EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Αποδείξεις κάθε φορά μέσα στο παρκέ"

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η αποστολή του Ολυμπιακού "πέταξε" για το Μιλάνο, όπου την Τετάρτη (25/1, 21:45) θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι. Για... αδικημένη ομάδα έκανε λόγο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που στάθηκε στα "πρέπει" που συνοδεύουν την αναμέτρηση.

Δίχως ουσιαστικά προβλήματα πέταξε η αποστολή του Ολυμπιακού για την Ιταλία, το πρωί της Τρίτης (24/1). Οι "ερυθρόλευκοι" επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο με τους Κώστα Παπανικολάου και Πάτρικ Γιανγκ να είναι παρόντες.

Κατά την αναχώρηση της αποστολής, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε ότι " η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο προέρχεται από νίκη την προηγούμενη αγωνιστική εντός έδρας και σίγουρα έχουν ένα πολύ καλό ρόστερ. Πρόκειται για μια ομάδα γεμάτη σε όλες τις θέσεις, για εμένα, κατά τη γνώμη μου, αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Είναι πάντα επικίνδυνη στο Μιλάνο, έχουν τρανζίσιον παιχνίδι, με πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να σου κάνουν τη ζημιά. Έχουμε σαφώς μια δύσκολη αποστολή, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε καταστρώσει ένα πλάνο, πρέπει να το ακολουθήσουμε και όσο πιο πιστά το ακολουθήσουμε, τόσο πιο κοντά θα είμαστε στην επίτευξη του στόχου μας. Είναι ομάδα ρυθμού, ομάδα που τρέχει, που παίζει γρήγορα και στο μισό γήπεδο και εάν βρουν ρυθμό επιθετικά, μπορούν να σκοράρουν εύκολα, κοντά στους 90 πόντους".

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, εξήγησε ότι " εμείς πρέπει να σταματήσουμε αυτό τους τον ρυθμό, δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε φόρμα, είμαστε σε καλή ψυχολογία. Το ζητούμενο είναι να έχουμε συγκέντρωση και να κάνουμε αυτά που πρέπει γιατί κάθε φορά πρέπει να αποδεικνύεις πως είσαι σε φόρμα, μέσα στο παρκέ. Και αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα".

Ενώ κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αυτή η διπλή αγωνιστική αυτή την εβδομάδα θα κρίνει πολλά βαθμολογικά: " Δεν το ξέρω αυτό να το απαντήσω, είναι νωρίς να μιλήσουμε για βαθμολογικά πλασαρίσματα και ξεκαθάρισμα θέσεων και στόχων. Ένα μικρό ντεφορμάρισμα, δύο-τρία παιχνίδια να μην πάνε καλά για την οποιαδήποτε ομάδα, μπορεί να κοστίσει. Για εμάς, το πιο σημαντικό είναι να κοιτάζουμε το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας και μετά έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε και τα υπόλοιπα".

Ουότερς: "Συγκέντρωση και άμυνα"

Από την πλευρά του, ο Ντόμινικ Ουότερς δήλωσε: " Μας αρέσει να ελέγχουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Πρέπει να κάνουμε ό,τι και την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στη Μπασκόνια που ήταν και αυτοί ένα σύνολο που τους αρέσει να τρέχουν. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Πάντα η άμυνα είναι η αρχή μας, σε κάθε ματς. Σε αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και μέσω της άμυνας να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Ποτέ δεν παίζουμε τέλεια, πάντα υπάρχει κάτι να διορθώσεις. Δεν θεωρώ πως παίξαμε τέλεια απέναντι στη Μπασκόνια. Αλλά παίζουμε καλά τώρα θεωρώ, πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι. Σε ό,τι αφορά εμένα, ακόμη προσαρμόζομαι και μαθαίνω. Ο κόουτς θέλει να είμαι επιθετικός και στις δύο μεριές του παρκέ, σίγουρα είμαι καλύτερος από ό,τι όταν ήρθα και κάνω ό,τι μπορώ για να γίνομαι καλύτερος και να κάνω και τους συμπαίκτες μου καλύτερους".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ