EUROLEAGUE

Παπανικολάου: "Από την άμυνα θα έρθει το διπλό!"

Παπανικολάου: "Από την άμυνα θα έρθει το διπλό!"

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την(27/10, 22:00) αναμέτρηση με τη Μπασκόνια για την 4η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε στην προετοιμασία που κάνει ο Ολυμπιακός ενόψει του αποψινού αγώνα με τη Μπασκόνια, σχολίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες με το νέο format της διοργάνωσης και έστειλε μήνυμα για νίκη στη Βιτόρια, λέγοντας: “ο Ολυμπιακός κάνει τα ταξίδια για να κερδίσει!”

Για την προετοιμασία ενόψει του αγώνα με τη Μπασκόνια: «Πρέπει να ξεκουραζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε. Το αποψινό παιχνίδι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε όλα τα κομμάτια, γιατί πάμε σε έναν αγώνα ουσιαστικά χωρίς να έχουμε κάνει προπόνηση, οπότε θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτά που θα μας πουν οι προπονητές μας. Η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη για την Ευρώπη, αλλά πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Η Μπασκόνια είναι μία καλή ομάδα. Εχει καλή ψυχολογία από τη νίκη στη Μαδρίτη (σ.σ. νίκησε την Ρεάλ για την 3η αγωνιστική της EuroLeague) και έχει το μομέντουμ. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας».

Για το αν είναι προτιμότερο για τους παίκτες οι συνεχόμενοι αγώνες ή αν τους βόλευε το προηγούμενο format της EuroLeague: «Για τον αθλητή το παν είναι το παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι σε όλα χρειάζεται ένα μέτρο. Χρειάζεσαι και την καλή προπόνηση για να “περιποιηθείς” το κορμί σου, να ετοιμαστείς για τον επόμενο αγώνα, να ξεκουραστείς και να δουλέψεις σε κάποια κομμάτια. Να μιλήσεις με τους προπονητές και τους εργοφυσιολόγους. Νομίζω όμως ότι είναι συνδυασμός πραγμάτων. Με τη νέα EuroLeague θα υπάρχουν όλα τα πλάνα. Θα υπάρχουν εβδομάδες όπως αυτή, που θα έχουμε δύο παιχνίδια, όμως θα υπάρχουν και περίοδοι που θα είναι ουσιαστικά όπως όλες τις χρονιές. Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, το θέμα είναι ο καθένας μας να προσέχει το κορμί του, γιατί το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό. Σε κάθε ευκαιρία πρέπει να ξεκουραζόμαστε και να μην σπαταλάμε την ενέργεια μας. Είναι μικρά πράγματα που όπως από αυτά θα κερδίσεις ενέργεια που θα σου χρειαστεί μέσα στο παιχνίδι και κάθε ένας υπεύθυνος για να φροντίσει γι” αυτό».

Για το αν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του και να φύγει με τη νίκη από την έδρα της Μπασκόνια: «Εχουμε μέσο όρο στα παιχνίδια μας τους 90 πόντους, όμως όλα ξεκινούν από την άμυνα. Εχουμε το ταλέντο στην ομάδα και πάρα πολλά παιδιά ξέρουν πως να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι, ξέρουν πως να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους. Έχουμε πολύ καλή κίνηση. Στην επίθεση μας είναι όλα θετικά. Το θέμα είναι η άμυνα. Εκεί πρέπει να είμαστε καλοί και συγκεντρωμένοι. Από εκεί ουσιαστικά ξεκινούν οι εύκολοι πόντοι και από ξεκινάει η ομάδα να παίρνει αυτοπεποίθηση, να τρέχει και να ξεδιπλώνει το παιχνίδι της έτσι όπως πρέπει. Ο Ολυμπιακός κάνει τα ταξίδια για να κερδίσει! Ηρθαμε εδώ για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Μακάρι να φύγουμε από εδώ με το διπλό».

Για τη νίκη της Μπασκόνια στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης: «Αυτή η νίκη δείχνει πρώτα την ποιότητα της ομάδας, αλλά και την ποιότητα της EuroLeague φέτος. Είναι αυτό που λένε όλοι, ότι πλέον δεν θα υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να δίνεις και την ψυχή σου, για να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Η Μπασκόνια δεν είναι κακή ομάδα. Πέρσι πήγε στο Final4. Μπορεί να έφυγαν κάποιοι παίκτες “κλειδιά” αλλά τους έχει αναπληρώσει, με εξίσου καλούς παίκτες, υψηλού επιπέδου. Παίζει ελκυστικό μπάσκετ, τρέχει με πλουραλισμό στην επίθεση της. Μπορούν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, έχουν κίνηση στο post και πολλά σημεία στην επίθεση τους, που θέλουν πολύ προσοχή, ειδικά τώρα που δεν υπάρχουν προπονήσεις».

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ