EUROLEAGUE

Όταν ο Ολυμπιακός νίκησε στον "τελικό" την Γαλατάσαραϊ

Όταν ο Ολυμπιακός νίκησε στον "τελικό" την Γαλατάσαραϊ

Πάνε 5 χρόνια από τον "τελικό" στο TOP-16 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Γαλατάσαραϊ, με τους Πειραιώτες την τελευταία αγωνιστική να παίρνουν την νίκη-πρόκριση με 88-81, έχοντας για MVP τον Σπανούλη.

Πριν 5 χρόνια, την 1η Μαρτίου του 2012, για την τελευταία αγωνιστική του τότε TOP-16 (με τις 4 ομάδες σε όμιλο), ο Ολυμπιακός νίκησε στον "τελικό" πρόκρισης την Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ με 88-81 και έτσι πήρε το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά, με 3 νίκες και 3 ήττες, υπερτερώντας στην ισοβαθμία απέναντι στους Τούρκους.

Ήταν η πρώτη υπέρβαση για τον Ολυμπιακό σε εκείνη την σεζόν, καθώς όταν ξεκίνησε η χρονιά λεγόταν πως το ταβάνι εκείνης της ομάδας (που ξεκίνησε με χαμηλές βλέψεις) ήταν το TOP-16. Τελικά, όμως, οι "ερυθρόλευκοι" όχι μόνο προκρίθηκαν στα προημιτελικά, αλλά ακολούθως πήγαν και στο Final Four της Κωνσταντινούπολης (αποκλείοντας στους "8" με μειονέκτημα έδρας την Σιένα), κατακτώντας με θριαμβευτικό τρόπο τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ήταν ο πρώτος νικηφόρος "τελικός" για εκείνη την ομάδα (αν έχανε, έπαιρνε την πρόκριση η Γαλατάσαραϊ), έχοντας για MVP τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Λαρισαίος γκαρντ πραγματοποίησε καταπληκτική-ηγετική εμφάνιση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση έχοντας 20 πόντους (5/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα), 8 ασίστ και 4 κλεψίματα, σε 31 λεπτά συμμετοχής. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Γιώργος Πρίντεζης (16π, 5ρ) και Έισι Λο (14π, 2ασ).

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ