EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δραματοποιείτε τα πράγματα"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απέφυγε να χαρακτηρίσει ως "σοκ" την εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από την Αναντολού Εφές, ενώ στάθηκε σε αυτά που πρέπει να κάνει καλά η ομάδα του για να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ στην αποστολή αναχώρησε ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Τρίτης (25/4) για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα δώσει δύο αναμετρήσεις με την Αναντολού Εφές για τα playoffs της EuroLeague. Οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνουν τουλάχιστον ένα "διπλό" για να διατηρηθούν στο κόλπο της πρόκρισης στο Final Four, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δηλώνει κατά την αναχώρηση της αποστολής πως " είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο τρίτο ματς. Είμαστε ισόπαλοι με 1-1 και πρέπει να αντιδράσουμε. Η Εφές είναι μία καλή ομάδα και θα είναι έτοιμοι, αλλά θα είμαστε κι εμείς έτοιμοις και αυτό το γνωρίζουν. Πρέπει να παίξουμε την άμυνα που θέλουμε, να είμαστε επιθετικοί και κι έτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι".

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Νότης Ψιλόπουλος

Όταν ρωτήθηκε για το πως θα αντιδράσει η ομάδα του, με τους δημοσιογράφους να χρησιμοποιούν τη λέξη "σοκ" για την εντός έδρας ήττα στο Game 2, απάντησε πως " δραματοποιείτε τα πράγματα. Αυτά είναι playoffs. Στα playoffs όλα γίνονται. Υπάρχουν παιχνίδια που θα χάσεις και παιχνίδια που θα νικήσεις. Η Ρεάλ έχασε εντός έδρας, η Φενέρ νίκησε δύο ματς εκτός έδρας, η ΤΣΣΚΑ κέρδισε και τα δύο ματς πολύ δύσκολα. Στα παιχνίδια των πλέι οφ δεν υπάρχουν σοκ. Αυτά είναι για κατανάλωση. Εμείς δεν τα βλέπουμε έτσι. Βλέπουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και ηρεμία και απλώς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας".

Αναφορικά με την συγκέντρωση που έχει παρουσιάσει ο Ολυμπιακός σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της EuroLeague, τόνισε πως " πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Βέβαια άλλο είναι τα παιχνίδια των playoffs και άλλο εκείνα της κανονικής περιόδου. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε τον τρόπο για να παίζουμε εκτός έδρας. Ζητούμενο πλέον είναι να εφαρμόσουμε αυτά που δουλεύαμε όλη την χρονιά, κάτι που δεν κάναμε καλά στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς", ενώ κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση για το αν το "μπρέικ" είναι πιο εύκολο στο τρίτο απ ότι στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς:

" Δεν το γνωρίζω. Επικεντρωνόμαστε σε αυτό. Ολα τα ματς είναι σημαντικά. Δεν νομίζω πως η Εφές έχει μείνει στην ισοφάριση. Ξέρουν πως ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα. Το έχουν δηλώσει ήδη κιόλας. Ξέρουν πως μπορούμε να κερδίσουμε μέσα εκεί. Πιστεύω πως θα είναι έτοιμοι. Δεν υπάρχει το σημείο της έκπληξης. Πρέπει να δείξουμε μέσα στο γήπεδο πως το θέλουμε περισσότερο και να κάνουμε αυτά που πρέπει για να νικήσουμε".

Πρίντεζης: "Δεν αρκούν τα λόγια"

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης παρουσιάστηκε σίγουρος για την ομάδα του και τις πιθανότητες να κερδίσει τουλάχιστον μία φορά στην Κωνσταντινούπολη. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού ανέφερε αρχικά πως " δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Πάντα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Θεωρητικά είναι θετικό να έχεις το πλεονέκτημα και να παίζεις τα πρώτα δύο παιχνίδια στην έδρα σου. Πιστεύω, όμως, πως το πραγματικό πλεονέκτημα είναι να έχεις το 5ο παιχνίδι στην έδρα σου. Εκεί έχεις το αβαντάζ. Σε γενικέ γραμμές όταν παίζεις δύο παιχνίδια σε δύο ημέρες, είναι πολύ δύσκολο να τα κερδίσει και τα δύο. Έχουμε βρει τις μικρέ λεπτομέρειες που μας στοίχισαν την ήττα στο πρώτο παιχνίδι και πιστεύω πως θα είμαστε καλύτεροι", ενώ πρόσθεσε:

" Νομίζω πως και το 2-0 πάλι για νίκη θα πηγαίναμε. Θα θέλαμε τουλάχιστον μία νίκη για να μην οδηγηθεί η σειρά σε πέμπτο παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο. Το γνωρίζαμε αυτό. Η Εφές είναι μία ομάδα με ταλέντο και παίζει πάρα πολύ καλά στην έδρα της, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε καλύτερη ομάδα και μας αξίζει να περάσουμε. Αυτό, όμως, πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Δεν αρκούν τα λόγια και όσα έχεις κάνει κατά την διάρκεια της χρονιάς".

Σε ερώτηση για αυτά που πρέπει να προσέξει περισσότερο από κάθε άλλο ο Ολυμπιακός, σχολίασε: " Σε γενικές γραμμές έχουμε μείνει στο πλάνο μας. Δεν έχουμε αφήσει την Εφές να τρέξει. Αυτό σε βάθος χρόνου θα μας βγει σε καλό. Σε γενικές γραμμές έχουμε παίξει καλή άμυνα κι έχουμε ελέγξει τα ριμπάουντ. Στο τελευταίο παιχνίδι η Εφές έβαλε κάποια καλάθια - δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω τυχερά - που προέρχονταν από την δική μας έλλειψη συγκέντρωσης. Έβαλαν μερικά εύκολα καλάθια που μας στοίχισαν. Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει η Εφές, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι κι εννοείται πως πάμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να κερδίσουμε".

Ενώ κατέληξε λέγοντας: " Σίγουρα και το πρώτο παιχνίδι είναι οδηγός, αλλά και το δεύτερο. Έχουμε αποδείξει πως ως ομάδα παίρνουμε πράγματα και από τα θετικά και από τα αρνητικά. Είτε γίνει μία μεγάλη νίκη, είτε μία μεγάλη ήττα, πρέπει να να την κρατάμε για μία ημέρα και μετά να συνεχίζουμε".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ