EUROLEAGUE

Πρώτος πασέρ στην ιστορία της EuroLeague o Σπανούλης

Πρώτος πασέρ στην ιστορία της EuroLeague o Σπανούλης
EUROKINISSI

Ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ, καθώς στην 29η "στροφή" της EuroLeague έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Βασίλης Σπανούλης χρειαζόταν τέσσερις ασίστ για να προσπεράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και να γίνει ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές πάσες στην ιστορία της EuroLeague και στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ουνικάχα Μάλαγα πέρασε στην 1η θέση της σχετικής λίστας.

Ο Kill Bill πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης της 29ης αγωνιστικής της EuroLeague είχε 1252 ασίστ και στην 272η συμμετοχή του στην διοργάνωση πέρασε στην 1η θέση της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο "3D" σε 378 παιχνίδια στην διοργάνωση είχε μοιράσει 1255 ασίστ, αλλά στο 10' της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ουνικάχα Μάλαγα ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε στις 1256 τελικές πάσες και πέρασε στην 1η θέση της σχετικής λίστας.

Την ιστορική πάσα μετέτρεψε σε καλάθι (τρίποντο από την κορυφή) ο Βαγγέλης Μάντζαρης, λίγο πριν βγει το πρώτο δεκάλεπτο.

Μετά από 272 αγώνες, ο Σπανούλης είναι:

- 1ος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης

- 1ος σε κερδισμένα φάουλ

- 1ος σε εκτελεσμένες βολές

- 1ος σε εύστοχες βολές

- 2ος σκόρερ

- 4ος σε λεπτά συμμετοχής

- 4ος σε εύστοχα τρίποντα

- 7ος σε συμμετοχές

- 10ος στα κλεψίματα

Photo credits: Eurokinissi





TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ