EUROLEAGUE

Παπανικολάου: "Έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης"

Παπανικολάου: "Έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε ότι ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού στο BarclayCard Center, ενώ εξήγησε ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στη συνέχεια.

Το -18 ( 83-65 ) από τη Ρεάλ Μαδρίτης χάλασε την -σε γενικές γραμμές καλή- εικόνα του Ολυμπιακού, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Οι "ερυθρόλευκοι" κατέρρευσαν στο δ' δεκάλεπτο, χάνοντας την επαφή με το σκορ και την ισπανική ομάδα.

Όπως εξήγησε ο Κώστας Παπανικολάου στην κάμερα της ΕΡΤ: " Κάναμε ένα πολύ μυαλωμένο παιχνίδι στο α' ημίχρονο, το οποίο δεν συνεχίσαμε στο β' ημίχρονο. Κάναμε ό,τι χρειαζόταν για να βρει ρυθμό η Ρεάλ Μαδρίτης. Δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Της δώσαμε την ευκαιρία να τρέξει το γήπεδο, βιαζόμασταν στην επίθεση, είχαμε ανισορροπία στο αμυντικό τρανζίσιον. Δεν είναι σωστό και πρέπον για τον Ολυμπιακό, ένα παιχνίδι που είναι κοντά, να τελειώνει με -18. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο τέλος", ενώ τόνισε πως " έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ήττα".

Σε ό,τι αφορά τα λάθη που έγιναν στο β' ημίχρονο , επεσήμανε πως " θα έλεγα πως η άμυνά μας ήταν καλή, δεν μας πέρναγαν στο "ένας με έναν". Τα λάθη έγιναν στο αμυντικό ριμπάουντ. Παράλληλα όμως όταν βάζεις 65 πόντους εδώ, δεν μπορείς να κερδίσεις το παιχνίδι. Λάθη έγιναν και στις δύο πλευρές του γηπέδου, δεν φταίει μόνο η άμυνα ή η επίθεση. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά και να κοιτάξουμε τα άσχημα. Είναι νωρίς ακόμη, έχουμε πολλά περιθώρια εξέλιξης και προόδου. Τελείωσαν οι δικαιολογίες".

Ενώ κατέληξε μιλώντας για τη συνέχεια: " Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η ομάδα έχει να ανέβει πολλά σκαλιά για να φτάσει εκεί που θέλει να φτάσει. Πρέπει να παλεύουμε σκληρά σε κάθε προπόνηση για να τα καταφέρουμε. Δεν υπάρχει πια ο α' γύρος που προσαρμοζόμασταν στα δεδομένα. Στην προπόνηση κάνουμε κάποια πράγματα σωστά και καλά. Από εκεί βγάζω το συμπέρασμα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος. Έχουμε δείξει τέτοια δείγματα γραφής. Μπορούμε να τα κάνουμε όλα καλύτερα. Αν δεν το βγάλουμε στο παρκέ όμως αυτό...".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ