EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον"

Σφαιρόπουλος: "Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε μεγάλη τη νίκη λόγω των αρκετών απουσιών, εκθείασε τους παίκτες του και τόνισε πως αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού έχει πολύ μέλλον μπροστά της.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε μεγάλη τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Τσεντεβίτα λόγω των αρκετών απουσιών, εκθείασε τους παίκτες του και επεσήμανε πως αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον μπροστά της.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε τα εξής: “Ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς γιατί είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, αλλά σήμερα παίξαμε ως ομάδα. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλη την ομάδα επειδή σήμερα παίξαμε όλοι μαζί σε άμυνα και επίθεση. Δεν ξεκινήσαμε καλά αμυντικά και αφήσαμε κάποια ελεύθερα σουτ της Τσεντεβίτα, ειδικότερα από μακρινή απόσταση. Σκόραραν 24 πόντους και αυτό ήταν μεγάλο νούμερο και μας μείωνε τις πιθανότητες νίκης.

Από τη δεύτερη περίοδο και μετά, όμως, βελτιωθήκαμε στην άμυνα και παίξαμε την άμυνα που θέλαμε έως το τέλος του ματς. Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες μας, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Θέλω να επισημάνω ότι αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού έχει πολύ μέλλον και όπως θα είδατε είχαμε πέντε παίκτες στη 12αδα που είναι έως 21χρονών και τρεις παίκτες 21χρονους στην πεντάδα. Δεν θυμάμαι άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα με τέτοιο ρόστερ.

Η Τσεντεβίτα είχε τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα και έξι συνολικά, ήταν σε καλό μομέντουμ, αλλά νομίζω παίξαμε καλή άμυνα σε παίκτες-κλειδιά της Τσεντεβίτα όπως ο Πούλεν και ο Μπίλαν. Είχαμε μεγάλη συγκέντρωση και εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας.

Ο Λοτζέσκι έχει ένα πρόβλημα στον αχίλλειο και δεν ήθελα να ρισκάρω τη συμμετοχή του. Αισθάνθηκε πόνους και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε κάποιον τραυματισμό γι αυτό και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο”.

Σε ερώτηση για την εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως “σίγουρα ο Μάντζαρης είναι παίκτης-κλειδί για εμάς, παίκτης που οργανώνει το παιχνίδι και κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους, αλλά δεν θέλω να μιλήσω μόνο γι’ αυτόν. Γιατί παίκτες όπως ο Χάντερ, ο Αθηναίου, ο Αγραβάνης, ο Παπαπέτρου έκαναν σπουδαία δουλειά, αλλά και όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω σήμερα, οπότε το να μιλήσω μόνο για έναν παίκτη απόψε μετά από τέτοια εμφάνιση, νομίζω θα είναι άδικο για όλους τους άλλους”.

Χάντερ: "Είχαμε συνέπεια"

Ο Οθέλο Χάντερ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση και τόνισε τα εξής: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι, ο κόουτς μας ζήτησε να έχουμε συνέπεια και συγκέντρωση και να καλύψουμε το κενό των παικτών που ήταν τραυματίες και νομίζω το καταφέραμε".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ