EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δεν κοιτάμε την σειρά, μόνο το πρώτο ματς"

EUROLEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΠΟΥ
EUROLEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΠΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να βλέπει μόνο το πρώτο ματς και όχι την σειρά, παραδέχτηκε πως ο γηπεδούχος έχει πίεση, αλλά επεσήμανε πως όπλο της ομάδας του είναι η εμπειρία της.

Τα playoffs της EuroLeague ξεκινούν για τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες την Τετάρτη (19/4, 21:00) να αντιμετωπίζουν την Αναντολού Εφές, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην προημιτελική σειρά για τον δρόμο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τα παιχνίδια της EuroLeague, μίλησε για την πρώτη αναμέτρηση στο ΣΕΦ κόντρα στην τουρκική ομάδα, με τους "ερυθρόλευκους" να θέλουν να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα έδρας που απέκτησαν στην κανονική περίοδο για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε τα εξής στο πρώτο του σχόλιο: "Μπαίνουμε στην φάση των playoffs και σίγουρα είναι τα παιχνίδια που περιμέναμε. Ξεκινήσαμε αρχές Οκτώβρη την κανονική περίοδο, στην οποία δουλέψαμε σκληρά για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Ξεκινούν τα playoffs και έχουμε μία ευκαιρία να διαφυλάξουμε την έδρα μας, για να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση. Όμως, αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί παίζουμε απέναντι σε μία δύσκολη και ισχυρή ομάδα. Μία ομάδα η οποία το τελευταίο δίμηνο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Εφές είναι μία ιδιαίτερα αθλητική ομάδα, η οποία παίζει μπάσκετ σε υψηλούς ρυθμούς. Έχει βρει χημεία τους τελευταίους δύο μήνες και έχει παίκτες που ο καθένας μπορεί να σου κάνει την ζημιά. Εμείς έχουμε δουλέψει ολόκληρη την χρονιά για αυτά τα παιχνίδια. Οι παίκτες μου ξέρουν τι θέλω εγώ από εκείνους. Ό,τι ακριβώς κάναμε τους προηγούμενους μήνες, αυτά ακριβώς θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Να παίξουμε το καλό μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε. Ο τρόπος δουλειάς μας, είναι η βάση μας για να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Δεν κοιτάμε την σειρά, κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι. Έχουμε αφοσιωθεί εδώ και καιρό σε αυτό το πρώτο παιχνίδι. Αυτό που μένει είναι να προετοιμαστούμε και πνευματικά για να τα δώσουμε όλα, για να κάνουμε το 1-0 στην σειρά των playoffs. Περιμένουμε τον κόσμο μας, να γεμίσει το γήπεδο για να μας δώσει ώθηση και να μας βοηθήσει".

Για την άποψη του για το αγωνιστικό στυλ της Εφές: "Η Εφές είναι μία ομάδα με πολύ υψηλό αγωνιστικό ρυθμό. Είναι εξαιρετική στο ανοιχτό γήπεδο, στο τρανζίσιον, στις ενδιάμεσες καταστάσεις. Ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι "κλειδί" για να κάνουμε το 1-0".

Για το κίνητρο των παικτών: "Πάντα υπάρχει μεγάλο κίνητρο στα playoffs και όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι για αυτά τα ματς. Για εμένα πέρα από το κίνητρο, είναι σημαντικό πως υπάρχει εμπειρία στην ομάδα για να διαχειριστεί αυτά τα παιχνίδια. Είναι παίκτες που έχουν παίξει τέτοια παιχνίδια. Η εμπειρία μετράει πολύ στο να παρουσιαστούμε ετοιμοπόλεμοι.

Για το αν έχουν γίνει "φροντιστήρια" στους παίκτες που θα παίξουν για πρώτη φορά στα playoffs: "Η ομάδα λειτουργεί με αυτό το πνεύμα, κοιτάζει μόνο το πρώτο παιχνίδι και αυτό οι παλιοί το έχουν μεταφέρει στους νέους. Υπάρχει και η βοήθεια από το προπονητικό-τιμ, λέγοντας τους κάποια πράγματα. Η εμπειρία μας θα μας βοηθήσει. Έχουμε δουλέψει για αυτά τα ματς σε ολόκληρη την χρονιά, για να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Μετράνε οι λεπτομέρειες στα playoffs και έχουμε δώσει έμφαση στις λεπτομέρειες. Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχουμε δουλέψει κάποιες λεπτομέρειες για να γίνουμε καλύτεροι. Πιστεύω πως θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι".

Για το αν αισθάνεται πίεση ο Ολυμπιακός επειδή είναι ο γηπεδούχος: "Υπάρχει η πίεση του γηπεδούχου. Έχουμε αποδείξει όμως πως μπορούμε να νικήσουμε και εκτός έδρας φέτος, όταν παίξουμε μπάσκετ με τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Είμαστε μία ποιοτική ομάδα και μπορούμε να νικήσουμε εντός και εκτός έδρας. Έχουμε ποιότητα σαν ομάδα".

Για το αν θεωρεί σημαντική την καλή παρουσία του Γιανγκ στην σειρά: "Δεν θα ήθελα να μιλήσω μεμονωμένα για παίκτες. Όλη η ομάδα πρέπει να παίξει καλά. Ο κάθε παίκτης είναι πολύτιμος. Είτε είναι γκαρντ, είτε είναι φόργουορντ, είτε είναι σέντερ, πρέπει όλοι να παρουσιαστούν έτοιμοι και να συνεισφέρουν".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ