EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Δείξαμε χαρακτήρα, δεν παραδοθήκαμε"

Σφαιρόπουλος: "Δείξαμε χαρακτήρα, δεν παραδοθήκαμε"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του, ενώ ο Ντάνιελ Χάκετ τόνισε πως ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι έδειξε τα... κότσια του σαν ομάδα στο ματς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης Εφές - Ολυμπιακός (87-91) , ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά και ο Ιταλός γκαρντ των Πειραιωτών, Ντάνιελ Χάκετ. Ο κόουτς στάθηκε στην αυταπάρνηση της ομάδας του, ενώ ο παίκτης του έμεινε ικανοποιημένος από τον τρόπο που πήραν τον θετικό αποτέλεσμα οι Πειραιώτες.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είπε τα εξής για τη νίκη της ομάδας του μέσα στην Τουρκία επί της Αναντολού Εφές: "Αυτή ήταν μία μεγάλη νίκη για εμάς, απέναντι σε μία δυνατή ομάδα όπως είναι η Εφές, ειδικά όταν παίζει στην έδρα της. Δείξαμε χαρακτήρα στο παιχνίδι και δεν παραδοθήκαμε. Στα τελευταία πέντε λεπτά του παιχνιδιού ήμασταν πίσω στο σκορ με 11 πόντους, αλλά δεν τα παρατήσαμε, γυρίσαμε το ματς και πήγαμε στη παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας ήταν πολύ καλή και παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Η Εφές πέτυχε μόλις 30 πόντους στο πρώτο μέρος και είχαμε 52% ποσοστό στα δίποντα. Ξέραμε πως η Εφές θα αντιδράσει στο δεύτερο μέρος. Στη τέταρτη περίοδο, στο πρώτο πεντάλεπτο χάσαμε την συγκέντρωση μας. Μας έβαλαν αρκετά τρίποντα σε εκείνο το σημείο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο παλέψαμε όπως είπα και γυρίσαμε το ματς. Στην παράταση πετύχαμε κάποια καθοριστικά και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Θεωρώ ότι γενικότερα έγινε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι για τον φίλαθλο κόσμο, αγωνιζόμενες δύο ομάδες με μεγάλη ποιότητα. Ήταν ένα ματς υψηλού επιπέδου. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι από τη κανονική διάρκεια αλλά χάσαμε κάποιες βολές. Το σημαντικό όμως είναι πως δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια. Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Στην παράταση παίξαμε και καλή άμυνα, καταφέρνοντας να περιορίσουμε τον Γκρέιντζερ που νωρίτερα μας δημιούργησε προβλήματα.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια και τη νίκη που πήραν. Ήταν μία καλή και σημαντική νίκη για εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει καλό ρόστερ, με ποιότητες και βάθος. Έχουμε πολλές λύσεις και πιστεύουμε σε όλους τους παίκτες μας. Ο κάθε παίκτης είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή ώστε να βοηθήσει για όσο χρειαστεί".

Ο Χάντερ έχει ένα πρόβλημα με το γόνατο του. Τραυματίστηκε στο γόνατο και ένιωσε έντονες ενοχλήσεις. Δεν ξέρουμε ακόμη τι ακριβώς έχει συμβεί, θα κάνει εξετάσεις σύντομα ώστε να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος του".

Χάκετ: "Δείξαμε τα... κότσια μας στο παιχνίδι"

Ο Ιταλός διεθνής γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στην Εφές, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 11 πόντους και 8 ασίστ, όντας πολύτιμη η παρουσία του σε άμυνα, επίθεση και δημιουργία, στο διάστημα που ο Ολυμπιακός την μεγάλη ανατροπή, καταφέρνοντας στο τέλος να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς είπε τα εξής: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος από τον τρόπο που κερδίσαμε το ματς. Νικήσαμε μία δυνατή ομάδα και μάλιστα μέσα στο γήπεδο της. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια όταν μείναμε πίσω στο σκορ, καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, πήγαμε τον αγώνα στην παράταση και καταφέραμε στο τέλος να βγούμε εμείς νικητές. Δεν παρατήσαμε την προσπάθεια και παλέψαμε μέχρι το τέλος.

Η ομάδα μας στο παιχνίδι έδειξε τα... κότσια της, απέδειξε πως έχει νοοτροπία νικητή. Μας επηρέασε λίγο ο τραυματισμός του Γιανγκ στην αρχή, καθώς πρόκειται για έναν πολύτιμο παίκτη για εμάς. Είναι ο "ψηλός" μας και έχει σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα. Έκανε όμως σπουδαίο ματς και ο Χάντερ, ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ και εκείνος ώστε να πάρουμε τη νίκη. Είμαστε όλοι στον Ολυμπιακό πολύ χαρούμενοι για αυτή τη νίκη και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε". .

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ