EUROLEAGUE

Ψάχνει ένα σημαντικό "διπλό" στην Πόλη

Ψάχνει ένα σημαντικό "διπλό" στην Πόλη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Λαμπίρης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και γράφει για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να πάρει ένα σημαντικό "διπλό" κόντρα στην Νταρουσάφακα.

Αποστολή- Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Λαμπίρης

Στην πρώτη του επίσκεψη στην Πόλη πνίγηκε στα ρηχά του Βοσπόρου, χάνοντας από την – θεωρητικά – πιο αδύναμη τουρκική ομάδα της Ευρωλίγκας.

Δεδομένου ότι ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού στην εφετινή Ευρωλίγκα είναι να κάνει τουλάχιστον πέντε επισκέψεις στην Κωνσταντινούπολη (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται αγώνας για τα πλέι οφ), δηλαδή να είναι εδώ και τον Μάιο για το φάιναλ φορ, οι ήττες στην κανονική περίοδο επί τουρκικού εδάφους καλό είναι να μην ξεπερνάνε μάξιμουμ τις δύο. Έχοντας κάψει λοιπόν ίσως το πιο εύκολο κανονάκι ως τώρα, οι πρωταθλητές θέλουν την Παρασκευή (19.00 – ΕΡΤ1 & Sport 24 Radio 103.3) να αρχίσουν να γεμίζουν και πάλι την καρδάρα με το γάλα, που έχυσαν τόσο στην πρώτη τους εφετινή επίσκεψη στο σταυροδρόμι των λαών, όπως αποκαλείται εύστοχα η Πόλη, όσο και την περασμένη εβδομάδα με την Μακάμπι στο ΣΕΦ.

Κόντρα στην Νταρουσάφακα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ψάχνουν ένα σημαντικό «διπλό» που θα τους ξαναβάλει με πολύ περισσότερες πιθανότητες στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα – αρχικά – και στη συνέχεια τετράδα.

Οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν την πιο ακριβή σταχτοπούτα της διοργάνωσης, που μπορεί να μπήκε με…μέσο σε αυτήν (wild card) αλλά στο παρκέ αποδεικνύει πως το άξιζε και με το παραπάνω.

«Δεν αποτελεί έκπληξη για μας, με βάση το ρόστερ που έστησε το καλοκαίρι» υπενθύμισε ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος και πώς να μην είναι έτσι όταν μια ομάδα που πάλευε πριν λίγα χρόνια στο πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας της Τουρκίας, έφτασε τώρα να στρώνει ένα κόκκινο χαλί (2 εκατομμυρίων δολαρίων) στον πρώην τεχνικό των Κλιβελαντ Καβαλίερς, τον Ντέηβιντ Μπλάτ για να την οδηγήσει στη γη της επαγγελίας.

Τα εκατομμύρια συνέχισαν να πέφτουν τόσο στο παρκέ (με την απόκτηση μεγάλων και ακριβών παικτών) όσο και εκτός αυτού από τον επιχειρηματικό κολοσσό που βρίσκεται πίσω από την ομάδα την Dogus Group με τον πρόεδρό του ομίλου Φερίτ Σαχένκ, να την ονειρεύεται σύντομα και Πρωταθλήτρια Ευρώπης, όπως έστεψε την εθνική Ρωσίας (2007) και τη Μακάμπι (2014) ο χρυσοδάχτυλος Ντέηβιντ Μπλάτ που έφτασε μέχρι και σε τελικούς του ΝΒΑ με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται πάντως με τα όνειρα των Τούρκων και θέλει να τους δείξει το σκληρό πρόσωπο της διοργάνωσης, αλλά για να το κάνει θα πρέπει ο ίδιος πρώτα από όλα να εμφανιστεί σκληρός το βράδυ της Παρασκευής στη «Volkswagen Arena» το γήπεδο που χρησιμοποιεί η Νταρουσάφακα στην Ευρωλίγκα.

«Και έξυπνος» προσθέτει ο κόουτς Σφαιρόπουλος και εξηγεί: «Είναι μια ποιοτική ομάδα με σημαντική δύναμη στους ψηλούς, αλλά διαθέτει και αθλητικούς ξένους. Θα πρέπει συνεπώς να παίξουμε έξυπνα για να πάμε τον ρυθμό εκεί που μας εξυπηρετεί, σαφώς μέσω της άμυνας σε πρώτο χρόνο» λέει ο Έλληνας τεχνικός που πολύ θα ήθελε να δει τον Πάτρικ Γιάνγκ να του χαρίζει μερικά ποιοτικά λεπτά δίπλα σε Μιλουτίνοφ (επίσης πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω) και Μπίρτς (που έτσι και αλλιώς παίζει για δύο μέχρι τώρα) κόντρα στην δυνατή φρόντ λάιν των γηπεδούχων στην οποία δεσπόζουν οι έμπειροι Ερντέν (2.13) και Σαβάς (2.11)

Η Νταρουσάφακα έχει έναν παίκτη που μπορεί να κάνει άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα (Κλάιμπερν) αλλά ακόμα και την ομάδα του, όμως εκεί ο κόουτς Μπλάτ του θυμίζει τη…γοητεία του πάγκου υπενθυμίζοντας σε όλους πόσο επιρροή έχει ο προπονητής ιδιαίτερα σε αυτή την ομάδα.

Για αυτό και το μυαλό του στο γήπεδο είναι ο Μπραντ Ουοναμέικερ ένας κλασικός «Ευρωπαίος» Αμερικανός γκαρντ που έχει έρθει απόλυτα διαβασμένος και συνειδητοποιημένος από τη θητεία του υπό τις οδηγίες του Τρινκιέρι στην Μπάμπεργκ.

Αυτό είναι το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό εάν απενεργοποιήσει τον άνθρωπο που «διαβάζει» το παιχνίδι για την ομάδα του και σε δεύτερη φάση τους ταλαντούχους Αντερσον και Ουίλμπεκιν, οι οποίοι αν βρουν ρυθμό μπορούν να σε «σκοτώσουν».

Καλά τα σούτ και ο ρυθμός (Λοτζέσκι-Γκρίν) αλλά ας συνεχίσει να παίζει την σκυλίσια άμυνά του ο Χάκετ, να βγάζει την ίδια ενέργεια ο Παπαπέτρου (και σε δεύτερη φάση ο Παπανικολάου) και ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

Απλά μην πιστέψει σε κανένα σημείο του αγώνα, ότι το παιχνίδι κρίθηκε γιατί τότε θα έχει πετάξει άλλη μια ευκαιρία στο Βόσπορο.

Το ρεκόρ γκίνες στην καθυστέρηση διεκδικούν οι Τούρκοι σε αεροδρόμιο και δρόμους, καθώς χρειάζεσαι τουλάχιστον δυόμιση ώρες για να περάσεις από έλεγχο διαβατηρίων και να καλύψεις με αυτοκίνητο μια απόσταση 15-20 χιλιομέτρων, όταν η ίδια η πτήση με τι ανέσεις μάλιστα που προσφέρει η Turkish Airlines, από την Αθήνα στην Πόλη διαρκεί λιγότερο από μιάμιση ώρα !

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ