EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Το πήρα προσωπικά"

Πρίντεζης: "Το πήρα προσωπικά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Πάντα κάνω την αυτοκριτική μου, δεν ήμουν καλός στα τελευταία ματς, ήθελα να πάρω πάνω μου το παιχνίδι, ένιωσα την ανάγκη να το κάνω". Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr για την σπουδαία του εμφάνιση, αλλά και για την μεγάλη νίκη, τονίζοντας πως αυτά τα παιχνίδια τα γυρνάει η καρδιά.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο μεγάλος MVP της 6ης αγωνιστικής του TOP-16 της Εuroleague , πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Χίμκι. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση μετρώντας 30 (!) πόντους, έχοντας 9/13 δίποντα και 3/5 τρίποντα, ενώ πήρε και 9 ριμπάουντ, με το σύστημα αξιολόγησης της Euroleague να τον βαθμολογεί με "37".

O υπαρχηγός των "ερυθρολεύκων" τέλειωσε την αναμέτρηση σημειώνοντας προσωπικά ρεκόρ σε πόντους και rankling στην διοργάνωση, σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ από τον Έλληνα διεθνή φόργουορντ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα μίλησε στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr τόσο για την σπουδαία του απόδοση, όσο και για την ακόμη μία μεγάλη ανατροπή του Ολυμπιακού, σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε "τελικός" για τους Πειραιώτες.

Πρίντεζης: "Το πήρα προσωπικά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Αυτά τα παιχνίδια τα γυρνάει η καρδιά"

Ο Ολυμπιακός στο 25' βρέθηκε να χάνει με σκορ 44-56 και στο 38' έφτασε στο +14 (84-70), μετρώντας ένα επί μέρους σκορ 40-14. Τι άλλαξε σε εκείνο το σημείο για τους Πειραιώτες; Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Γιώργος Πρίντεζης, αναφέρθηκε στην μία ακόμη μεγάλη ανατροπή από τους Πειραιώτες, τονίζοντας πως ήταν και θέμα καρδιάς: "Koίτα, αυτά τα παιχνίδια τα γυρνάει η καρδιά! Δεν είναι μόνο η τακτική. Θέλει κατάθεση ψυχής, πάθος, αγωνιστικό τσαμπουκά και επιμονή. Βρεθήκαμε σε ένα δύσκολο σημείο, βρεθήμαμε πίσω στο σκόρ, αλλά ήταν ένα ματς που θέλαμε πάση-θυσία να το κερδίσουμε και όσοι μπήκαμε στο παρκέ δώσαμε το κάτι παραπάνω. Άλλος σε σκορ, άλλος στην άμυνα, άλλος στα ριμπάουντ, όλοι συνείσφεραν. Ο Χάκετ, ο Σπανούλης, ο Χάντερ, ο Στρόμπερι, ο Παπαπέτρου, ο Όντομ, όλα τα παιδιά.

Ήταν και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ο κόσμος μας έδωσε τεράστια ώθηση και δύναμη. Βλέπεις ένα γεμάτο γήπεδο να σε στηρίζει, βλέπεις την φανέλα που φοράς, οπότε και κουρασμένος να είσαι αυτόματα βρίσκεις αντοχές ώστε να ανταπεξέλθει και να δώσεις το κάτι παραπάνω. Δεν το βάλαμε ποτέ κάτω. Αυτή η ομάδα δεν παραδίνεται ποτέ, ποτέ δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και ξέρει να παλεύει μέχρι το τέλος. Είχαμε και έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας. Νομίζω πως από εκείνο το σημείο και μετά το "κλειδί" ήταν πως τρέξαμε περισσότερο στην άμυνα και σκοράραμε περισσότερο στον αιφνιδιασμό, έτσι όπως μας αρέσει να παίζουμε στο γρήγορο τρανζίσιον.

Παίζει ρόλο και η εμπειρία, η αντίληψη των παικτών, ο χαρακτήρας των παικτών και διαθέτουμε παίκτες με προσωπικότητα ώστε να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα, όταν η μπάλα "καίει". Είναι σημαντικό για την ομάδα το γεγονός ότι νικήσαμε ένα ματς στο οποίο υπήρχε ένα τεράστιο "πρέπει". Στο ξεκίνημα του αγώνα μας κόστισε το γεγονός πως είχαμε κακές επιστροφές στην άμυνα, ενώ χάσαμε και αρκετά ριμπάουντ. Η Χίμκι ξέρει να τρέχει και εκείνη στο ανοιχτό γήπεδο και στο ξεκίνημα μας τιμώρησε. Από το 25' και μετά όμως επιβάλλαμε τον ρυθμό μας".

Πρίντεζης: "Το πήρα προσωπικά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Το πικ-εν-ρολ είναι ο βασικός τρόπος ανάπτυξης μας, έχουμε το υλικό να σκοράρουμε στο ανοιχτό γήπεδο, είμαστε πιο γρήγοροι από πέρσι"

Ο Ολυμπιακός είχε μέσο όρο 66 πόντους στο TOP-16 μέχρι και πριν το ματς με την Χίμκι και κόντρα στους Ρώσους οι Πειραιώτες έφτασαν στους 89, σκοράροντας ελάχιστα από συνεργασίες πικ-εν-ρολ. Ο Γιώργος Πρίντεζης μας είπε τα εξής για την επιθετική λειτουργία των "ερυθρολεύκων": Το πικ-εν-ρολ για εμάς είναι ένας βασικός τρόπος ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Είναι έτσι δομημένη η ομάδα ώστε να λειτουργεί καλά και σωστά σε αυτές τις συνεργασίες. Είναι μία βασική πηγή κινδύνου για κάθε αντίπαλο μας. Έχουμε καλούς δημιουργούς και ξέρουμε να αξιοποιούμε τους αθλητικούς μας ψηλούς, όπως τον Χάντερ για παράδειγμα και τον Γιανγκ μέχρι πριν να τραυματιστεί. Είμαστε καλοί σε αυτό το κομμάτι.

Πλέον, όμως, θέλουμε να αρχίσουμε να σκοράρουμε και με άλλους τρόπους. Είναι ανάλογα και τι υλικό έχεις. Πιστεύω πως έχουμε εξαιρετικούς παίκτες στο να σκοράρουν στο ανοιχτό γήπεδο και στον αιφνιδιασμό. Είμαστε πιο γρήγοροι από πέρσι με τις προσθήκες των Χάκετ, Στρόμπερι και Όντομ και θέλουμε να πετυχαίνουμε πόντους στο τρανζίσιον. Μας αρέσει να παίζουμε έτσι και αποδεδειγμένα είμαστε καλοί σε αυτό. Στο τρανζίσιον είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Στο σετ-παιχνίδι θέλουμε να σκοράρουμε και με άλλους τρόπους και μπορούμε να το κάνουμε. Είτε με παιχνίδι στο low-post, κάτι που πέρα από εμένα μπορεί να το κάνει και ο Χάκετ, είτε με σουτ ύστερα από σκριν κάτι στο οποίο είναι καλός ο Λοτζέσκι, είτε με φάσεις στο "ένας εναντίον ενός" κάτι στο οποίο είναι καλός για παράδειγμα ο Στρόμπερι. Όλοι οι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν και αυτά που ανέφερα είναι ορισμένα παραδείγματα".

Πρίντεζης: "Το πήρα προσωπικά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Από το 25' και μετά τρέξαμε περισσότερο και στο τρανζίσιον είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη"

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μία φορά κατάφερε να σημειώσει μία μεγάλη ανατροπή στα παιχνίδια του. Άραγε τι ειπώθηκε στο τάιμ-άουτ στο 25' και η ομάδα του Πειραιά στην συνέχεια έφερε τα πάνω-κάτω; "Δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά. Κάναμε ένα τάιμ-άουτ και είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Μπήκαμε στο 25' με μία νοοτροπία, αλλά και με μία αποφασιστικότητα, ώστε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Είπαμε "πρέπει να το κερδίσουμε αυτό το ματς, μπορούμε". Από το 25' και μετά αποφασίσαμε να τρέξουμε περισσότερο, βγάλαμε μεγαλύτερη ενέργεια στο παιχνίδι μας, δώσαμε μάχες στην άμυνα, βελτιωθήκαμε στα ριμπάουντ και βρήκαμε λύσεις στην επίθεση.

Όταν μία ομάδα μπορεί να τρέξει δεν χρειάζεται να καλμάρει τον ρυθμό. Όπως είπα είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη στο τρανζίσιον. Είναι στο dna μας, είναι κάτι που βρίσκεται στην αγωνιστική μας ταυτότητα. Αφού τους ισοφαρίσαμε στο τέλος της τρίτης περιόδου, το ματς άρχισε ξανά για εμάς και στην τέταρτη περίοδο είχαμε καλή ψυχολογία. Μπήκαμε με την διάθεση να τους "πνίξουμε" με το παιχνίδι μας σε άμυνα και επίθεση και το καταφέραμε. Είμαστε μαθημένοι και συνηθισμένοι στο να γυρνάμε τα παιχνίδια και να κάνουμε ανατροπές".

Πρίντεζης: "Το πήρα προσωπικά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Πάντα κάνω την αυτοκριτική μου, δεν ήμουν καλός στα τελευταία ματς, ήθελα να πάρω πάνω μου το παιχνίδι, ένιωσα την ανάγκη να το κάνω"

Ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκίνησε καταπληκτικά την σεζόν, ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας, αλλά τις τελευταίες ομάδες δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Έκανε την αυτοκριτική του για το γεγονός αυτό και όπως μας τόνισε στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr θέλησε να πάρει το ματς πάνω του: " Να το ξέρει ο κόσμος πως ύστερα από κάθε παιχνίδι, είτε παίξω καλά, είτε δεν παίξω καλά, κάνω πάντα την αυτοκριτική μου. Ξέρω τι έχω κάνει σωστά, ξέρω τι έχω κάνει λάθος και προσπαθώ να διορθώσω τα λάθη μου. Πάντα δουλεύω σκληρά και προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι και νομίζω πως αυτό το έχω αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Ποτέ δεν χαλαρώνω, ούτε επαναπαύομαι.

Αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό η δουλειά και η βελτίωση ποτέ δεν σταματάει. Για παράδειγμα τώρα, ήξερα πως στα τρία τελευταία παιχνίδια μας δεν ήμουν καλός και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν ήμουν ικανοποιημένος με τον εαυτό μου, δεν ήμουν "εγώ". Και ποτέ δεν ψάχνω δικαιολογίες, όπως ότι μπορεί να ήμουν κουρασμένος ή πως μπορεί να ήμουν σε κακή βραδιά. Ο κάθε αθλητής οφείλει να κάνει και μία αγωνιστική κοιλιά, αλλά ύστερα οφείλει να βοηθήσει τον εαυτό του ώστε να επανέλθει.

Σίγουρα ήταν ένα ματς, που δεν το κρύβω, το πήρα προσωπικά και ήθελα να αντιδράσω. Ήθελα να το πάρω πάνω μου. 'Ενιωσα την ευθύνη και την υποχρέωση να βγω μπροστά. Υπήρχε και μία πίεση για το αποτέλεσμα και για αυτό σε κάποιες φάσεις ξέσπασα και πανηγύρισα. Είχα πεισμώσει. Ήθελα να επιστρέψω στις καλές εμφανίσεις, ένιωθα καλά μέσα στο ματς, είχα αυτοπεποίθηση, οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύθηκαν, μπήκαν τα σουτ που δοκίμασα και ευτυχώς όλα πήγαν καλά για τον Ολυμπιακό και φτάσαμε στην νίκη. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να το κερδίσουμε και ήταν "τελικός" για εμάς. Είδαμε αυτό το ματς σαν μία τεράστια πρόκληση και ομολογώ πως μου αρέσει, με εξιτάρει, το να παίζω σε τόσο μεγάλα, κρίσιμα και σημαντικά παιχνίδια. Βρίσκεις έξτρα κίνητρο. Όλα τα παιδιά βοήθησαν, όποιος μπήκε στο παρκέ φρόντισε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

Πρίντεζης: "Το πήρα προσωπικά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

" Αν είσαι σοβαρός και συγκεντρωμένος θα περάσεις και με πλεονέκτημα"

Ο όμιλος του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικά δύσκολος και απρόβλεπτος. Τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός ώστε να επιβιώσει; "Κοίτα, έτσι όπως ήρθε ο όμιλος, έχει τα αρνητικά και τα θετικά του. Σίγουρα κάποιες ομάδες από τα λεγόμενα φαβορί έχασαν έδαφος, αλλά παράλληλα έχουν μπει σχεδόν όλες οι ομάδες στο παιχνίδι της πρόκρισης. Γίνεται ένας μικρός χαμός... Είναι όντως απρόβλεπτος ο όμιλος, καθώς η κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη σε κάθε γήπεδο. Αυτό που ισχύει όμως είναι ότι τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Αν είσαι σοβαρός και συγκεντρωμένος, έχοντας συνέπεια στο παιχνίδι σου, όχι μόνο θα περάσεις, αλλά θα μπορείς να πάρεις και το πλεονέκτημα έδρας. Προηγείται όμως η πρόκριση στα προημιτελικά η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένη. Πρέπει να διαχειριστούμε το TOP-16 σωστά και στο συναισθηματικό κομμάτι. Ούτε εφησυχασμός ύστερα από νίκες, ούτε απογοήτευση μετά από ήττες. Το TOP-16 είναι μαραθώνιος.

Πρίντεζης: "Το πήρα προσωπικά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Μας ενόχλησε κυρίως η ήττα και η εμφάνιση στο Κάουνας, δεν έπρεπε να χάσουμε εκείνο το ματς"

Ο Ολυμπιακός στην έναρξη του TOP-16 μέτρησε δύο σερί νίκες, αλλά ύστερα τρεις σερί ήττες. Πως το εξηγεί; "Κοίτα, κάναμε τρεις ήττες γιατί δεν παίξαμε καλά, δεν κάναμε το παιχνίδι μας, ήμασταν κυρίως κακοί στην επίθεση και κάναμε λάθη. Δεν ήμασταν και οι περισσότεροι παίκτες σε καλή μέρα και τίποτα δεν μας πήγε καλά. Η Μπάμπεργκ δεν είναι τυχαία ομάδα. Διαθέτει ένα αξιόλογο σύνολο και λειτουργεί εξαιρετικά σαν ομάδα. Έχει αρχές στο παιχνίδι της. Το περιμέναμε πως θα ήταν ανταγωνιστική, αλλά κάποια στιγμή μας ξέφυγε στο σκορ. Την πλησιάσαμε στην συνέχεια αλλά πλέον δεν είχαμε άλλο χρόνο ώστε να αντιδράσουμε. Αυτό που μας ενόχλησε περισσότερο, για να σου είμαι ειλικρινής, ήταν η απαράδεκτη εμφάνιση μας στο Κάουνας. Ήταν ένα ματς που δεν έπρεπε να το χάσουμε. Δεν απογοητευόμαστε όμως, έχουμε πίστη στην ομάδα μας, η οποία πραγματικά μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο, στην οποιαδήποτε έδρα, αν παίξει μπάσκετ με βάσει τις δυνατότητες της".

Πρίντεζης: "Το πήρα προσωπικά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Στην Μόσχα θα πάμε για την νίκη δίχως άγχος"

Στην επόμενη αγωνιστική ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος και ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ένα δύσκολο ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Ο Γιώργος Πρίντεζης μας τόνισε πως η ομάδα του θα ταξιδέψει στην Μόσχα με στόχο την νίκη και δίχως άγχος: "Στην Μόσχα θα πάμε για την νίκη, αυτό είναι το σίγουρο. Δεν είναι ένα μας που υπάρχει το "πρέπει" και θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας δίχως άγχος. Πιστεύουμε στον προπονητή μας, πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύω στους συμπαίκτες μου. Ξέρουμε πως θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο που παίξει εξαιρετικό μπάσκετ, ειδικά στην επίθεση, και όπως είπα πριν προσωπικά μου αρέσει να δίνω τέτοια παιχνίδια. Πιστεύω στον Ολυμπιακό μας και αν βγάλουμε πάθος και ψυχή στο παρκέ έχουμε πιθανότητες για το "διπλό" στην Μόσχα".

Πρίντεζης: "Το πήρα προσωπικά"

"Στην θέση "4" , πλέον, πρέπει να διαθέτεις τα περισσότερα στοιχεία που υπάρχουν στο μπάσκετ"

Όσον αφορά για την θέση του πάουερ-φόργουορντ που αγωνίζεται, ο Γιώργος Πρίντεζης μας σχολίασε τα εξής: "Πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια, στην θέση "4", πρέπει να διαθέτεις τα περισσότερα στοιχεία που υπάρχουν στο μπάσκετ. Έχει εξελιχθεί η θέση και έχει περισσότερες απαιτήσεις. Πρέπει να παίζεις με πρόσωπο στο καλάθι, πρέπει να παίζεις με πλάτη, πρέπει να σουτάρεις, πρέπει να παίζεις καλή άμυνα, πρέπει να τρέχεις, χρειάζεται μέχρι και να δημιουργείς. Γενικότερα, είναι μία θέση που πρέπει να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς μέσα στο γήπεδο. Όσα περισσότερο μπορείς, ειδικά στην επίθεση, είτε παίζεις με πρόσωπο, είτε με πλάτη στο καλάθι. Είναι μία θέση απαιτητική που θέλει δουλειά και δεν πρέπει ποτέ να σταματάς και να επαναπαύεσαι. Είτε είναι χειμώνες, είτε είναι καλοκαίρια, δεν πρέπει ποτέ να σταματάς. Πρέπει συνεχώς να δουλεύεις και να βελτιώνεσαι. Πρέπει να βελτιώνεις τις ικανότητες σου σε πολλούς τομείς αν θέλεις να διακριθείς σε υψηλό επίπεδο".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ