EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Έτοιμοι να παλέψουμε"

Σφαιρόπουλος: "Έτοιμοι να παλέψουμε"
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Βελιγράδι (26/01, 20:00) απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τονίζει πως η ομάδα του πρέπει να είναι έτοιμη και συγκεντρωμένη για να αφήσει πίσω τις αρνητικές εμφανίσεις...

Εκτός έδρας με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα (26/01, 20:00, Novasports 1, Live Blog από το Sport24.gr) συνεχίζει ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στη EuroLeague. Ένα ματς ιδιαίτερο, λόγω της αδελφικής σχέσης των δύο σωματείων... Κάτι που όμως δεν εφησυχάζει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Το αντίθετο. "Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι", το μήνυμα του Έλληνα προπονητή κατά την αναχώρηση της αποστολής το πρωί της Πέμπτης (25/01).

" Θα παίξουμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, ιδίως εντός έδρας. Στηρίζεται πολύ στο γρήγορο παιχνίδι, στην καλή κυκλοφορία και στο περιφερειακό σουτ. Έχει πολύ καλούς σουτέρ. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτά που πρέπει για να επανέλθουμε στις νίκες μετά τα δύο ατυχή αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις. Θέλουμε να επιστρέψουμε με ένα καλό παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τη νίκη", ήταν τα πρώτα λόγια του head coach του Ολυμπιακού.

Ο Έλληνας τεχνικός συνέχισε λέγοντας: " Μέσα σε μια χρονιά δεν μπορεί μια ομάδα να είναι σταθερή. Έχουμε δει πως πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας είχαν ένα κακό διάστημα. Για παράδειγμα η Ρεάλ σε έξι ματς είχε πέντε ήττες. Εμείς είχαμε τραυματισμούς που μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Τραυματισμοί που ναι μεν καλυπτόντουσαν από τους υπόλοιπους παίκτες, όμως, όταν παίζεις με 10 και 11 παίκτες από τους 16 που έχεις διαθέσιμους, κάποια στιγμή συσσωρεύεται η κούραση. Αυτοί που παίζουν καταπονούνται περισσότερο, εκείνοι που έρχονται από τραυματισμούς δεν είναι σε καλή κατάσταση και φόρμα, οπότε δεν έχεις ένα ομοιογενές σύνολο για να μπορέσεις να παλέψεις δύσκολα παιχνίδια. Σίγουρα όταν συμβαίνουν όλα αυτά βγαίνουν κι άλλα πράγματα στην επιφάνεια, τα οποία λύνονται μόνο με την ενότητα. Αυτές τις τελευταίες μέρες και εγώ και οι παίκτες προσπαθήσαμε, όπως πάντα, να είμαστε μαζί, να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αυτή την περίοδο των δέκα ημερών που δεν πάμε καλά για να μπορέσουμε να ξαναβγούμε μπροστά. Να βρούμε ξανά τον καλό αγωνιστικό μας ρυθμό και σιγά σιγά να ανεβάσουμε ξανά την ποιότητα του παιχνιδιού μας".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η θητεία του στον "ερυθρόλευκο" πάγκο ξεκίνησε στο Βελιγράδι, όπως και για τα ρεκόρ που είναι έτοιμος να... σπάσει: " Στον επαγγελματισμό δεν υπάρχουν συναισθήματα. Όλοι πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας, χωρίς να μας επηρεάζει το τι σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε… Δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάποιον απολογισμό… Βρισκόμαστε στα μισά της αγωνιστικής περιόδου και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τα ρεκόρ είναι άκαιρα και για εμένα και για τους παίκτες. Εμάς μας νοιάζει μόνο το καλό του Ολυμπιακού. Τα ρεκόρ είναι για τους δημοσιογράφους. Για μένα δεν μετράει αυτό. Το ζητούμενο είναι να πάει καλά η ομάδα".

Συγκεντρωμένοι στην άμυνα

Από τη μεριά του, ο Τζαμέλ ΜακΛιν υπογράμμισε: "Είμαστε έτοιμοι. Προπονηθήκαμε καλά αυτή την εβδομάδα και είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, σε μια δύσκολη έδρα με τέτοιο κοινό. Παίζουν πολύ σκληρά, το ξέρουμε αυτό. Είναι επίσης ταλαντούχοι και παίζουν ειδικά στην έδρα τους πολύ καλά και γρήγορα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, να σπρώξουμε την μπάλα στην επίθεση και να χαλάσουμε τον ρυθμό τους".

Σφαιρόπουλος: "Έτοιμοι να παλέψουμε"
EUROKINISSI

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε και στο γεγονός πως ο αυριανός αγώνας θα γίνει στην πόλη του Final 4: "Όλοι στην αρχή της σεζόν θέλουν να παίξουν στο φάιναλ φορ, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε τα παιχνίδια με την σειρά. Δεν μπορούμε να ανυπομονούμε για τίποτα. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι ειδικά σε μια τόσο ανταγωνιστική διοργάνωση όπως είναι η Ευρωλίγκα. Οπότε θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι και μόνο και να αφήσουμε τα υπόλοιπα να συμβούν…"

Σφαιρόπουλος: "Έτοιμοι να παλέψουμε"
EUROKINISSI

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ