EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Είδα το video κι ενισχύθηκε η άποψή μου για τους διαιτητές"

Σφαιρόπουλος: "Είδα το video κι ενισχύθηκε η άποψή μου για τους διαιτητές"
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πως ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη επί της Ζάλγκιρις (20/4, 21:15), ενώ τόνισε πως όσα δήλωσε για τους διαιτητές της πρώτης προημιτελικής αναμέτρησης ήταν σωστά.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει ο Ολυμπιακός να είναι περισσότερο αποφασιστικός στο δεύτερο ματς της προημιτελικής της σειράς της EuroLeague με την Ζάλγκιρις (20/4, 21:15), ενώ απαντώντας στην σχετική ερώτηση τόνισε πως η άποψη του για την διαιτησία της πρώτης αναμέτρησης ενισχύθηκε έπειτα από όσα είδε στο video.

"Θέλουμε να δείξουμε αποφασιστικότητα και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Είδατε πως το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι. Υπήρχαν στιγμές που δεν κάναμε αυτά που έπρεπε. Το πρώτο ζητούμενο είναι να δείξουμε την αποφασιστικότητα που χρειάζεται να πάρουμε το αυριανό παιχνίδι. Το πρώτο παιχνίδι σε μία σειρά είναι το πιο δύσκολο για τον γηπεδούχο. Είναι γεγονός και οι τραυματισμοί, αλλά δεν ψάχνω δικαιολογίες. Πιστεύω στο υλικό, όσοι και να είμαστε θα παλέψουμε και θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε τη νίκη", είπε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε για το γεγονός ότι οι ξένοι παίκτες της ομάδας του δεν αγωνίστηκαν καλά στο πρώτο ματς της σειράς με της Ζάλγκιρις:

"Είναι λάθος να ξεχωρίζουμε την ομάδα σε Έλληνες και ξένους. Δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός. Όλοι υπολογίζονται το ίδιο. Είναι κάπως λογικό να χρειάζονται χρόνο για να μπουν στο πνεύμα αυτών των αγώνων. Κάποιοι δεν είχαν παίξει ξανά τέτοια παιχνίδια. Πλέον δεν υπάρχει χρόνος και πρέπει να κάνουν ό,τι πρέπει".

Ο Ολυμπιακός έχει δείξε πως μπορεί να ξεπερνάει δύσκολες καταστάσεις και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το αν το γεγονός αυτό τονώνει την αυτοπεποίθησή του: "Δεν είχε πρόβλημα η αυτοπεποίθησή μου. Έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε πως μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να δείξουμε μεγαλύτερο πάθος και να παίξουμε περισσότερο ομαδικά".

Για τον Κέβιν Πάνγκος είπε: " Ήταν ένα παιχνίδι που ο Πάνγκος έδειξε τις αρετές του. Πρέπει να τον περιορίσουμε, όπως και τους άλλους παίκτες που μας έκαναν την ζημιά".

Για τις δηλώσεις του για την διαιτησία, είπε: "Βλέποντας το videο ενισχύθηκε η άποψή μου . Βλέποντας φάσεις μέσα στο παιχνίδι και στο video είμαι σίγουρος πως είχα απόλυτο δίκιο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παλέψουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο".

Για την στήριξη των οπαδών ανέφερε: "Τους ευχαριστούμε που μας στηρίζουν. Είναι μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Θα κάνουμε το παν και θα ματώσουμε για τη νίκη. Είμαστε όλοι μαζί και όταν είμαστε όλοι μαζί, δεν φοβόμαστε κανένα".

Για την κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου τόνισε: "Θα κάνει τεστ και θα δούμε τώρα. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε την σωματική ακεραιότητα κάποιου παίκτη. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν. Και ο Μιλουτίνοβ το είπε αλλά και ο Μπόγρης που έχει κάποιο πρόβλημα. Είναι τιμή τους. Και ο Στρέλνιεκς και ο Παπανικολάου θέλουν να αγωνιστούν".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ