EUROLEAGUE

Παπαπέτρου: "Μακάρι να μοιάσουμε στον Πρίντεζη"

Παπαπέτρου: "Μακάρι να μοιάσουμε στον Πρίντεζη"
EUROKINISSI

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποθέωσε μέσω του Sport24.gr τον ρέκορντμαν Γιώργο Πρίντεζη, εξήγησε πώς ο Ολυμπιακός γύρισε τον διακόπτη και συνέτριψε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και αναφέρθηκε και στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος με 11 πόντους (2/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/1 βολή), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα ήταν στους διακριθέντες του Ολυμπιακού , μίλησε στο Sport24.gr για την αντίδραση της ομάδας του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και "υποκλίθηκε" στον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος πλέον είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά παιχνίδια των Πειραιωτών .

Ο Ολυμπιακός πήρε νικηφόρα την 18η "στροφή" της EuroLeague κι επέστρεψε δια... περιπάτου στις επιτυχίες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, καθώς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία αρκέστηκε σε ρόλο κομπάρσου στο ΣΕΦ. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης μάς εξήγησε πώς η ομάδα του έφτασε στη νίκη με 94-64 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

"Η άμυνα μάς δίνει ρυθμό και στην επίθεση. Ολα για εμάς ξεκινούν από την άμυνα. Ολοι στην ομάδα το λέμε αυτό. Αυτό συνέβη και με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία είναι μία πολύ καλή επιθετική ομάδα", δήλωσε αρχικά ο 24χρονος φόργουορντ, ο οποίος εν συνεχεία πρόσθεσε:

"Παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα, βρήκαμε ρυθμό κι ενέργεια στην επίθεση και τονώθηκε η αυτοπεποίθησή μας. Διαβάσαμε καλά το παιχνίδι και την άμυνα των αντιπάλων μας. Εκμεταλλευτήκαμε το πλεονέκτημά μας κάτω από το καλάθι και την δύναμή μας και πήραμε τη νίκη. Οι ψηλοί μας έκαναν πολύ καλή δουλειά".

Ο Ολυμπιακός μετά την... βαριά ήττα στη Βιτόρια από την Μπασκόνια βρήκε τον τρόπο αντιδράσει, καθώς συνέτριψε την "ομάδα του λαού". Οι ήττες στον αθλητισμό είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά η εικόνα που παρουσίασαν οι Πειραιώτες στη Χώρα των Βάσκων πλήγωσε τον εγωισμό τους, τους θύμωσε και τους έδωσε ένα έξτρα κίνητρο για να φανούν... αφιλόξενοι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

"Ετσι, είναι η δουλειά μας. Ο,τι κι αν συμβαίνει και όποιες και αν είναι οι συνθήκες, εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να βελτιωνόμαστε. Σίγουρα οι ήττες πονούν και πληγώνουν και τον εγωισμό μας. Ειδικά, όπως αυτές με την Μπασκόνια που χάσαμε με μεγάλη διαφορά", ανέφερε ο "Πάπι", ενώ παρατήρησε επίσης πως "ηττηθήκαμε με κατεβασμένα τα χέρια και η αντίδραση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν και θέμα εγωισμού. Η εμφάνιση στη Βιτόρια δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας. Δεν είναι αυτό το πραγματικό μας πρόσωπο. Πεισμώσαμε και απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβιβ παίξαμε πιο δυνατά, ενώ όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω".

Η αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως, είχε ξεχωριστό χαρακτήρα για τον Ολυμπιακό και τον Γιώργο Πρίντεζη παρά το γεγονός πως ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ δεν στέκεται στα προσωπικά του επιτεύγματα . Ο "Πριντ" συμπλήρωσε 215 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκά παιχνίδια κι έμεινε μόνος του στην κορυφή της σχετικής λίστας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μίλαν Τόμιτς.

Παπαπέτρου: "Μακάρι να μοιάσουμε στον Πρίντεζη"
EUROKINISII

Το ρεκόρ του Γιώργου Πρίντεζη δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητο από τον Ιωάννη Παπαπέτρου: "Ο αριθμός των παιχνιδιών είναι πολύ μεγάλος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Γιώργο για όσα έχει καταφέρει. Ο Γιώργος έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό και είμαι πολύ χαρούμενος που αναγνωρίζεται η προσφορά του. Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Είμαι, όμως, σίγουρος πως θα πετύχει κι άλλα και πως θα συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά. Μακάρι και άλλοι παίκτες να κάνουμε την καριέρα του και να του μοιάσουμε".

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην "ομάδα του λαού" επέστρεψε στις επιτυχίες στην EuroLeague, αλλά η δουλειά του δεν έχει τελειώσει, κάτι που τον γνωρίζουν πολύ καλά στον Πειραιά. Το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ανήκει στο παρελθόν και οι "ερυθρόλευκοι" πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ματς με την Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα (18/1).

"Ο κόουτς Μπαρτζώκας ήταν στον Ολυμπιακό κι έχει προσφέρει στην ομάδα. Ητα εκείνος που με έφερε στον Ολυμπιακό. Η παρουσία του στον πάγκο της Χίμκι δίνει μία ιδιαιτερότητα στην αναμέτρηση, αλλά ο στόχος μας είναι ο ίδιος. Εμείς πάμε στη Ρωσία για να νικήσουμε. Οποιος και να είναι ο αντίπαλος, ο στόχος μας δεν αλλάζει. Πάντα θα θέλουμε τη νίκη και για αυτή θα αγωνιστούμε και απέναντι στη Χίμκι", ανέφερε καταλήγοντας ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ