EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε επίγνωση για το τι πρέπει να κάνουμε"

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε επίγνωση για το τι πρέπει να κάνουμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως όλοι στον Ολυμπιακό έχουν επίγνωση για το τι πρέπει να κάνουν κόντρα στην Ρεάλ και επεσήμανε πως η ομάδα διαθέτει τους παίκτες ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο ΣΕΦ, μίλησε για το παιχνίδι της Παρασκευής (25/3, 21:45) κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στον Πειραιά, για την 12η αγωνιστική του ΤΟP-16 της Euroleague.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά είπε τα εξής: "Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Όσο πλησιάζουμε στο τέλος κάθε ματς γίνεται πιο δύσκολο, αλλά και πιο σημαντικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Και για τις δύο ομάδες είναι δύσκολο ματς. Έχουμε την εμπειρία σαν ομάδα, αλλά και σαν παίκτες, ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις.

Ζητούμενο να κάνουμε αυτά που ξέρουμε μέσα στο γήπεδο. Για τέτοια σημαντικά ματς είναι που προετοιμάζεσαι όλη την χρονιά για να παίξεις. Έχουμε δουλέψει αρκετά στην τακτική μας, στην άμυνα μας, στην επίθεση μας. Πρέπει να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Απαιτείται συγκέντρωση, πίστη, μαχητικότητα και αυταπάρνηση. Οι παίκτες έχουν επίγνωση για το τι πρέπει να κάνουν, όπως και όλοι μας. Ο κόσμος θα μας στηρίξει. Ξέρουμε πως το ματς είναι sold-out εδώ και μέρες και ευχαριστούμε τον κόσμο μας που θα έρθει να μας βοηθήσει. Πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή του ματς.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Πειραιώτες: "Είμαστε σε καλή κατάσταση όσον αφορά την ενέργεια μας. Ξεκινά το παιχνίδι μας από την άμυνα. Θέλουμε να χαλάσουμε το παιχνίδι του αντιπάλου με την καλή μας άμυνα. Πρέπει να κρατήσουμε τον ρυθμό στα δικά μας στάνταρ. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι".

Για την δυναμική, αλλά και για την δυσκολία του ομίλου, επεσήμανε: "Ο όμιλος ξέραμε πως θα είναι δύσκολος καθώς διαθέτει αρκετές ισχυρές ομάδες. Ο χαμένος δεν χάνεται. Δεν νομίζω πως όποιος χάσει θα αποκλειστεί. Θα μειωθούν οι πιθανότητες για όποιον χάσει, αλλά μέχρι και τελευταία αγωνιστική θα υπάρχουν σενάρια. Είναι απρόβλεπτος ο όμιλος. Όπως είπα, τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό με την Ρεάλ τώρα, δεν είναι ματς TOP-16, είναι ματς playoff, είναι τελικός! Έχουμε έμπειρους παίκτες ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Σίγουρα έχουμε και κάποιους νεαρούς, δίχως μεγάλη εμπειρία, αλλά οι περισσότεροι παίκτες μας, ειδικά οι παλαιότεροι ξέρουν από αυτές τις καταστάσεις, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ