EUROLEAGUE

Παπαπέτρου: "Ίσως μια μέρα προπονήσω τον Σπανούλη"

Παπαπέτρου: "Ίσως μια μέρα προπονήσω τον Σπανούλη"
EUROKINISSI

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε θέση για τις "μάχες" του Ολυμπιακού με την Ζάλγκιρις στα προημιτελικά της EuroLeague, ενώ αναφέρθηκε και στον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανανέωσε το blog του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε με έναν ξεχωριστό τρόπο στον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κουβαλάει 36 χειμώνες στην πλάτη του, αλλά προσέχει το σώμα του, όσο λίγοι και όπως τόνισε ο Ιωάννης Παπαπέτρου "φαίνεται πολύ νέος". Ο "Πάπι" μάλιστα θέλοντας να σημειώσει την πολύ καλή σωματική κατάσταση του Kill Bill ανέφερε πως "ίσως αποσυρθώ νωρίτερα από εκείνον και τον προπονήσω μια μέρα".

Επίσης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου στάθηκε στην ποιότητα της Ζάλγκιρις κι εξήγησε πώς ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να ξεπεράσει το "εμπόδιό" της για να προκριθεί στα playoffs της EuroLeague.

Το blog του 24χρονου φόργουορντ του Ολυμπιακού στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague:

"Τα playoffs της EuroLeague έφτασαν! Είμαι ενθουσιασμένος! Δουλέψαμε σκληρά όλη την σεζόν για να πάρουμε την 3η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Πραγματικά ανυπομονούμε και το πιο σημαντικό για εμάς είναι να είμαστε υγιείς και να προετοιμαστούμε καλά για το πρώτο παιχνίδι με την Ζάλγκιρις. Στο τελευταίο μας παιχνίδι, πάλι με την Ζάλγκιρις, αγωνιστήκαμε χωρίς τέσσερις παίκτες, οι οποίοι δουλεύουν σκληρά για να επιστρέψουν. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν όλοι θέλουν να είναι εδώ.

Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν με το νέο format της EuroLeague και μπορώ να πω πως ήταν μία σπουδαία αλλαγή. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τις προηγούμενες σεζόν. Μπορώ να πω πως ο Ολυμπιακός έχει προσαρμοστεί αρκετά καλά στο νέο σύστημα διεξαγωγής, διότι για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Η αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής έκανε πιο δίκαιη την διοργάνωση για όλες τις ομάδες, γιατί όλοι παίζουν με όλους. Είχαμε την εμπειρία από την περσινή σεζόν και αν το να παίζουμε περισσότερους αγώνες δουλεύει καλά για εμάς, αλλά και για τους φιλάθλους και την λίγκα. Επίσης, οι εμπειρίες από την περσινή σεζόν μάς βοήθησαν να προσαρμοστούμε και στα έξτρα ταξίδια.

Όπως γνωρίζετε στα playoffs θα παίξουμε την Ζάλγκιρις. Έτσι είναι η διοργάνωση. Παίξαμε με την Ζάλγκιρις την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Ήταν δύσκολο παιχνίδι παρόλο που η Ζάλγκιρις είχε εξασφαλίσεις την έκτη θέση, έπαιξε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Γνωρίζαμε πως υπήρχαν πολλές πιθανότητες να τους αντιμετωπίσουμε στα playoffs, αλλά το παιχνίδι είχε πολλή ένταση. Γνωρίζαμε πως είναι μία σκληρή ομάδα - το έχει αποδείξει σε όλη την διάρκεια της παίζοντας πολύ καλά - και αυτήν την φορά μας νίκησαν. Το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση, αλλά είμαι σίγουρος πως οι αγώνες στα playoffs θα είναι διαφορετικό.

Αρχικά, έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και η ατμόσφαιρα θα είναι εκπληκτική. Περιμένουμε τους φιλάθλους να μας υποστηρίξουν και να μας δώσουν έξτρα ώθηση. Είναι πολύ σημαντικό να υπερασπιστούμε την έδρα μας. Πήραμε το πλεονέκτημα έδρας έπειτα από 30 αγωνιστικές και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε. Επίσης, έχουμε μεγάλη εμπειρία. Μερικοί από τους παίκτες μας έχουν κατακτήσει δύο φορές την EuroLeague. Ο Βασίλης Σπανούλης έχει κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο και ισάριθμες φορές έχει αναδειχθεί σε MVP του Final Four. Κάποιοι από εμάς έχουν βρεθεί σε Final Four και για να συμβεί αυτό, έπρεπε να περάσουμε από τα playoffs. Πέρσι, το πλεονέκτημα έδρας ήταν το κλειδί για να νικήσουμε την Αναντολού Εφές στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς. Έπρεπε πρώτα να νικήσουμε εκτός έδρας στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, και αυτό "έχτισε" τον χαρακτήρα της ομάδας. Πιστεύω πως ξέρουμε τι να περιμένουμε σε ανάλογες περιπτώσεις και αυτό μπορεί να αποδειχθεί πλεονέκτημα.

Οι τραυματισμοί δεν αποτελούν δικαιολογία, αλλά στο ματς με την Ζάλγκιρις δεν είχαμε πάουερ φόργουορντ. Οι Γιώργος Πρίντεζης, Κιμ Τιλί και Τζαμέλ ΜακΛίν ήταν εκτός, οπότε ο Χόλις Τόμπσον κι εγώ έπρεπε να μαρκάρουμε τον Παούλιους Γιανκούνας. Είναι πολύ καλός παίκτης, έμπειρος και πολύ αποτελεσματικός σε ό,τι κάνει στο γήπεδο. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Είναι πολύ δυνατός με μεγάλο κορμί και για εμένα ήταν πιο δύσκολο, καθώς δεν έπαιζα στη φυσική μου θέση. Ήταν μία καλή εμπειρία για εμένα. Επίσης, η Ζάλγκιρις είναι μία πολύ καλή ομάδα. Παίζει πολύ καλά, κυκλοφορεί πολύ καλά την μπάλα και προσπαθεί πάντα να βρει εύκολους πόντους. Επίσης, είναι δυνατή στην άμυνα και παίζει πολύ σκληρά. Συνολικά είναι μία πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αν θέλουμε να τους νικήσουμε.

Και δεν έχω αναφερθεί ακόμη στον Σάρας, όλοι μιλούν για εκείνον αυτές τις μέρες, γιατί τα πηγαίνει πολύ καλά. Όλοι λένε πολύ καλά πράγματα για εκείνον. Ήταν σπουδαίος πόιντ γκαρντ και οι καλοί playmakers συνήθως γίνονται πολύ καλοί προπονητές, όπως συνέβη με τον Σάρας. Ήθελε να γίνει προπονητής, πήγε βήμα - βήμα αρχίζοντας την καριέρα του ως βοηθός και στη συνέχεια έγινε πρώτος προπονητής. Προσωπικά, δεν νομίζω πως ο Βασίλης Σπανούλης θα γίνει προπονητής, αλλά αν γίνει, πιστεύω πως θα τα πάει εξαιρετικά. Σίγουρα τον βλέπω να ασχολείται με το μπάσκετ - γιατί αυτή είναι η ζωή του - αλλά ίσως να ασχοληθεί με αυτό από κάποια άλλη θέση. Αυτό που ξέρουμε για τον Σπανούλη είναι πως είναι ένας σπουδαίος παίκτης κι έχει και άλλα χρόνια στην καριέρα του. Θα είναι πολύ καλός σε ό,τι και αν κάνει μετά, γιατί δουλεύει σκληρά και αγαπάει το μπάσκετ. Σε εμένα φαίνεται πολύ νέος. Ίσως αποσυρθώ νωρίτερα από εκείνον και τον προπονήσω μία μέρα.

Η Ζαλγκίρις έχει σπουδαίους οπαδούς και κάθε φορά που παίζουμε εκεί, η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή και θα είναι ωραίο να παίξουμε έναν αγώνα για τα playoffs εκεί. Δεν μπορούμε, όμως, να σκεφτόμαστε πολύ μακριά, γιατί είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρώτο παιχνίδι και μετά θα επικεντρωθούμε στον δεύτερο αγώνα. Σύμφωνα με την εμπειρία μου για να προκριθείς στο Final Four είναι κομβικές οι αλλαγές που κάνεις από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ό,τι κι αν έχει συμβεί στον προηγούμενο αγώνα, πρέπει να προσαρμοστείς, να βελτιωθείς και να δεις πώς θα βοηθήσεις περισσότερο την ομάδα σου.

Πραγματικά θέλουμε πάρα πολύ να προκριθούμε στο Final Four. Κάθε Final Four είναι ξεχωριστό, αλλά αυτό θα γίνει σε μία πολύ μπασκετική πόλη, το Βελιγράδι. Πολλοί άνθρωποι, όχι μόνο οι φίλαθλοί μας, περιμένουν να προκριθούμε. Προσπαθούμε να μην το σκεφτόμαστε, γιατί γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι μία σειρά στα playoffs με μία τόσο καλή ομάδα, όσο είναι η Ζάλγκιρις. Το να έχεις το πλεονέκτημα έδρας δεν σου εγγυάται την πρόκριση στο Final Four. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να πάρεις τις τρεις νίκες. Αν τα καταφέρουμε, θα μιλήσουμε για την ατμόσφαιρα που θα έχουμε στο Βελιγράδι. Ευχηθείτε μας καλή τύχη!".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ