EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου"

Σφαιρόπουλος: "Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου"
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην ήττα από την Ζάλγκιρις, ενώ στάθηκε και στην προσπάθεια των παικτών του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ζάλγκιρις, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του στην 15η "στροφή της EuroLeague.

O προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους Γιώργο Πρίντεζη, Βαγγέλη Μάντζαρη και Νίκολα Μιλουτίνοφ, όπως φυσικά και τους Δημήτρη Αγραβάνη και Κιμ Τιλί, ανέφερε πως " είχαμε πολύ δύσκολη αποστολή, γιατί είχαμε πολλές απουσίες που άλλαξαν πολύ το βασικό μας σχήμα. Αλλά όλοι οι παίκτες που ήταν εδώ έκαναν εξαιρετική δουλειά παίζοντας κόντρα σε μια καλή ομάδα που επιπλέον έπαιζε στην έδρα της. Ελέγξαμε το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκεια από την καλή μας άμυνα. Στην τελευταία περίοδο πήραμε κάποια ελεύθερα σουτ που αν τα είχαμε βάλε, θα είχαμε ανοίξει την υπέρ μας διαφορά, που ήταν πέντε πόντοι στην λήξη της 3ης περιόδου. Επίσης, κάποιες κακές επιλογές, πλην των ελεύθερων σουτ, έδωσαν στην Ζάλγκιρις την ευκαιρία να πετύχει εύκολους πόντους. Δεν εγκαταλείψαμε, παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά θεωρώ πως κάποια ανοικτά σουτ και έναν δισταγμό που δείξαμε στην επίθεση μάς κόστισαν. Από την μία πλευρά δεν μας επέτρεψαν να σκοράρουμε και από την άλλη δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί στην άμυνα. Αυτός ήταν ο λόγος που η Ζάλγκιρις σκόραρε 26 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τόσους πόντους σκόραρε στην 2η και την 3η περίοδο συνολικά, σε 20 λεπτά δηλαδή".

Επίσης, παρατήρησε πως "δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Πάλεψαν, χάσαμε ένα παιχνίδι, πρέπει να συνεχίσουμε για το επόμενο ματς. Συγχαρητήρια στην Ζάλγκιρις για τη νίκη".

Σε ερώτηση για το πού οφείλεται η έως τώρα επιτυχημένη πορεία της Ζάλγκιρις, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, απάντησε: "Η Ζάλγκιρις είναι συμπαγής ομάδα. Έχει χημεία, ξέρει τι κάνει στο παρκέ, είναι πολύ οργανωμένη στο παρκέ, όλοι έχουν τον ρόλο τους και παίζουν ως ομάδα. Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες της επιτυχίας".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ