EUROLEAGUE

Παπαπέτρου: "Το ένστικτο μου είναι στην περιφέρεια"

Παπαπέτρου: "Το ένστικτο μου είναι στην περιφέρεια"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε πως το ένστικτο του είναι στην περιφέρεια και επεσήμανε πως η Εφές θέλει προσοχή, καθώς διαθέτει μία ομάδα που όλοι οι παίκτες της, από το "1" έως και το "4", σουτάρουν. Μάντζαρης: "Έχουμε 52% πιθανότητες να περάσουμε στο Final Four"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση στην Μόσχα έχοντας 16 πόντους, μετρώντας 4/6 τρίποντα από την περιφέρεια, δίνοντας μεγάλη επιθετική ώθηση στην ομάδα του, αγωνιζόμενος τόσο στο "3", όσο και στο "4". Μετά το τέλος της αναμέτρησης, σχολίασε πως το ένστικτο του είναι στην περιφέρεια, ενώ επεσήμανε πως η Αναντολού Εφές χρειάζεται προσοχή στα προημιτελικά, καθώς διαθέτει παίκτες που μπορούν να σουτάρουν από το "1" έως και το "4".

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αρχικά σχολίασε τα εξής: "Όταν χάνεις ένα παιχνίδι, προσπαθείς να βελτιώσεις τα αρνητικά και να κρατήσεις τα θετικά στοιχεία. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό για εμάς, αλλά στο δέυτερο βελτιώσαμε την απόδοσή μας και προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε".

Το ότι το ματς οδηγήθηκε σε υψηλό σκορ, το οποίο βόλευε την ΤΣΣΚΑ: " Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το βελτιώσουμε. Δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν το πιο άσχημο. Πρέπει να ξεκινάς πιο δυνατά".

Για το γεγονός πως έπαιξε και στην περιφέρεια, στην θέση "3": "Σίγουρα πιστεύω πως κάθε παίκτης παίζει με το ένστικτο . Εγω από μικρός παίζω περιφερειακά ανεξαρτήτως της θέσης που αγωνίζομαι. Προσπαθώ κάθε φορά να προσφέρω στην ομάδα και να την βοηθάω".

Για το αν ήταν ματς προετοιμασίας ενόψει των playoffs: "Η ομάδα πάλεψε. Ηταν μία σημαντική πρόβα κι ένα σημαντικό ματς απέναντι σε μία ομάδα που είναι πάνω από εμάς στην κατάταξη. Φτάσαμε κοντά στο να κερδίσουμε, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε τα λάθη μας".

Για την δυναμική της Αναντολού Εφές: "Η Εφές είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα με παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σκοράρουν. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι. Ολοι οι παίκτες της εκτός τα 5άρια της σουτάρουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην άμυνά μας και να κάνουμε, ό,τι κάναμε όλη την σεζόν και μας έδωσε την 3η θέση".

Για το αν τα συναισθήματά των παικτών του Ολυμπιακού άλλαξαν μετά τη νίκη της Ζαλγκίρις επί της Μπασκόνια: "Αυτά είναι για αναλυτές και τους ειδικούς. Εμάς δουλειά μας είναι να παίζουμε. Ολες οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Η Φενέρ π.χ. το τελευταίο διάστημα έχει τραυματισμούς. Ολες οι ομάδες στα πλέι οφ είναι πολύ καλές. Δεν μπορείς να επιλέξεις".

Μάντζαρης: "Έχουμε 52% πιθανότητες να περάσουμε στο Final Four"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης από την πλευρά του σχολίασε τα εξής: "Αν εξαιρέσουμε το πρώτο πεντάλεπτο του ματς, όπου δεν παίξαμε καλά στην άμυνα, στη συνέχεια νομίζω μπήκαμε στο πνεύμα του αγώνα, ανταποκριθήκαμε και παίξαμε καλά, πήγαμε σε υψηλό σκορ και ακολουθήσαμε σε μια δύσκολη έδρα. Ισοφαρίσαμε ένα λεπτό πριν τελειώσει, αλλά όπως έχουμε πει ξανά, αυτά τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ένα ριμπάουντ που χάσαμε, ένα καλάθι και φάουλ που δεχτήκαμε και βρεθήκαμε στο -5. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.

Θεωρώ πως αποδείξαμε ότι αξίζαμε να πάρουμε την τρίτη θέση. Κάναμε δύσκολες νίκες σε δύσκολες έδρες. Κάναμε σίγουρα και διάφορα κακά παιχνίδι. Σε ένα πρωτάθλημα 30 αγώνων, είναι λογικό να βγαίνει και η κούραση. Δεν είμαστε μηχανές. Είμαστε περήφανοι γι αυτό που κάναμε. Πλέον, ό,τι κάναμε, το σβήνουμε και κρατάμε μόνο το πλεονέκτημα έδρας που μας δίνει ένα 52% για την πρόκριση, τίποτα παραπάνω. Παίζουμε με μια πολύ ταλαντούχα και επικίνδυνη ομάδα όπως η Εφές. Από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στην Ευρωλίγκα, μπορεί να σκοτώσει τον οποιονδήποτε. Δεν είναι μόνο ο Γκρέιντζερ, είναι και ο Ερτέλ και πολλοί ακόμη και θέλουμε να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού όπως κάναμε στο ματς στο ΣΕΦ”.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ