EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δύσκολο να βρούμε κίνητρο"

Σφαιρόπουλος: "Δύσκολο να βρούμε κίνητρο"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Νίζνι, αποφεύγοντας να μιλήσει για τα πλέι οφ. Τι είπε ο Μίλαν Τόμιτς.

Ικανοποιημένος στο μεγαλύτερο βαθμό όσων είδε δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Νίζνι. Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν (77-70) και θα μπουν στα πλέι οφ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" ανέφερε: " Είναι σημαντικό ότι κλείσαμε το Top 16 με νίκη, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ήταν δύσκολο να βρεις κίνητρο. Θέλαμε να το δούμε ως παιχνίδι προετοιμασίας γι αυτά που θα έρθουν. Σε κάποια σημεία του αγώνα είχαμε καλή λειτουργία σε άμυνα και επίθεση. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε το παιχνίδι στο γήπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε σαφές προβάδισμα, παρότι τα ελεύθερα σουτ δεν βρήκαν στόχο. Στο δεύτερο χαλάρωσε η άμυνά μας, στην τρίτη περίοδο, όπου δεχθήκαμε 26 πόντους. Είναι ένα νούμερο που δεν μας χαροποιεί. Πιστεύω όμως ότι η δεύτερη και η τέταρτη περίοδος, που δεχθήκαμε μόλις 14 πόντους, ήταν καλές. Γενικά ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε και προετοιμαζόμαστε για πλέι οφ".

Από την πλευρά του, ο Μίλαν Τόμιτς πρόσθεσε: " Μετά από αυτό το παιχνίδι πρέπει να δούμε ποια ομάδα θα έχουμε απέναντί μας στα πλέι οφ και αμέσως να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες του scouting. Έχουμε δει αρκετά παιχνίδια και των δύο ομάδων. Όποια ομάδα κι αν είναι, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα αντιδράσουμε, παρά το γεγονός πως έχουμε μειονέκτημα έδρας. Όταν είσαι στους "8" δεν μπορείς να μπεις στη διαδικασία αν μια ομάδα σου ταιριάζει ή όχι. Πάντα λέω πως δεν γίνεται μια ομάδα να έχει την ίδια απόδοση από το 1' μέχρι το 40'. Μακάρι να το πετύχουμε στα επόμενα παιχνίδια, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Ήταν κέρδος ο Πέτγουεϊ, που είχε καιρό να παίξει. Χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του. Θα τον βοηθήσει για τα πλέι οφ".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ