EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δεν υπάρχει η λέξη "κούραση" στο λεξιλόγιό μας"

Σφαιρόπουλος: "Δεν υπάρχει η λέξη "κούραση" στο λεξιλόγιό μας"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε ενόψει του αγώνα με την Ρέαλ (24/3, 21:00) για την EuroLeague ότι δεν σκέφτεται την κούραση και πως όποιος είναι κουρασμένος πρέπει να μείνει σπίτι του.

Η τελευταία "διαβολοβδομάδα" της κανονικής περιόδου της EuroLeague ολοκληρώνεται αύριο (24/3) για τον Ολυμπιακό όταν και θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης (21:00, Live Blog από το Sport24.gr) για την 28η αγωνιστική της διοργάνωσης, μόλις δύο ημέρες μετά τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Η κούραση είναι δεδομένή. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ωστόσο, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ότι δεν σκοπεύει να την χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία ενόψει του αγώνα με την Ρεάλ

"Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κούραση δεν υπάρχει. Αν είμαστε κουρασμένοι να πάμε σπίτια μας. Αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μας. Εμείς θέλουμε να παίξουμε το παιχνιδι με την ίδια ενέργεια, το ίδιο πάθος και ψυχή και ακόμα περισσότερο αν μπορούμε" δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού όταν ρωτήθηκε σχετικά, πριν αναφερθεί στην συνέχεια, έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε, στην κατάσταση των Βασίλη Σπανούλη (αγωνίστηκε 14 λεπτά στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρούσε) και Ματ Λοτζέσκι (δεν αγωνίστηκε λόγω ενοχλήσεων στον αχίλλειο τένοντα):

"Ο Σπανούλης κάθε μέρα είναι και καλύτερα, δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την αρρώστειά του. Έκανε μία υπεράνθρωπη προσπάθεια για να παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα όντας σε μη μεγάλη ετοιμότητα. Παρόλα αυτά θυσίασε τον εαυτό του για να βοηθήσει την ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει ότι όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα. Για τον Λοτζέσκι δεν ξέρουμε τι θα γίνει ακόμα, θα ξέρουμε αύριο".

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός εξασφάλισε με τη νίκη του στο Βελιγράδι το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs: " Έχουμε πετύχει τον δεύτερο στόχο που είχαμε βάλει. Ο πρώτος ήταν περάσουμε στους οχτώ και ο δεύτερος να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Ο επόμενος στόχος που έχουμε είναι στα τρία τελευταία παιχνίδια να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για νικήσουμε μία πολύ καλή αντίπαλο, την Ρεάλ. Εχουμε καλή ψυχολογία. Μένει να συγκεντρωθούμε και να ετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε έναν σπουδαίο αντίπαλο".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην συνέχεια στο στυλ παιχνιδιού των Μαδριλένων, ξεχωρίζοντας τον Σέρχιο Γιουλ: " Η Ρεάλ είναι μία ομάδα με μεγάλη ικανότητα στην επίθεση, έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σου κάνουν την ζημιά προεξέχοντος του Γιουλ. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Είναι μία επιθετική ομάδα και πρέπει να δείξουμε πολύ καλό πρόσωπο στην άμυνα. Στην επίθεση πρέπει να είμαστε περισσότερο ομαδικοί σε σύγκριση με το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι πολύ σημαντικό το τέμπο του παιχνιδιού. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και η Ρεάλ και θα δούμε ποιος θα τα καταφέρει".

Στο φινάλε των δηλώσεών του ο τεχνικός του Ολυμπιακού στάθηκε και στην αντίδραση των "Ερυθρόλευκων" στο τέλος του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο: " Σίγουρα ο Βασίλης είναι ο ηγέτης μας. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο τέλος χωρίς αυτόν. Η ομάδα έχει μάθει να παίζει με αυτόν στα κρίσιμα, αλλά είδαμε ότι ομάδα ανταποκρίθηκε πολύ καλά και χωρίς τον Βασίλη. Αυτό δείχνει για ακόμα μία φορά ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο Αγραβάνης μπήκε από τον πάγκο και άλλαξε τη μορφή του παιχνιδιού, άρα ο καθένας είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να προσφέρει. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες και ο καθένας από αυτούς μπορεί να έρθει από τον πάγκο ή να ξεκινήσει το παιχνίδι και να είναι χρήσιμος για την ομάδα. Έχουμε καλή ψυχολογία και μομέντουμ και θέλουμε να βελτιωνόμαστε και στην συνέχεια.".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ