πριν από το φινάλε του σαρανταλέπτου, αλλά στην παράταση ο Μπράιαν Ρόμπερτς έβαλε ένα μεγάλο σουτ για να "σφραγίσει" τη νίκη της ομάδας του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε παρά να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, δηλώνοντας μετά το φινάλε του ντέρμπι πως " ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ένα πραγματικό ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο σπουδαίους συλλόγους της Ευρώπης. Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινήσαμε τον αγώνα, έβγαλε εκτός ρυθμού τον Παναθηναϊκό, πήραμε εμείς τον έλεγχο μέσα από την άμυνά μας. Μετά τη β' περίοδο καταφέραμε να χτίσουμε ένα καλό προβάδισμα, που μας έδωσε πλεονέκτημα. Καταφέραμε να φτάσουμε σε προβάδισμα με διψήφιες διαφορές επειδή στη γ' περίοδο συνεχίσαμε με την ίδια συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα στις δύο πλευρές του παρκέ. Περιμέναμε πως ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει, όπως έγινε στην τελευταία περίοδο. Εκεί που η επίθεσή μας δεν λειτούργησε καλά, ήμασταν πολύ αργοί στο πως μεταφέραμε την μπάλα και στο πως εκτελούσαμε. Πήραμε πολλές λάθος αποφάσεις, κι ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε. Έβαλε καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, όπως ακριβώς του αρέσει να κάνει", για να συνεχίσει:

" Στο τέλος του σαρανταλέπτου είχαμε την τελευταία κατοχή, αλλά χάσαμε το σουτ. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εκδηλώσει επίθεση μετά, στα λίγα δευτερόλεπτα που είχε. Στην παράταση ήταν πολύ σημαντικό πως όταν ο Παναθηναϊκός πήρε το πάνω χέρι, δεν τα παρατήσαμε. Παίξαμε πολύ καλύτερα σε σχέση με την τελευταία περίοδο. Πιστεύω ότι αξίζαμε να νικήσουμε, γιατί στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλο. Έχουμε έξι ακόμη παιχνίδια μπροστά μας, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε".

Σε ερώτηση για τη διαιτησία του αγώνα, απάντησε πως "η διαιτησία ήταν αντάξια της EuroLeague, αντάξια του ευρωπαϊκού επιπέδου των δύο ομάδων. Οι διαιτητές σφύριζαν ό,τι έβλεπαν".

Αναφορικά με την πρώτη εμφάνιση των Μπόμπι Μπράουν και Κιμ Τιλί στη διοργάνωση, ανέφερε πως " είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δέκα μέρες που έχουμε όλη την ομάδα μαζί στις προπονήσεις, εξαιρουμένου του Δημήτρη Αγραβάνη που θα λείψει για το υπόλοιπο της σεζόν. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό από την αρχή της χρονιάς. Είναι το πρώτο παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να αποφασίσω για το ποιοι δώδεκα θα παίξουν. Είναι διαφορετικό να δουλεύεις όταν έχεις όλη την ομάδα μαζί.

Ο Κιμ (Τιλί) είναι ένας παίκτης που έλειψε πολύ, η αθλητικότητά του. Γέμισε τη ρακέτα, έκοψε κάποιες φάσεις, πήρε ριμπάουντ. Κι όλα αυτά ενώ είναι εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Από την άλλη, ο Μπόμπι (Μπράουν) είναι μόλις μια εβδομάδα μαζί μας, δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει απόλυτα την ομάδα. Κι αυτός κι ο Μπράιαν (Ρόμπερτς) βοήθησε πολύ, είναι παίκτης - κλειδί. Ξέρουμε την ποιότητά του. Μαζί με τον υπόλοιπο κορμό, δημιουργούν ένα ισχυρό σύνολο. Είναι μια στιγμή που την περιμέναμε πολύ καιρό, να είναι όλη η ομάδα μαζί και να δουλεύει".

Για το αν "ξύπνησε" ο Μπράιαν Ρόμπερτς ενδεχομένως λόγω της άφιξης του Μπόμπι Μπράουν, είπε πως " δεν είχε ποτέ έλλειψη συγκέντρωσης, απλά ήταν πολύ πιο επιθετικός. Δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με το πρώτο. Θέλαμε να είναι πιο επιθετικός και αυτό έγινε".

Στη συνέχεια είπε πως " η ομάδα που σχεδιάστηκε το καλοκαίρι είναι αυτή που είδαμε απόψε, από θέμα προσώπων. Δεν ήμασταν ποτέ ξανά όλοι μαζί. Η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Πολλά καλάθια από αυτά που δεχθήκαμε ήταν από τον Νικ Καλάθη, είτε προσωπικά είτε με τις πάσες που έδωσε στον Τζέιμς Γκιστ. Ήταν σημαντικό που σταματήσαμε την περιφέρεια του Παναθηναϊκού, τον Μάικ Τζέιμς, τον Κέι Σι Ρίβερς και τον Νίκο Παππά".

Τέλος, σε ερώτηση για τον Ιωάννη Παπαπέτρου σχολίασε πως " έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη όλων μέσα στην ομάδα. Είναι πολύ νέος, αλλά παίζει πολλά χρόνια στην EuroLeague. Έχει και τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα να προχωρήσει γιατί είναι σεμνός και συνεχίζει να δουλεύει. Έκανε πολύ καλό παιχνίδι, βοήθησε κι αυτός. Ήταν πολύ ουσιαστική κι η δική του παρουσία".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ