EUROLEAGUE

Παπανικολάου: "Πρέπει να δώσεις και την ψυχή σου"

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι Κώστας Παπανικολάου και Έρικ Γκριν μίλησαν στον Sport24 Radio 103.3 και στους Γιάννη Λαμπίρη και Νότη Ψιλόπουλο για την μάχη του Ολυμπιακού κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στον τελικό του Final Four της EuroLeague.

Στον Sport24 Radio 103.3 μίλησαν οι Κώστας Παπανικολάου και Έρικ Γκριν, παραμονή του τελικού της EuroLeague. Οι δύο παίκτες των "ερυθρολεύκων" στάθηκαν στο ψυχολογικό κομμάτι και τη διαχείριση της πίεσης που θα ασκείται από την εξέδρα, μιας κι η Φενέρμπαχτσε θα είναι επί της ουσίας γηπεδούχος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Νότης Ψιλόπουλος

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γεγονός ότι η Φενέρμπαχτσε θα είναι γηπεδούχους ουσιαστικά: "Αν και δεν ήμουν εγώ στον τελικό της Μαδρίτης, τα παιδιά μου έχουν μεταφέρει το κλίμα. Αυτό που είναι πιο σημαντικό για εμένα είναι πως όταν σου δίνεται μια τέτοια ευκαιρία και βρίσκεσαι μπροστά σε μία τέτοια πρόκληση, πρέπει να δίνεις την ψυχή σου, τα πάντα για να την εκμεταλλευτείς. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν θα σου ξαναδοθεί μία ανάλογη ευκαιρία".

Για το "κλειδί" του τελικού: "Πρέπει να παίξουμε την άμυνα που έχουμε παίξει δέκα μήνες μέχρι τώρα. Πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα πράγματα που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ και τότε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες. Όταν βρίσκεσαι μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση πρέπει να κάνεις τ' αδύνατα, δυνατά για να φύγεις με το χαμόγελο και να κάνεις περήφανους του φίλους της ομάδας αλλά και τους Έλληνες. Πέρα από οποιαδήποτε συνθήκη, το να παίζεις στον τελικός της EuroLeague σ' εξιτάρει από μόνο του".

Για την συνάντηση με τον Κώστα Σλούκα και τον Πέρο Άντιτς στον τελικό: "Μέσα στις τέσσερις γραμμές δεν υπάρχουν φιλίες. Αυτό το ξέρουμε, εγώ ο Κώστας και όλα τα παιδιά που είμαστε φίλοι. Όπως και με τον Πέρο, δεν υπάρχουν φιλίες στο παρκέ για 40 λεπτά χωρίς αυτό να σημαίνει πως θ' αλλάξει η σχέση μεταξύ μας. Ο καλύτερος να κερδίσει και ο καθένας θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο, ώστε η ομάδα του να κατακτήσει το τρόπαιο".

Με τη σειρά του ο Έρικ Γκριν υποστήριξε: "Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Πάντα έλεγα ότι θέλω να κατακτήσω την EuroLeague, να το προσθέσω στο βιογραφικό μου. Ήθελα ν είμαι μέρος μια καλής ομάδας και να γράψουμε ιστορία. Δεν ξεκίνησα καλά στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, ήμουν άστοχος, αλλά οι συμπαίκτες μου με στήριξαν και με πίστεψαν. Μου έλεγαν να συνεχίσω να σουτάρω και τελικά έβαλα το σουτ την κατάλληλη στιγμή. Ελπίζω να κάνω το ίδιο και στον τελικό".



TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ