EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δεν είχαμε νεύρο"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην έλλειψη ενέργειας των παικτών του στο μεγαλύτερο μέρος του Game 3 με την Αναντολού Εφές, που έφερε την ήττα.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την Αναντολού Εφές , με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Οι "ερυθρόλευκοι" αναγκάστηκαν να ακολουθούν στο σκορ σε μεγάλο μέρος του αγώνα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να εξηγεί πως η έλλειψη συγκέντρωσης στοίχισε στην ομάδα του.

Αποστολή την Κωνσταντινούπολη: Νότης Ψιλόπουλος

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" δήλωσε αρχικά πως "πρώτα από όλα να συγχαρώ την Εφές για τη νίκη της. Πιστεύω ότι χάσαμε την επίθεση μας λόγω της επίθεσης μας απόψε. Δεν είχαμε καλές αποφάσεις στην επίθεση, δεν διαβάσαμε καλά τι μας έδινε η άμυνα και για 30 λεπτά δεν είχαμε νεύρο και δεν γυρίσαμε καλά τη μπάλα. Όταν κρατάς τους αντιπάλους στους 64 πόντους, εκτός έδρας, εάν είσαι λίγο καλύτερος επιθετικά, νικάς", για να προσθέσει:

"Δυστυχώς δεν είχαμε καλή επίθεση, κάναμε 18 λάθη, αυτά είναι πάρα πολλά για ματς εκτός έδρας και πολλά από αυτά ήταν χωρίς πίεση. Και αυτά τα λάθη ήρθαν λόγω έλλειψης συγκέντρωσης. Στο τέλος προσπαθήσαμε να γυρίσουμε στο ματς, αλλά ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ, ένα εύκολο καλάθι για την Εφές και ένας χαμένος αιφνιιδιασμός από μεριάς μας, δεν μας επέτρεψε να κλέψουμε τη νίκη. Η Εφές προηγείται με 2-1, είναι μια νίκη μακριά από το Final Four και τώρα θα παλέψουμε για τις πιθανότητες μας για το 2-2".

Τόμιτς: "Καλύτεροι πνευματικά και σωματικά την Παρασκευή"

Από την πλευρά του, ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ εξηγώντας αρχικά πως "η άμυνα μας δεν ήταν τόσο κακή, όταν κρατάς την Εφές στους 60 πόντους μέσα στην έδρα της, που συνήθως βάζει 90. Αλλά τα λάθη ήταν πολλά. Τα 18 λάθη σε εκτός έδρας δύσκολα αλλάζουν ένα ματς", ενώ αναφερόμενος στο κατά πόσο οι "ερυθρόλευκοι" αφυπνίστηκαν μετά το επεισόδιο του Κώστα Παπανικολάου με τον Ντέρικ Μπράουν, ανέφερε: "Δεν νομίζω ότι ξύπνησε ο Ολυμπιακός από το επεισόδιο με τον Παπανικολάου και τον Μπράουν. Παίξαμε με τον Σπανούλη πλεϊμέικερ, κάναμε κι άλλες αλλαγές. Εκεί κάπως άλλαξε το ματς. Τα playoffs τελειώνουν όταν μια ομάδα κάνει 3 νίκες. Ακόμα είναι 2-1 η σειρά".

Εν συνεχεία δήλωσε πως "χαρακτήρα πρέπει να δείξουμε για να κερδίσουμε, όχι για να χάσουμε με 4 πόντους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά την Παρασκευή, γιατί είναι νοκ άουτ ματς για εμάς. Πρέπει να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και να δείξουμε χαρακτήρα. Υπήρχαν πολλά πάνω και κάτω. Δεν γίνεται να έχεις τόσα πολλά σκαμπανεβάσματα σε εκτός έδρας ματς. Πρέπει να δούμε τι φταίει και να δούμε ξανά το παιχνίδι, για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το επόμενο".

Τέλος, εξήγησε πως "μας λείπουν τα εύκολα καλάθια. Όλη τη χρονιά λέω πως πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί στο τρανζίσιον παιχνίδι. Στο προηγούμενο ματς ελέγξαμε τα ριμπάουντ, αλλά χάσαμε. Είχαν 13 επιθετικά. Είναι πολλά. Είχε μεγάλο ποσοστό στο δίποντο. Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε και να τα ελέγξουμε για να λιγοστέψουν. Αν θέλουμε να πάμε στο Final Four πρέπει να κερδίσουμε".

Περάσοβιτς: "Το επόμενο θα είναι πιο δύσκολο"

Από την άλλη, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς δήλωσε λακωνικά πως "ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, επέστρεψαν στο ματς, δεν είναι εύκολο να τους αντιμετωπίζεις, καθώς ξέρουν από τέτοια ματς. Ξέρω, παρά το ότι πήραμε τη νίκη, ότι το επόμενο θα είναι ακόμη πιο δύσκολο παιχνίδι".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ