EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται..."

Πρίντεζης: "Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται..."
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και ο Γιώργος Πρίντεζης στάθηκε στις δυνατότητες των "ερυθρολεύκων", ενώ φρόντισε να κρατήσει και χαμηλούς τόνους. Τι είπε για την "κοιλιά" της ομάδας του και την στήριξη του κόσμου...

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να έχει την... πλάτη κολλημένη στον τοίχο, αλλά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Φενέρμπαχτσε, την οποία διέσυρε στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της EuroLeague . Ο Γιώργος Πρίντεζης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά γνωρίζει πως η σεζόν έχει δρόμο και για αυτό θέλει οι "ερυθρόλευκοι" να συνεχίσουν με το ίδιο μοτίβο.

"Απέναντι στον Παναθηναϊκό δείξαμε μία μικρή αντίδραση, αλλά δεν ήταν αρκετή. Το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε το θέλαμε πάρα πολύ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θέλαμε να πάρουμε και τους προηγούμενους αγώνες. Υπήρχε ένα «πρέπει» μπροστά από το παιχνίδι, το οποίο λειτούργησε σωστά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό στην άμυνα, είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού και τρέξαμε. Αυτό είναι κάτι που το δουλεύουμε πάρα πολύ καιρό και θέλουμε να βγαίνει όσο περισσότερο γίνεται στα παιχνίδια μας. Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πάρα πολλά τρέχοντας. Αντιδράσαμε καλά", ανέφερε ο Γιώγος Πρίντεζης... αναλύοντας τη νίκη της ομάδας του επί της Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην τουρκική ομάδα έπαιξε την άμυνα που τον χαρακτηρίζει, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και βρήκε πόντους πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων. Άραγε αυτό είναι το παιχνίδι που του ταιριάζει; Ο (υπ)αρχηγός των "ερυθρόλευκων" είναι ξεκάθαρος: "Σίγουρα, γιατί έχουμε παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Έχουμε μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ την φετινή σεζόν. Θέλουμε να πηγαίνουμε τα ματς σε περισσότερες κατοχές και να παίζουμε καλύτερη άμυνα. Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά όσο δεν το κάνουμε, βλέπουμε πως έχουμε θέμα".

Οι "ερυθρόλευκοι" έπιασαν από τον... λαιμό την Φενέρμπαχτσε με το "καλημέρα" της αναμέτρησης, καθώς τα μάτια των Βασίλη Σπανούλη, Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου γυάλιζαν από το τζάμπολ και οι συμπαίκτες τους ακολούθησαν. "Όταν δεν παίζουμε καλά, πάντα είμαστε προβληματισμένοι και στενοχωριόμαστε. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν σου χαρίζεται. Θέλουμε πάρα πολύ αντιδράσουμε. Δεν είναι ότι δεν μας στενοχωρεί η κατάσταση. Αντιδράσαμε εν μέρει, αλλά για να καταφέρουμε να βγούμε από αυτό το δύσκολο διάστημα χρειάζεται να προσπαθήσουμε κι άλλο. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και πρέπει να πάμε εκεί και να το πάρουμε", τόνισε ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ.

Ο "Πριντ" αναφερόμενος στον ψυχολογικό τομέα, δεν παρέλειψε να παρατηρήσει επίσης πως "η νίκη επί της Φενέρμπαχτσε μάς δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Είναι μία πολύ καλή ομάδα και από τα φαβορί για να κατακτήσει την EuroLeague. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει αυτή η νίκη".

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να... αναπνεύσει στην 21η "στροφή" της EuroLeague. Μήπως έψαχνε εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό στην Πόλη; "Είναι διαφορετικές χρονιές. Βιώνουμε μία δύσκολη κατάσταση τον τελευταίο καιρό που μας στενοχωρεί πάρα πολύ. Δεν σταματάμε όμως, να δουλεύουμε", είπε ο Πρίντεζης.

Επίσης, ο ρωτήθηκε για το αν ήταν καλύτερο που η... κοιλιά της ομάδας του έγινε αυτήν την περίοδο: "Αυτό είναι κάτι που θα φανεί πιο μετά. Όλοι δουλεύουμε πολύ καλά. Πιέζουμε τον εαυτό μας. Όταν δεν είσαι σε καλή περίοδο, πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου για ξεφύγεις από την κοιλιά, είτε αυτή είναι ψυχολογική, είτε σωματική. Όλοι είχαμε από έναν τραυματισμό. Είμαστε καλύτερα τον τελευταίο καιρό και μακάρι αυτό να συνεχιστεί".

Πρίντεζης: "Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται..."

"ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Οι φίλοι του Ολυμπιακού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε γέμισαν το ΣΕΦ και στάθηκαν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδα πάρα τον... μαύρο Γενάρη που εκείνη βίωσε: "Υπάρχει αρκετός κόσμος που στηρίζει την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε πως μας στηρίζουν στα δύσκολα. Άνθρωποι είμαστε, δεν είμαστε απλά επαγγελματίες. Είναι σημαντικό να μας στηρίζει ο κόσμος τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε πού έχουμε φτάσει. Σε καμία χρονιά δεν έχουμε πάει... τρένο ως το τέλος. Ίσως πέρσι να είχαμε τις λιγότερες διακυμάνσεις στην απόδοσή μας, αλλά η σεζόν δεν τελείωσε καλά. Ασχέτως που πήγαμε στον τελικό της EuroLeague που είναι μεγάλο επίτευγμα, αλλά από θέμα ενέργειας δεν ήμασταν και οι καλύτεροι. Φέτος είχαμε μία κοιλιά κι ελπίζουμε να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια".

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το φαβορί για να πάρει την κόψει πρώτη το νήμα της κανονικής διάρκειας της EuroLeague, αλλά για τις θέσεις 2-4 γίνεται... μάχη. Άραγε οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αρχίσει να κάνουν υπολογισμούς; "Η αλήθεια είναι πως αν είχαμε νικήσει τα δύο τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Όσο παίζουμε έτσι, δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε κανέναν", αποκρίθηκε Πρίντεζης πριν του ζητηθεί να τοποθετηθεί για το τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (9/2):

"Τα πάντα πρέπει να προσέξουμε. Σιγά - σιγά επιστρέφουν και οι τραυματίες της Ρεάλ. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά το θέλουμε. Δεν έχουμε αρχίσει να το σκεφτόμαστε ακόμα. Η Ρεάλ θα θέλει να αντιδράσει μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ. Θα πάμε να κάνουμε το καλύτερο".

Τέλος, ο Γιώργος Πρίντεζης ρωτήθηκε για τον νιώθει τα σημάδια κούρασης πάνω του. " Όχι δεν είμαι κουρασμένος. Τραυματισμένος ήμουν. Έχασα λίγο τον ρυθμό μου, δουλεύω και δόξα τω Θεώ είμαι μια χαρά. Ένας λόγος που στεναχωρήθηκα, όταν τραυματίστηκα, ήταν που χάλασε ο ρυθμός μου, αλλά εδώ και 10 μέρες νιώθω καλύτερα και συνεχίζουμε", είπε βάζοντας τον επίλογο στις δηλώσεις του.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ