EUROLEAGUE

Παπανικολάου: "Είναι η ΤΣΣΚΑ, αλλά και εμείς ο Ολυμπιακός"

Παπανικολάου: "Είναι η ΤΣΣΚΑ, αλλά και εμείς ο Ολυμπιακός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Πρίντεζης μίλησαν για το παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, επισημαίνοντας πως ναι μεν ο αντίπαλος τους διαθέτει μία σπουδαία ομάδα, αλλά και εκείνοι είναι ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν κατά την διάρκεια της ανοιχτής προπόνησης του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ οι Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Πρίντεζης, αναφερόμενοι στην αναμέτρηση της Πέμπτης (3/11) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Ο Κώστας Παπανικολάου είπε τα εξής: "Θέλουμε να αντιδράσουμε ύστερα από μία κακή εμφάνιση κόντρα στον Κολοσσό, θέλουμε να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Θα αντιμετωπίσουμε μία ισχυρή ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την νίκη. Κάνουμε σκάουτινγκ, έχουμε αναλύσει το παιχνίδι του αντιπάλου μας, αλλά δεν μας ενδιαφέρει το πως πως θα παίξει ο αντίπαλος.

Αυτό που μας νοιάζει είναι να παίξουμε εμείς καλά και να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας. Θέλουμε να παίξουμε καλή άμυνα και να περιορίσουμε το ενδιάμεσο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ. Αυτό που της αρέσει να κάνει, έχοντας για μπροστάρηδες τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό.

Έχουν μεγάλο ταλέντο στην επίθεση και πλουραλισμό. Πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει φόβος. Είμαστε ο Ολυμπιακός και παίζουμε στο γήπεδο μας. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και πρέπει να πάρουμε δύναμη από τα πάντα, από τον κόσμο, από την άμυνας μας.

Θέλουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο όπως μας αρέσει να κάνουμε. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής, να παίξω άμυνα στους κοντούς, να κάνω ό,τι χρειαστεί για να νικήσει ο Ολυμπιακός. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Σε μια ομάδα δεν είναι η αρχή και το τέλος οι πόντοι, το ποιος θα παίξει, ποιος θα πάρει τα ριμπάουντ. Υπάρχουν οδηγίες και πράγματα που δεν μπορείς να τα γράψεις σε μια κόλλα χαρτί. Εγώ είμαι νικητής και θέλω να κερδίζει η ομάδα μου. Όσο η ομάδα μου κερδίζει είμαστε όλοι χαρούμενοι. Τι να το κάνω αν ο Παπανικολάου βάζει 20 πόντους σε κάθε παιχνίδι και δεν κερδίζει η ομάδα μου; Έχουμε παίκτες που ξέρουν να το κάνουν καταπληκτικά αυτό το πράγμα, να βάλουν την μπάλα στο καλάθι με πολλούς τρόπους. Εγώ ξέρω που είμαι και τι πρέπει να κάνω. Να κάνω αυτά τα μικρά πραγματάκια που έχει ανάγκη ομάδα".

Πρίντεζης: "Θέλουμε πάρα πολύ την νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, θέλουμε να τρέχουμε"

Ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε πως: "Είναι αυτονόητο να πηγαίνουν τα παιχνίδια σε υψηλό τέμπο και σε υψηλό σκορ, ύστερα και από την αλλαγή στους κανονισμούς, συν το γεγονός πως το σύγχρονο μπάσκετ έχει πάει στην ταχύτητα. Το ότι τρέχουμε περισσότερο είναι κατεύθυνση μας, είναι κάτι που το ζητάει από εμάς ο κόουτς, είναι κάτι που το θέλουμε και εμείς.

Ο κόουτς έχει δώσει φέτος μεγαλύτερη βάση στην επίθεση, στο να πετυχαίνουμε περισσότερα πιο εύκολα καλάθια και να κάνουμε περισσότερους αιφνιδιασμούς,. Έχει αλλάξει όμως η Ευρωλίγκα και απαιτούνται περισσότερες κατοχές. Ίσως αυτό μας βοηθάει. Η άμυνα μας όμως όπως σε παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ παραμένει το δυνατό μας σημείο".

Παίζουμε απέναντι στην ίσως καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ, είναι φαβορί να πάρει και τον φετινό τίτλο και διαθέτει μία σπουδαία ομάδα. Το γεγονός αυτό μας δίνει υψηλότερο κίνητρο ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Αν κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ θα είναι μία πάρα πολύ μεγάλη νίκη, την οποία και θέλουμε πάρα πολύ. Γνωρίζουμε τι εστί ΤΣΣΚΑ και υπάρχει απ' όλα τα παιδιά στην ομάδα υψηλό και μεγάλο κίνητρο".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ