EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Το άγχος πλέον το έχει η Ρεάλ"

Πρίντεζης: "Το άγχος πλέον το έχει η Ρεάλ"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Euroleague Greece για το 2-2 που έγινε στα playoffs. Δήλωσε πως η Ρεάλ έχει πλέον το άγχος και τόνισε πως οι Ισπανοί έχουν πρόβλημα με τις αλλαγές στην άμυνα (video).

Λίγο μετά το τέλος του τέταρτου προημιτελικού στο ΣΕΦ, στον οποίο ο Ολυμπιακός έκανε το 2-2 στα playoffs κερδίζοντας την Ρεάλ με 72-61, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr, κατά την έξοδο του από τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια. Το πρόγραμμα μετά το ματς είχε ύπνο και (ολιγόωρη) ξεκούραση στο σπίτι, καθώς η ομάδα είχε προγραμματισμένη συγκέντρωση πρωί-πρωί στο ΣΕΦ και ακολούθως ταξίδι για την Μαδρίτη.

Ο 29χρονος πάουερ-φόργουορντ τόνισε πως πλέον το άγχος το έχει η Ρεάλ Μαδρίτης, στάθηκε στην τακτική και στο μυαλό που μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα, παραδέχτηκε πως το πέμπτο ματς θα είναι πολύ δύσκολο, στάθηκε στο ότι οι Πειραιώτες έχουν προσεγγίσει με εξαιρετικό τρόπο τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις, ενώ χαρακτήρισε "κλειδί" την καλή άμυνα των ερυθρολεύκων, επισημαίνοντας πως οι Ισπανοί έχουν πρόβλημα στις αλλαγές. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κόσμο για την φοβερή στήριξη του στην ομάδα στο ΣΕΦ.

-Τι άλλαξε από τον Ολυμπιακό της Μαδρίτης έως αυτόν του ΣΕΦ. Άλλαξε η τακτική και το μυαλό σας

"Θεωρώ πως η τακτική και το μυαλό είναι δύο βασικά πράγματα που μπορούν να ανατρέψουν τα πράγματα και τα δεδομένα σε αυτό το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα να δείχνει χαρακτήρα και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο να καταφέρνει να ανακάμπτει. Βρεθήκαμε στο 2-0, αλλά καταφέραμε να κάνουμε το 2-2 απέναντι σε μία δυνατή και πολύ καλή ομάδα".

-Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα των μεγάλων ανατροπών. Καμία ομάδα στην ιστορία των playoffs της Euroleague δεν έχει καταφέρει να γυρίσει την σειρά από 2-0 σε 2-3. Μπορεί να το καταφέρει και αυτό;

"Τι να σου πω; Αυτό για να συμβεί, να γυρίσουμε το 2-0 σε 2-3, είναι όντως πολύ δύσκολο. Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Σίγουρα είναι πολύ σημαντική η νίκη μας στον τέταρτο προημιτελικό, αλλά από εκεί και πέρα το πέμπτο ματς θα είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο. Όλα θα ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν. Κατά την γνώμη μου, πλέον, το άγχος δεν είναι σε εμάς, αλλά στην Ρεάλ. Την πίεση πλέον ξεκάθαρα την έχουν οι Ισπανοί. Εμείς θα πάμε στην Μαδρίτη για να κάνουμε το παιχνίδι μας, να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Εγώ προσωπικά πιστεύω πάρα πολύ στους συμπαίκτες μου και σε αυτή την ομάδα. Μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση στο Final-Four. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, αλλά το σίγουρο είναι πως θα τα δώσουμε όλα".

-Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των επιτυχιών σας τα τελευταία χρόνια είναι η καλή άμυνα. Δεχτήκατε πολλούς πόντους στην Μαδρίτη, αλλά στο ΣΕΦ τους κρατήσατε στους 60. Είναι "κλειδί" για την πρόκριση η καλή άμυνα;

"Θεωρώ πως η καλή άμυνα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ομάδας μας, ένα από τα "κλειδιά" μας. Η άμυνα, σε συνδυασμό με την ενέργεια που μπορεί να προσφέρει ο κάθε παίκτης, αλλά και το καλό διάβασμα του παιχνιδιού στο οποίο είναι εξαιρετικοί ορισμένοι παίκτες μας. Όλα αυτά μαζί συνάδουν ώστε να καταφέρεις να κερδίζεις σημαντικά παιχνίδια όπως τον τέταρτο προημιτελικό με την Ρεάλ, το οποίο ήταν ένα ματς χωρίς αύριο για εμάς".

-Η δεύτερη σας σερί νίκη απέναντι στην Ρεάλ είναι ένα απότέλεσμα που έχει τονώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση σας;

"Κοίτα, αν εξαιρέσουμε το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι στην Μαδρίτη, στο οποίο δεν ήμασταν καλοί αντικειμενικά, το δεύτερο ματς στην Ισπανία πιστεύω πως το προσεγγίσαμε πάρα πολύ καλά και χάσαμε κυρίως επειδή οι παίκτες της Ρεάλ έβαλαν αρκετά δύσκολα σουτ. Θεωρώ πως τώρα με την καλή άμυνα που παίζουμε, με τις αλλαγές μετά από τα σκριν, με τους "ψηλούς" να πηγαίνουν πάνω στους "κοντούς, εμφανίζουν ένα πρόβλημα. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως στο χέρι μας είναι να καταφέρουμε να παίξουμε εξίσου καλά και στην Μαδρίτη, να κερδίσουμε και εκεί, και να πάρουμε εμείς την πρόκριση για το Final-Four. Τώρα, από εκεί και πέρα, άμα καταφέρουν και πάλι να τα βάλουν όλα, από όπου σουτάρουν, και αποδείξουν πως είναι καλύτεροι από εμάς, ας περάσουν εκείνοι".

-Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού ενόψει του πέμπτου αγώνα για τα playoffs απέναντι στην Ρεάλ στην Μαδρίτη;

"Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω, όχι μόνο εγώ, αλλά και εκ μέρους των συμπαικτών μου, όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο ΣΕΦ. Διότι η συμπαράσταση τους ήταν καταπληκτική και μας βοήθησαν. Ήταν φανταστικοί και στα δύο παιχνίδια. Και τους ευχαριστούμε διότι ξέρουμε πως και μέρες που είναι, άλλοι επέστρεφαν από τα χωριά τους, τις διακοπές τους, είχαμε και ματς την Δευτέρα του Πάσχα, και ξέραμε πως ήταν δύσκολη μέρα, αλλά το ΣΕΦ γέμισε και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Επέστρεψαν με... γεμάτες κοιλιές, αλλά βρήκαν τον χρόνο και την διάθεση να έρθουν στο γήπεδο και να πανηγυρίσουν μαζί μας. Μας έδωσαν ώθηση, μας βοήθησαν και τους ευχαριστούμε πολύ. Σαν υπόσχεση ενόψει του πέμπτου ματς στην Μαδρίτη, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως όλοι οι παίκτες θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να πάρουμε την πρόκριση. Από εκεί και πέρα ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ