EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Είμαι Ολυμπιακός από μικρό παιδί"

Πρίντεζης: "Είμαι Ολυμπιακός από μικρό παιδί"

H EuroLeague κάνει αναφορά στο ξεχωριστό "δέσιμο" που υπάρχει ανάμεσα στον Γιώργο Πρίντεζη και τον Ολυμπιακό. "Υποστηρίζω την ομάδα από μικρό παιδί", σχολίασε ο Έλληνας φόργουορντ (video).

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήρθε στον Ολυμπιακό το 2000, όταν ήταν μόλις 15 ετών. Τα μισά του χρόνια τα έχει ζήσει ως παίκτης των "ερυθρολεύκων" και η EuroLeague αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται στην ξεχωριστή σχέση αγάπης που υπάρχει μεταξύ του πειραϊκού συλλόγου και του Έλληνα φόργουορντ, χαρακτηρίζοντας την σπάνια. Το κατά πολλούς κορυφαίο "4άρι" της διοργάνωσης, μιλώντας στην κάμερα της EuroLeague, ανέφερε την σχέση αγάπης που έχει με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως ερχόταν στο ΣΕΦ με τους γονείς του από μικρό παιδί.

Ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε τα εξής για το "δέσιμο" που έχει με τον Ολυμπιακό: "Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που υποστηρίζω από μικρό παιδί. Συνήθιζα να έρχομαι στο ΣΕΦ μαζί με τον πατέρα μου, την μητέρα μου, αλλά και με τους φίλους μου. Ήρθα στον Ολυμπιακό σε ηλικία 15 ετών και σε αυτό το στάδιο πραγματοποίησα την πρώτη μου προπόνηση με την ομάδα. Αυτή ήταν τότε μία σπουδαία εμπειρία για εμένα, καθώς έζησα κάτι τόσο ξεχωριστό σε νεαρή ηλικία, κάνοντας προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Τα προηγούμενα χρόνια έβλεπα αυτούς τους παίκτες από την τηλεόραση, τους είχα αφίσες στο δωμάτιο μου και ξαφνικά έκανα προπόνηση μαζί τους. Ήταν δύσκολο έτσι ξαφνικά να αρχίσεις και να κάνεις προπόνηση μαζί τους".

Για την απόφαση του να συνεχίσει στην Μάλαγα το καλοκαίρι του 2009: "Ξέρεις, όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Αυτό πιστεύω και στην δική μου περίπτωση όταν πήγα στην Μάλαγα. Έπαιξα δύο χρόνια εκεί και ήταν μία καλή εμπειρία. Την πρώτη φορά που έπαιξα κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με την Μάλαγα ήταν ένα παράξενο συναίσθημα, καθώς έπαιζα σε ένα γήπεδο που ήμουν παίκτης του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια. Ήταν δύσκολο για εμένα, αλλά όταν είσαι επαγγελματίας οφείλεις να το αποδεχθείς και να προσαρμοστείς".

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό το 2011: "Όταν επέστρεψα στον Ολυμπιακό ήμουν πανευτυχής, γιατί επέστρεψα στην ομάδα που αγαπώ, στην ομάδα που αγωνιζόμουν για πάρα πολλά χρόνια, σε μία ομάδα που τους ήξερα όλους. Θυμάμαι πως τότε ήταν πολύ μεγάλη ευκαιρία για εμένα ώστε να δουλέψω, να βελτιωθώ και να βρω και πάλι τον καλό εαυτό μου. Βρήκα καλούς συμπαίκτες, αλλά και μία ομάδα που ήταν πρόθυμη να εμπιστευτεί. Αυτό που έκανα ήταν να αποδείξω το τι μπορώ να προσφέρω".

Για τα Ευρωπαϊκά του 2012 και του 2013: "Με τον Ολυμπιακό είχα καλές και κακές στιγμές, αλλά αναμφίβολα η τελευταία πενταετία ήταν καταπληκτική. Αισθάνομαι ευλογημένος που έπαιξα σε αυτή την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού (εννοεί εκείνη που χτίστηκε το καλοκαίρι του 2011), καθώς βάλαμε στόχους τους οποίους και τους πετύχαμε, κατακτώντας επί δύο συναπτά έτη το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2012 και το 2013. Νιώθεις ακόμη περισσότερο ευλογημένος όταν όλες αυτές τις επιτυχίες τις κατορθώνεις με την ομάδα που αγαπάς, αλλά και με συμπαίκτες που είναι φίλοι σου. Αισθάνομαι τυχερός που είμαι συμπαίκτης με παίκτες που είναι καλοί μου φίλοι".

Για το αν σκέφτεται τα όσα έχει καταφέρει με τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια: "Όταν παίζεις, δεν σκέφτεσαι τόσο το παρελθόν. Κάθε χρόνο, κάθε φορά, έχεις και έναν νέο στόχο. Αν θες να είσαι καλός επαγγελματίας επιβάλλεται να σκέφτεσαι έτσι. Δεν σκέφτομαι, λοιπόν, τα όσα έχω καταφέρει και πετύχει με τον Ολυμπιακό. Θα αρχίσω να τα σκέφτομαι όταν αποσυρθώ. Προς το παρόν, έχω ακόμη μπροστά μου αρκετά χρόνια μπάσκετ. Ξεχνάω το παρελθόν όσο παίζω και σκέφτομαι μόνο το πως θα κάνω καλύτερα την δουλειά μου με την ομάδα".

Παρακολουθήστε το βίντεο με την συνέντευξη του στην EuroLeague:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ