EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δεν μας πιάνει πανικός για ενίσχυση"

Σφαιρόπουλος: "Δεν μας πιάνει πανικός για ενίσχυση"

Ο Σφαιρόπουλος αναχώρησε για το Τελ Αβίβ και για το ενδεχόμενο ενίσχυσης απάντησε πως: "Κοιτάμε προσεκτικά την αγορά χωρίς κινήσεις πανικού. Δεν θέλω να κάνουμε λάθος επιλογή", τόνισε.

Η ομάδα του Ολυμπιακού αναχώρησε για το Τελ Αβίβ με πτήση τσάρτερ (μία από τις έξι που θα πραγματοποιηθούν φέτος), καθώς την Τρίτη (24/10, 21:05) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι, για την 3η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε πως δεν υπάρχει πανικός για ενίσχυση στην φροντ-λάιν των "ερυθρολεύκων", ενώ ο Γιάνις Στρέλνιεκς επεσήμανε πως όλοι οι παίκτες θα πρέπει να βγουν μπροστά καθώς υπάρχουν αρκετοί τραυματισμοί.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση με την Μακάμπι, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε: "Δεν είναι μόνο οι νίκες. Η Μακάμπι έχει αλλάξει την φιλοσοφία της γενικότερα, στο πως παίζει. Είναι πιο ομαδική, έχει ρόλους, έχει χημεία, παίζει εντελώς διαφορετικό μπάσκετ από πέρυσι. Στηρίζεται βέβαια στην αθλητικότητα, την ενέργεια και την ταχύτητα όπως πέρυσι, αλλά μοιράζει την μπάλα περισσότερο, κάνει πιο πολλές πάσες πριν επιτεθεί και για αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι αμυντικά, να σταματήσουμε κάποια πράγματα που κάνουν καλά, για να 'χαλάσουμε' τον ρυθμό τους. Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ και μπορεί τον ρυθμό της σε 2-3 λεπτά να σε βγάλει εκτός, αλλά μπορεί και σε κάποιο κενό της διάστημα 2-3 λεπτών να χάσει την διαφορά που έχει πάρει".

Για το πόσο δυσκολεύουν την δουλειά του ίδιου και των συνεργατών του οι τραυματισμοί, είπε: "Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Δουλεύουμε με τα παιδιά, βάζουμε κάποια πράγματα. Προσπαθούμε να τους έχουμε όλους και στα μίτινγκ και στις προπονήσεις, ώστε να κατανοούν την τακτική σε άμυνα και επίθεση και όταν είναι ετοιμοπόλεμοι να τα εφαρμόσουν στο παιχνίδι. Σίγουρα η ομάδα όσο περνά ο καιρός θα βελτιώνεται. Είναι καινούργια ομάδα, έχουμε και τραυματισμούς που μας καθυστερούν στο να παίξουμε καλά και με διάρκεια".

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο νεαρός, Νίκος Αρσενόπουλος, όχι, όμως, ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης: "Δεν ήρθε μαζί μας. Κάνει θεραπείες και ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Θα δούμε πότε θα μπει, ανάλογα με την πορεία του ποδιού του. Όσον αφορά τα άλλα τα παιδιά και ο Μάντζαρης και ο Πρίντεζης είναι μαζί μας. Θα το δούμε αύριο μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Μάντζαρης είχε παίξει στο προηγούμενο παιχνίδι με ένεση, το ίδιο και ο Πρίντεζης. ακόμα δεν ξέρουμε. Είναι μαζί μας και ευελπιστούμε πως θα παίξουν, αλλά ακόμη δεν μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα".

Ερωτηθείς για το πόσο σημαντικό είναι να ταξιδεύει η ομάδα με τσάρτερ, απάντησε: "Είναι πάρα πολύ σημαντικό και για μία ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους μας, τους κυρίους Αγγελόπουλους, γιατί πραγματικά τα έξι τσάρτερ δίνουν μεγάλη ευκολία στην ομάδα σε θέματα αποκατάστασης, πρόληψης της κούρασης. Μπαίνουν σε διπλά παιχνίδια, όπως είναι αυτή την εβδομάδα. Τους ευχαριστώ, λοιπόν, γιατί δίνουν ένα ακόμη πλεονέκτημα στην ομάδα, να είναι ξεκούραστη και για αυτό το παιχνίδι, αλλά και για το επόμενο. Γιατί αμέσως μετά, την Πέμπτη, παίζουμε ένα ακόμη αγώνα. Άρα το τσάρτερ βοηθά πολύ στο να μειώσει τους χρόνους αναμονής στα αεροδρόμια, την ταλαιπωρία, το να μένεις στον τόπο που παίζεις ενώ έχεις ένα δεύτερο ματς μέσα σε λίγες ώρες... Άρα γλιτώνουμε κούραση".

Τέλος, για το αν θα αποκτηθεί παίκτης στο "4", ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως: "Δεν βιαζόμαστε. Κοιτάμε προσεκτικά την αγορά χωρίς κινήσεις πανικού. Θα εξετάσουμε αν πραγματικά υπάρχει κάποια περίπτωση που αξίζει και είναι στο επίπεδο του Ολυμπιακού ο παίκτης αυτός. Θα το δούμε αυτό με την διοίκηση. Από την στιγμή που έχουμε εναλλακτικές λύσεις και έχουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την θέση, δεν έχουμε μια άμεση πίεση να αποκτήσουμε παίκτη. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε έναν καλό παίκτη, όχι απλά ένα παίκτη για να πούμε ότι πήραμε. Δεν θέλω να κάνουμε λάθος επιλογή, άρα θα πρέπει να είναι παίκτης που θα ταιριάζει στην φιλοσοφία και στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις".

Στρέλνιεκς: "Συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά"

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς δήλωσε από την πλευρά του: "Παίξαμε μαζί τους φιλικό στην Κρήτη, είναι ομάδα με έκρηξη, με ταχύτητα, έχουν πολλούς και γρήγορους γκαρντ. Όντως, η δουλειά μας θα είναι δύσκολη, πρέπει να σταματήσουμε τη δημιουργία των γκαρντ και να έχουμε συγκέντρωση για 40 λεπτά. Πρέπει να “χτίσουμε” το παιχνίδι επίθεση με την επίθεση, φάση-φάση, άμυνα με την άμυνα και το ματς είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, για μεγάλο διάστημα στο ματς".

Σε ερώτηση για τους πολλούς τραυματισμούς των Πειραιωτών, ο Λετονός γκαρντ, είπε: "Δυστυχώς οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού, θα πρέπει λοιπόν να βγούμε όλοι μπροστά, να παίξουμε καλά και να αντιμετωπίσουμε τις απουσίες. Ας το δούμε ως ευκαιρία". Ερώτηση στον Γιάνις Στρέλνιεκς έγινε και σχετικά με τον ρόλο του στην ομάδα και εάν αυτός δεν έχει βρεθεί ακόμη λόγω των πολλών απουσιών. "Αυτή η ερώτηση, για τον ρόλο μου στην ομάδα, πρέπει να την κάνετε στον κόουτς, όχι σε εμένα. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να νικάει η ομάδα. Σίγουρα οι τραυματισμοί έχουν αλλάξει τα σχέδια του κόουτς, ο οποίος προσπαθεί για το καλύτερο για την ομάδα. Είτε είμαι στον πάγκο είτε στο παρκέ, αυτό που με νοιάζει είναι να κερδίζει η ομάδα και να κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει, να νικάει η ομάδα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ