EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δεν με απασχολεί τι λέει ο Ιτούδης"

Σφαιρόπουλος: "Δεν με απασχολεί τι λέει ο Ιτούδης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για τη Μόσχα προκειμένου για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (12/2, 19:45) με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μην δίνει συνέχεια στις προ τριών εβδομάδων δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη για την ανοχή των διαιτητών στην άμυνα των "ερυθρολεύκων".

Στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μόσχα επιβιβάστηκε το πρωί της Πέμπτης (11/2) η αποστολή του Ολυμπιακού, προκειμένου για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (12/2, 19:45). Οι "ερυθρόλευκοι", που θα παραταχθούν δίχως τον Γιάννη Αθηναίου και τον Δημήτρη Αγραβάνη, θέλουν να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους σε βάρος των ρωσικών ομάδων, αφού πριν από μια εβδομάδα είχαν υποτάξει στο ΣΕΦ τη Χίμκι.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του γνωρίζουν καλά τη δυσκολία της αποστολής τους, πλην όμως το παιχνίδι με την "ομάδα του στρατού" αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους Πειραιώτες προκειμένου να ρεφάρουν την εντός έδρας ήττα από την Μπάμπεργκ. Όπως παραδέχθηκε ο Έλληνας τεχνικός κατά την αναχώρηση της αποστολής " έχουμε μια δύσκολη αποστολή", για να επισημάνει:

" Παίζουμε με την καλύτερη επίθεση του Top 16. Πρέπει να προσέξουμε την άμυνα μας, να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και θα πρέπει να εξουδετερώσουμε και το σκοράρισμα και τη δημιουργία τους. Θα παίξει ρόλο ο ρυθμός του παιχνιδιού. Πρέπει να βρούμε τα αδύνατα σημεία τους και να τα χτυπήσουμε".

Σε ερώτηση για το εάν αλλάζει κάτι το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίζει σε νέο γήπεδο, απάντησε πως " δεν αλλάζει ότι έχει αλλάξει γήπεδο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίζει καλά και εντός και εκτός έδρας και σε οποιοδήποτε γήπεδο και εάν αγωνίζεται. Οπότε δεν νομίζω πως αλλάζει κάτι αυτό", ενώ ερωτηθείς για τις αναμνήσεις που έχει από το πέρασμα του από τον πάγκο της ρωσικής ομάδας ως άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας είπε: " Σίγουρα έχω καλές αναμνήσεις από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά είμαι στον Ολυμπιακό και προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό για τον Ολυμπιακό. Με νοιάζει η ομάδα μου και μόνο".

Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" του ζήτησαν να σχολιάσει την τοποθέτηση του Δημήτρη Ιτούδη προ τριών εβδομάδων σύμφωνα με την οποία οι διαιτητές προσαρμόζονται στο σκληρό παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δηλώνει λακωνικά πως " δεν με απασχολεί καθόλου".

Από την πλευρά του, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι επεσήμανε ότι " θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στην Ευρωλίγκα, οπότε και αυτό θα είναι το ίδιο. Πρέπει να μπούμε και να παλέψουμε για 40 λεπτά. Να παίξουμε δυνατά, με ενέργεια σε άμυνα και επίθεση όπως κάναμε και κόντρα στην Χίμκι. Η άμυνα θα είναι το κλειδί. Πρέπει να είμαστε σκληροί για 40 λεπτά και να τους βγάλουμε από το επιθετικό τους πλάνο".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ