EUROLEAGUE

Περάσοβιτς: "Αν μείνει κοντά μέχρι τέλους, θα το πάρει ο Ολυμπιακός"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής που την... πάτησε πέρσι στο Game 4 με τον Ολυμπιακό μίλησε στο Sport24.gr για τον "τελικό" που δίνουν απόψε οι "ερυθρόλευκοι" στη Zalgirio Arena. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς για ενέργεια, ένταση, χαρακτήρα και... ηγέτες.

Σε λίγες ώρες, ο Ολυμπιακός δίνει το σπουδαιότερο παιχνίδι της σεζόν -μέχρι το επόμενο. Απέναντι στη Ζάλγκιρις δεν μπορεί να ζήσει με κάτι διαφορετικό από τη νίκη, προκειμένου να επαναφέρει τη σειρά στο ΣΕΦ κι από εκεί να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος των "ερυθρολεύκων", οι οποίοι καλούνται να πληγώσουν την αυτοπεποίθηση μιας ομάδας που εδώ και ένα μήνα παίζει στα... κόκκινα.

Αποτέλεσμα αυτής της αλματώδους προόδου είναι οι τρεις νίκες επί της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά και η απόσταση μιας ακόμη που τη χωρίζει από το Βελιγράδι.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να πάει σε ένα παιχνίδι σαν αυτό που έδωσε πέρσι στην Κωνσταντινούπολη. Απέναντι στην Αναντολού Εφές, κλήθηκε να πάρει ανάσα ζωής στο Game 4. Τα κατάφερε, κι από εκεί έφτασε μέχρι τον τελικό του Sinan Erdem Dome. Οι συγκρίσεις με την περσινή σειρά είναι πολλές, κυρίως από ψυχολογικής και συναισθηματικής άποψης, γιατί αγωνιστικά οι διαφορές είναι χαώδεις.

Ο προπονητής που είδε τους "ερυθρόλευκους" να σκοτώνουν την ομάδα του, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, μίλησε στο Sport24.gr για όσα γίνονται στο ζευγάρι του Ολυμπιακού με τη Ζάλγκιρις, αλλά και τις συγκρίσεις που μοιραία κάνουν όλοι.

Περάσοβιτς: "Αν μείνει κοντά μέχρι τέλους, θα το πάρει ο Ολυμπιακός"

Η Ζάλγκιρις έπαιξε καλύτερα σε όλα τα τρία παιχνίδια, παρότι έχασαν το δεύτερο της σειράς. Το τρίτο παιχνίδι ήταν πολύ εύκολο, πιο εύκολο απ ότι περίμεναν όλοι", σημείωσε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός που αποχώρησε στα μισά της φετινής σεζόν από τον πάγκο της Αναντολού Εφές. Για να συνεχίσει: " Όταν όμως παίζεις απέναντι στον Ολυμπιακό του Βασίλη Σπανούλη, του Γιώργου Πρίντεζη και του Κώστα Παπανικολάου, ξέρεις ότι θα συναντήσεις πολύ ισχυρό χαρακτήρα. Ειδικά αν αυτό θεωρείται ότι είναι το τελευταίο τους παιχνίδι στη διοργάνωση. Πέρσι, είχαμε μια ιστορική ευκαιρία να πάμε στο Final Four. Όπως ακριβώς έχει φέτος κι η Ζάλγκιρις. Ξεκινήσαμε τρομερά το τέταρτο παιχνίδι, πετύχαμε γρήγορα καλάθια, αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τον Ολυμπιακό. Το ίδιο θα περιμένουν όλοι από τη Ζάλγκιρις απόψε, να μπει με ενθουσιασμό δηλαδή στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός όμως θα επιδιώξει να κατεβάσει τον ρυθμό, να οδηγήσει το παιχνίδι σε λίγες κατοχές προκειμένου αυτό να κριθεί στο τέλος".

Έχει τον τρόπο να αντιδράσει ο Ολυμπιακός

Η ουσία σύμφωνα με τον έμπειρο τεχνικό κρύβεται στο γεγονός πως " η Ζάλγκιρις βασίζει πάρα πολλά στην ένταση που βγάζει στο παιχνίδι της. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να κερδίσει, πρέπει να έχει σε καλή κατάσταση τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ειδάλλως, θα είναι πολύ δύσκολα για την ελληνική ομάδα. Κακά τα ψέματα, η Ζάλγκιρις έχει πλέον το πάνω χέρι, από την άλλη όμως ο Ολυμπιακός έχει δείξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν πως υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης κάνει καλά παιχνίδια, έχει τον τρόπο να αντιδράσει και να πάρει αυτό που θέλει".

Πού την πάτησε η Αναντολού Εφές πέρσι; Σύμφωνα με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς ήταν κρίθηκαν στο γεγονός πως " δεν είχαμε μεγάλη εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις. Είχαμε καλό ρόστερ, αλλά όχι παιδιά που έχουν ζήσει πολλά τέτοια παιχνίδια", όπως επίσης στο ότι " είναι σημαντικό για τη Ζάλγκιρις πως διαθέτει έμπειρους γηγενείς παίκτες, ο Παούλιους Γιανκούνας, ο Αρτούρας Μιλάκνις και ο Εντγκάρας Ουλανόβας είναι τρία παιδιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του λιθουανικού μπάσκετ. Εμείς, αντίστοιχα, πέρσι δεν είχαμε γηγενείς να τραβήξουν το κάρο. Οι ξένοι είναι πάντα σημαντικοί, αλλά σε τέτοιες καταστάσεις οι "δικοί σου", οι ντόπιοι κάνουν τη διαφορά. Γι αυτό θα ξαναπώ ότι είναι κλειδί για τον Ολυμπιακό η εμπειρία των διεθνών παικτών του και η εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος δεν έκανε ένα... φυσιολογικό τρίτο παιχνίδι".

Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στη διάρκεια του αγώνα, είναι σαφές πως η πίεση θα βρίσκεται έντονα στο μέρος των γηπεδούχων, πολύ απλά γιατί είναι μια νίκη μακριά από το Final Four και παίζουν στο γήπεδό τους. Όλοι θα κοιτάνε τους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, περιμένοντας την πρόκριση στο Final Four. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, να αυξήσει την πίεση και το άγχος των γηπεδούχων", πρόσθεσε ο 53χρονος προπονητής, για να επισημάνει στη συνέχεια πως " αν το παιχνίδι κριθεί στο τέλος, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να το οδηγήσει στις δύο - τρεις κατοχές στην τελευταία περίοδο, θα είναι αυτός το φαβορί για τη νίκη. Κι ας παίζει μακριά από το γήπεδό του. Πρέπει απλά να ξεπεράσει μια ενδεχόμενη καλή εκκίνηση της Ζάλγκιρις, όπως έκανε με εμάς πέρσι. Κι αυτόματα θα είναι το φαβορί! Αν αντέξουν όλοι σε σωματικό επίπεδο κυρίως, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, θα το πάρει".

Παράλληλα, από την στιγμή που ανακάλεσε στην μνήμη του εκείνη τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Αναντολού Εφές, όπως τη χαρακτήρισε, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς εστίασε σε κάτι ακόμη: " Θυμάμαι πως όταν η ομάδα του Γιάννη (Σφαιρόπουλου) έφτασε στο σημείο να μας πλησιάσει, έβλεπες στα μάτια των παικτών του ότι πιστεύουν στη νίκη. Μιλάμε για την πιο σκληρή πνευματικά ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Έχει παίκτες στο ρόστερ του που είναι πολύ ανταγωνιστικοί, δεν χαρίζουν τίποτα και σε κανέναν. Έτσι "έχτισαν" τη φήμη τους. Δεν μπορείς να κερδίσεις τον Ολυμπιακό αν παίξεις για μερικά λεπτά καλά, πρέπει για σαράντα να είσαι "εκεί" και να παλεύεις, να μην επιτρέψεις στους παίκτες του να πιστέψουν ότι μπορούν να σε κερδίσουν. ΟΚ, είναι δύσκολο, αλλά έτσι είναι".

ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ Ή ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ

Κι αφού αναφέρθηκε στο πνευματικό, έκανε μια σημαντική παρατήρηση για το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, που αφορά την ελληνική ομάδα: " Για μένα, πρέπει να διαλέξει ο Ολυμπιακός με ποιον θα πάει στο παιχνίδι: τον Γιάνις Στρέλνιεκς ή τον Μπόμπι Μπράουν. Με έναν εκ των δύο. Κι οι δύο θέλουν την μπάλα στα χέρια, αλλά και χρόνο για να βρουν ρυθμό. Ο Μπόμπι (Μπράουν) αν παίξει ένα πεντάλεπτο μοιάζει... συνηθισμένος, αν παίξει παραπάνω και νιώσει καλά, μπορεί να γίνει σπουδαίος".

Για το φινάλε, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έκανε μια ακόμη σημείωσης τακτικής φύσεως, που αφορά κυρίως στη ρακέτα. " Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να πάει σε αργό ρυθμό, στο πέντε - πέντε. Εκεί είναι σπουδαίος και μπορεί να βασίσει τη νίκη του. Κλειδί θα είναι τα αμυντικά ριμπάουντ και η αποφυγή των λαθών, κι ακολούθως τα μεγάλα σουτ που πρέπει να βάλει. Μόνο με δίποντα δεν μπορεί να κερδίσει στη Zalgirio Arena. Ένταση, μαχητικότητα και αμυντικό ριμπάουντ. Αν τα παρουσιάσει αυτά στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, μπορεί να κερδίσει. Πρέπει να δείξει στη Ζάλγκιρις ότι είναι "εκεί" στο φινάλε, να αυξήσει την πίεση σε εκείνη".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ