EUROLEAGUE

Παπαπέτρου: "Πραγματικός ηγέτης ο Σπανούλης"

Παπαπέτρου: "Πραγματικός ηγέτης ο Σπανούλης"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη στο προσωπικό blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανανέωσε το blog του και αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη, αποκάλυψε τη ρουτίνα του πριν από τους αγώνες (όχι όμως και αυτή του αρχηγού του Ολυμπιακού -και συγκάτοικου του στα εκτός έδρας παιχνίδια), ενώ μίλησε ακόμα για την εξέλιξη του, τη νίκη επί της Νταρουσάφακα και τον αγώνα που ακολουθεί με την Ούνικς.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο blog του:

Για την εκτός έδρας νίκη επί της Νταρουσάφακα:

Την προηγούμενη εβδομάδα αποδείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες. Ξέραμε πως έπρεπε να επιστρέψουμε μετά την ήττα μας από τη Μακάμπι εντός έδρας. Ξέραμε πως ήταν μία μεγάλη νίκη γιατί η Νταρουσάφακα είναι σπουδαία ομάδα. Νομίζω πως προετοιμαστήκαμε σωστά, εφαρμόσαμε το πλάνο και πετύχαμε μία καλή εκτός έδρας νίκη. Μέσα στην ομάδα αστειευόμαστε. Αυτό κάνουμε πάντα. Χάνουμε ένα ματς και την παίρνουμε πίσω με μία νίκη. Ως ομάδα, ως Ολυμπιακός και εγώ θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι.

Μερικές φορές είναι απίθανο αλλά είναι σημαντικό να σβήνεις τις ήττες. Το νέο σχήμα της Ευρωλίγκας είναι σπουδαίο για μας. Είναι πιο δίκαιο γιατί παίζεις με όλους και δεν στηρίζεσαι απλά στην κλήρωση. Επίσης σημαίνει λιγότερη προπόνηση και περισσότερα παιχνίδια. Κάνουμε περισσότερο αυτό που αγαπάμε και λιγότερο αυτό που δεν… αγαπάμε. Όπου και να πηγαίνουμε τα γήπεδα είναι γεμάτα κι αυτό είναι σπουδαίο.

Για τη δική του εξέλιξη:

Δεν έχω κλείσει ακόμα τα 23, τον Μάρτιο θα γίνω. Αισθάνομαι ευλογημένος που παίζω αρκετά στον Ολυμπιακό και για την υποστήριξη που έχω από το προπονητικό τιμ. Όλοι με βοηθάνε. Ο κόσμος, το μάνατζμεντ της ομάδας και μόνο ευχαριστώ μπορώ να τους πω. Δουλεύω σκληρά για να τους δικαιώσω. Πολλοί με είδαν στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης σε μία σεζόν που είχα σοβαρό τραυματισμό, αλλά επανήλθα. Δεν περίμενα καν να παίξω. Η ευκαιρία μου δόθηκε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Χάρηκα που φτάσαμε στον τελικό αλλά τον χάσαμε και ακόμα αυτό με λυπεί. Ήταν όμως μία ακόμα επιτυχία για μας. Τότε είχα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Κιριλένκο τον οποίο σεβόμουν απεριόριστα. Για νεαρούς παίκτες σαν και εμένα ήταν μεγάλη ευκαιρία να αποδείξω τον εαυτό μου απέναντι του. Ήμουν συγκεντρωμένος και έτοιμος να το κάνω.

Για τον Βασίλη Σπανούλη, τον συγκάτοικο του στους εκτός έδρας αγώνες:

Δεν το ξέρουν πολλοί πως μένω μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη στις αποστολές. Είναι ευχής έργο να τον έχω στο δωμάτιο μου και να μαθαίνω από αυτόν. Νομίζω πως όλοι θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μου. Αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος. Μιλάει για το μπάσκετ 24 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα. Είναι συγκεντρωμένος στην ομάδα συνέχεια. Το πιο εκπληκτικό σε αυτόν είναι ότι αναλύει τα πάντα, προσπαθεί να κάνει το κακό σε καλό και το καλό τέλειο. Ακόμα και μετά τις ήττες πάντα βρίσκει τον τρόπο να βρει κίνητρα για τον εαυτό του αλλά και για όλους. Είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Το πιο σημαντικό σε αυτόν είναι ότι εμπνέει τους άλλους.

Για τη ρουτίνα που ακολουθεί πριν από τους αγώνες ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά και ο ίδιος:

Όλοι έχουν μία ρουτίνα πριν τα παιχνίδια και του Σπανούλη είναι η πιο ξεχωριστή. Ένα μεγάλο μυστικό που δεν μπορώ να αποκαλύψω. Δεν με ενοχλεί, ούτε με περιλαμβάνει. Υπάρχουν πάντως κάποιοι που κάνουν τα πιο τρελά πράγματα. Εγώ συνήθως διαβάζω το σκάουτινγκ για να είμαι έτοιμος. Στη συνέχεια ακούω μουσική και προσεύχομαι.

Για τον αυριανό αγώνα με την Ούνικς:

Είναι επικίνδυνη ομάδα. Πρέπει να παίξουμε εξαιρετικά στην άμυνα και να σουτάρουμε καλύτερα από ότι με τη Μακάμπι. Ένα παιχνίδι σαν αυτό με την Νταρουσάφακα θα ήταν το καλύτερο για μας. Ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι ένας σπουδαίος σκόρερ και θα αποτελέσει βασικό στόχο μας στην άμυνα. Σε αυτό το επίπεδο όμως δεν αρκεί αυτό και δεν πρέπει να κάνεις συνέχεια νταμπλ τιμ σε έναν παίκτη.

Είναι πάντα εκπληκτικό να παίζεις μπροστά στο κοινό, ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Το λέω συνέχεια στους φίλους μου, πόσο υπέροχο συναίσθημα είναι να σε αγαπάει τόσος κόσμος. Είναι ένα έξτρα κίνητρο, ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω. Θέλουμε πάντα να παίρνουμε τις νίκες και να παίζουμε καλά μπροστά στο κοινό μας. Έχουμε μπροστά μας τέσσερα παιχνίδια από τα επόμενα έξι στην έδρα μας και οι φίλαθλοι μας πρέπει να ξέρουν πως δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κανέναν. Να έρθουν στο γήπεδο και θα δούνε πως θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε χαρούμενους.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ