EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε πεισμώσει"

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε πεισμώσει"
Σφαιρόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως όλοι στην ομάδα έχουν πεισμώσει και επεσήμανε πως ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να κάνει το 4 στα 4 και να μην κοιτά το συνδυασμό αποτελεσμάτων στα άλλα παιχνίδια.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο ΣΕΦ ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (18/3, 21:45), με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο ΣΕΦ την Ζάλγκιρις Κάουνας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για το παιχνίδι.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρχικά είπε τα εξής: "Άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι για εμάς αύριο, κόντρα σε μια ομάδα σκληροτράχηλη, μια ομάδα που έχει παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Και Λιθουανούς, αυτούς κυρίως εννοώ, Γιανκούνας, Σεϊμπούτις.

Γενικά είναι μια ομάδα που είναι σκληρή μέσα στο γήπεδο, προσπαθεί τώρα στην άμυνα περισσότερο από ό,τι πριν με τον προηγούμενο προπονητή, είδαμε ότι κέρδισε τη Μπάμπεργκ στην έδρα της, έχασε δύσκολα στη Βιτόρια και στη Βαρκελώνη, άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε και κυρίως να έχουμε υπομονή.

Χρειάζεται υπομονή το παιχνίδι, καθαρό μυαλό και να εφαρμόσουμε την τακτική μας σε άμυνα και επίθεση. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες, είναι ο πρώτος από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες και είναι μονόδρομος η νίκη για εμάς" είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Σε ερώτηση για το τι χρειάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός για να μην παρασυρθεί από το γρήγορο παιχνίδι των Λιθουανών, ο Έλληνας κόουτς ήταν ξεκάθαρος. "Γενικά είναι κίνδυνος όταν βιάζεσαι, βρίσκεσαι σε κίνδυνο, δεν παίρνεις σωστές αποφάσεις. Γι’ αυτό ζήτησα υπομονή και καθαρό μυαλό. Η Ζαλγκίρις θα παλέψει να κερδίσει το ματς, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και συγκεντρωμένοι ως το τέλος. Και να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ανά πάσα στιγμή. Αυτό θέλει υπομονή, πίστη στο πλάνο και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό ανεξάρτητα από τη διαφορά στο σκορ. Είτε είμαστε μπροστά στο σκορ, είτε είμαστε πίσω".

Ερωτηθείς για την κατάσταση της ομάδας, ο 48χρονος τεχνικός απάντησε πως "νομίζω ότι το επίπεδο που παίζουμε αυτή την περίοδο είναι αρκετά καλό. Αυτό φάνηκε και στο ματς με την ΑΕΚ και στο Μπάμπεργκ και πριν το Μπάμπεργκ εδώ που είχαμε παίξει. Πιστεύω ότι στο Μπάμπεργκ, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, αδικούμαστε από το αποτέλεσμα, η ψυχολογία σίγουρα είναι σημαντική. Εγώ πιστεύω όλοι μας έχουμε πεισμώσει από το προηγούμενο παιχνίδι και πιστεύω όλοι μας θα κάνουμε το κάτι παραπάνω από αυτό που πρέπει να κάνουμε".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε και για το εάν αγχώνει τον ίδιο και τους παίκτες του πως τα άλλα αποτελέσματα έως τώρα δεν έχουν ευνοήσει τον Ολυμπιακό. " Εμείς βλέπουμε μόνο τη δική μας ομάδα, όχι τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Σίγουρα δεν εξαρτόμαστε μόνο από τα δικά μας αποτελέσματα, αλλά δεν κοιτάμε τους άλλους. Γιατί αν κοιτάμε τους άλλους, θα χάσουμε τον δικό μας στόχο. Την ουσία θα χάσουμε και η ουσία είναι να κερδίζει η δική μας ομάδα. Άρα θα κάνουμε το παν για να κερδίζουμε εμείς. Τα αποτελέσματα τα άλλα θα τα δούμε στο τέλος. Το θέμα είναι να μην χάσεις την ουσία κοιτώντας τους άλλους".

Σε ερώτηση για το εάν η κούραση από τα συνεχόμενα κρίσιμα και δύσκολα ματς έχει παίξει ρόλο, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος απάντησε πως "δεν ψάχνω ποτέ για δικαιολογίες, δεν υπάρχει δικαιολογία για κούραση. Αυτό το ξέρετε καλά και εσείς οι δημοσιογράφοι, αλλά και οι παίκτες. Δίνουμε όλοι ότι έχουμε και δεν έχουμε για να κερδίσουμε. Η λέξη κούραση δεν υπάρχει σε αυτή την ομάδα. Το έχω πει και στους παίκτες".

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το βαθμό προσαρμογής του Χακίμ Ουόρικ. "Βλέπουμε ότι ο Ουόρικ μέρα με την ημέρα προσαρμόζεται και περισσότερο. Ήδη με την ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερος από ό,τι με τη Μπάμπεργκ, με τη Μπάμπεργκ ήταν καλύτερος από ό,τι στο προηγούμενο και συνεχώς βελτιώνεται. Προφανώς και κατανοεί ακόμη και τώρα πως θέλω εγώ να γίνονται, άρα όσο περνάει ο χρόνος θα μπαίνει και καλύτερα. Πιστεύω πως ήδη είναι σε πολύ καλό σημείο, έχει μπει πολύ καλά και ήδη βοηθάει όλο και περισσότερο την ομάδα και πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός θα παίζει ακόμη και καλύτερα".

Ερώτηση έγινε και για το εάν ο ίδιος και οι παίκτες του βλέπουν το αυριανό ματς ως ευκαιρία για «εκδίκηση» για την ήττα στο Κάουνας. "Δεν μπορώ να μιλήσω για εκδίκηση, στον αθλητισμό δεν χρειάζεται να βάζεις το συναίσθημα μέσα για να εκδικηθείς για ένα αποτέλεσμα. Σίγουρα μας έχει πονέσει και μας είχε κοστίσει η ήττα του πρώτου γύρου. Δεν είχαμε κάνει καλό ματς και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν και είχαμε καταρρεύσει. Δεν μιλάμε για εκδίκηση, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ