EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες"

Σφαιρόπουλος: "Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες"
EUROKINISSI

O "λαβωμένος" Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Κάουνας χωρίς τους Πρίντεζη, Μάντζαρη και Μιλουτίνοφ με τον Γιάννης Σφαιρόπουλο, όμως, να εκφράζει την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του ενόψει του αγώνα με την Ζάλγκιρις (28/12, 20:00).

Ο Ολυμπιακός στην 15η "στροφή" της EuroLeague θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ζάλγκιρις και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο φινάλε του πρώτου γύρου της διοργάνωσης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γιώργο Πρίντεζη, Βαγγέλη Μάντζαρη, Δημήτρη Αγραβάνη, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Κιμ Τιλί . Ο προπονητής των Πειραιωτών, όμως, δεν στάθηκε στους απόντες.

"Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες που υπάρχουν. Προσπαθούμε να βρούμε κάποια σχήματα που θα μπορούν να λειτουργήσουν για να καλύψουμε το κενό όσων λείπουν. Το πιο σημαντικό είναι όσοι ταξιδεύουν να είναι συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτά που πρέπει. Πιστεύω σε όλα τα παιδιά. Θέλω όλοι να είναι έτοιμοι και συγκεντρωμένοι και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει", είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για το Κάουνας, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για την Ζάλγκιρις:

" Είναι μία ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Παίζουν ομαδικά. Εχουν ρόλους και χημεία και ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Επιθετικά έχει κάποια στοιχεία που έχουμε αναλύσει και θέλουμε να τα χτυπήσουμε. Αμυντικά έχει αρκετούς τρόπους να αντιμετωπίσει το πικ εν ρολ, χρησιμοποιεί κάποια τρικ και για αυτό πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και να είμαστε συγκεντρωμένοι για να την αντιμετωπίσουμε".

Επίσης ρωτήθηκε και για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της πρωταθλήτριας Λιθουανίας στη "Zalgirio Arena": "Η έδρα είναι θερμή και θορυβώδης. Δεν πρέπει να επηρεαστούμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε κάτι να χαλάσει την συγκέντρωσή μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαβάσουμε τι πρέπει να κάνουμε".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το θετικό πρόσημο της ομάδας του στον πρώτο γύρο της EuroLeague: "Απαντήσατε μόνος σας στην ερώτησή σας. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να κάνω απολογισμό. Είναι πολύ νωρίς. Η EuroLeague είναι τόσο απαιτητική και δύσκολη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει κάτι και να αλλάξουν τα δεδομένα. Κοιτάω το παρόν και αυτό κάνουν και οι παίκτες. Αφοσιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όταν τελειώσει η κανονική διάρκεια, θα μπορούμε να κάνουμε έναν απολογισμό".

Ουίλτζερ: "Όλο και καλύτερος..."

Ο Κάιλ Ουίλτζερ από την πλευρά των παικτών του Ολυμπιακού ρωτήθηκε αρχικά για τις συνθήκες που έχει συναντήσει στην Ευρώπη. "Είναι διαφορετικά από αυτό που ήξερα. Είμαι πολύ τυχερός που έχω τόσο καλούς συμπαίκτες και προπονητές που με βοηθούν. Καθημερινά μαθαίνω και ελπίζω παιχνίδι με παιχνίδι να παρουσιάζομαι καλύτερος. Μπορώ να προσφέρω περισσότερo στα ριμπάουντ, τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά, για να δίνω δεύτερες ευκαιρίες στην ομάδα μου. Επίσης, θέλω να παίρνω ανοικτά σουτ και να σκοράρω ".

Επίσης, ο Καναδός πάουερ φόργουορντ ανέφερε πως "η Ζάλγκιρις έχει μία επιθετική αρετή, αλλά με την άμυνά μας μπορούμε να την δυσκολέψουμε", ενώ αναφερόμενος στον πατέρα του, Γκρεγκ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στον Άρη, είπε πως "παρακολουθεί κάθε παιχνίδι. Οταν αποφάσισα να έρθω εδώ, μου είπε πόσο ωραία είναι η Ελλάδα και πόσο καλή ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. H εμπειρία μου έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Η Ελλάδα είναι εκπληκτική χώρα, η ομάδα εξαιρετική, οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου άψογοι. Έχει περάσει καιρός, αλλά είναι ωραίο που τον θυμούνται ακόμα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ