EUROLEAGUE

Ξέσπασμα Σφαιρόπουλου: "Άδικη η συμπεριφορά των οπαδών μας"

Ξέσπασμα Σφαιρόπουλου: "Άδικη η συμπεριφορά των οπαδών μας"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε το δικό του ξέσπασμα στον Sport24 Radio 103,3 τονίζοντας ότι η ομάδα του αξίζει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων της. "Δεν είναι δίκαιη συμπεριφορά των οπαδών προς τους παίκτες", τόνισε.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Μπασκόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3, κάνοντας το δικό του ξέσπασμα, λέγοντας τα εξής: "Οι παίκτες και η ομάδα αξίζουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον κόσμο του Ολυμπιακού και νομίζω ότι δεν είναι δίκαιη η συμπεριφορά των οπαδών προς τους παίκτες".

Για το αν έχει ένα βάρος παραπάνω ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά από την αναφορά της ισπανικής “As” ότι η πειραϊκή ομάδα είναι η καλύτερη της τελευταίας οκταετίας: «Βάρος δεν έχει, αλλά αυτό που ανέφερε η As είναι πολύ σημαντικό, εμείς το ξέρουμε. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας θα έλεγα εγώ και αυτό οφείλεται στους κυρίους Αγγελόπουλους που κρατάνε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Μια καινούρια πρόκληση αρχίζει, κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι, πάντα η πρεμιέρα είναι δύσκολη, πόσο μάλλον όταν παίζουμε σε ένα γήπεδο που είναι μεν φιλόξενο αλλά δεν είναι η φυσική μας έδρα. Είναι σημαντική η νίκη, είχαμε και ένα απρόοπτο στο ξεκίνημα με τον τραυματισμό του Τίλι, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, έπαιξε με καρδιά, αντέδρασε σωστά. Είναι μια καλή αρχή, έχουμε περιθώρια βελτίωσης και χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται και χρόνος. Εχουμε τραυματίες για να παίξουμε όσο πιο γρήγορα και καλά γίνεται. Το σημαντικότερο να παίζουμε με καρδιά, να τηρούμε το πλάνο και σιγά-σιγά να βρούμε τους αυτοματισμούς μας».

Για τη διαχείριση μετά το ξεκίνημα της χρονιάς με τιμωρία, την ήττα από τον Παναθηναϊκό και τους τρεις τραυματισμούς: «Ο προπονητής κοιτάζει το μπάσκετ. Εγώ προσπάθησα να αλλάξω το κλίμα στην ομάδα, να ανεβάσω την ψυχολογία. Δεν ήταν κακό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, μέχρι το 35′ είχαμε πολύ καλή απόδοση. Πιστεύω ότι στο τέλος οι παίκτες που έπαιζαν δεν είχαν τον τρόπο ακόμα, γιατί είμαστε καινούρια ομάδα, ήταν δύο καινούρια παιδιά εκείνοι τη στιγμή στην πεντάδα, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι που βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού.

Αυτό θα το φτιάξουμε και έγινε γιατί δεν είχαμε όλους τους παίκτες, είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε μια προσπάθεια. Να θυμίσω ότι και πέρυσι με τη Ρεάλ χάσαμε στο ξεκίνημα και βγήκαν να μας κόψουν το κεφάλι, αλλά οι ίδιοι μετά μας φιλούσαν τα μάγουλα δεξιά και αριστερά που φτάσαμε στο Final Four, οπότε οι παίκτες και η ομάδα αξίζουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον κόσμο του Ολυμπιακού και νομίζω ότι δεν είναι δίκαιη η συμπεριφορά των οπαδών προς τους παίκτες».

Για το πόσο θα αργήσει να είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός: «Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό, γιατί έχει σχέση με το πότε θα επιστρέψουν αυτοί που λείπουν. Οσο πιο γρήγορα γυρίσουν, τόσο πιο καλά θα πάμε και πιο ομαδικά θα παίζουμε».

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ