EUROLEAGUE

Όταν ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Χίμκι

Όταν ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Χίμκι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός στο TOP-16 του 2013 είχε πάρει πολύτιμο "διπλό" στην έδρα της Χίμκι, έχοντας για κορυφαίους τους Χάινς και Σπανούλη. Στόχος των Πειραιωτών να κάνουν το ίδιο ξανά στην Μόσχα.

Η έδρα της Χίμκι δεν είναι άγνωστη στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν αντιμετωπίσει στην Μόσχα τους "κίτρινους" στο TOP-16 της σεζόν 2012-2013, χρονιά στην οποία και αναδείχθηκαν για δεύτερη σερί φορά Πρωταθλητές Ευρώπης, ματς στο οποίο κατάφεραν να πάρουν ένα πολύτιμο "διπλό" με σκορ 82-87, σημειώνοντας μία μεγάλη ανατροπή στην καθοριστική τέταρτη περίοδο.

Ήταν 7η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός στο 3-3

Ήταν η 7η αγωνιστική του TOP-16 και ο Ολυμπιακός είχε ρεκόρ 3 νίκες και 3 ήττες. Οι Πειραιώτες ήθελαν πάση-θυσία την νίκη ώστε να αύξαναν τις πιθανότητες πρόκρισης τους στην επόμενη φάση, καθώς προηγουμένως είχαν χάσει σε Βιτόρια, Βαρκελώνη και από την Σιένα στο ΣΕΦ. "Διψούσαν" για ένα "διπλό".

Όταν ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Χίμκι

Πήγαν να κάνουν την "ζημιά" Πλάνινιτς, Ντέιβις και Λόντσαρ

Η Χίμκι διέθετε και τότε αξιόλογη ομάδα και από εκείνο το ρόστερ έχουν παραμείνει οι Τζέιμς Όγκοστιν, Πέτερι Κόπονεν και Σέργκεϊ Μόνια. Την "ζημιά" είχαν πάει να την κάνουν οι "ψηλοί" Κρέσιμιρ Λόντσαρ (19π, 9ρ) και Πολ Ντέιβις (20π, 8/10δ, 9ρ) και κυρίως ο "δαιμόνιος" γκαρντ, Ζόραν Πλάνινιτς, ο οποίος μέτρησε 17 πόντους και 13 ασίστ στην αναμέτρηση.

Όταν ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Χίμκι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα τρία σερί τρίποντα του Ολυμπιακού

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα συνεχόμενο προβάδισμα στην αναμέτρηση (23-19, 43-35, 60-54) όντας στο +6 (60-54) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα, αυταπάρνηση, έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, βρήκε λύσεις στην επίθεση και κατάφερε να γυρίσει το ματς, μετρώντας επί μέρους σκορ 22-33. Κομβικό σημείο της αναμέτρησης τα τρία σερί τρίποντα των Πειραιωτών. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 68-62 στο 33' με τον Πλάνινιτς, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" απάντησαν με τρία σερί σουτ από την περιφέρεια με τους Πέρο Άντιτς, Κώστα Σλούκα και Έισι Λο, παίρνοντας το προβάδισμα με σκορ 68-71 στο 35'.

Όταν ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Χίμκι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το γκολ-φάουλ του Χάινς και το καλάθι-μαχαιριά από τον Σπανούλη

Ο μαχητικός Κάιλ Χάινς ήταν εντυπωσιακός κάτω από τα δύο καλάθια, νικώντας στον αέρα δύο και τρεις αντιπάλους. Το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε στο 37' ήταν κρίσιμο, καθώς ακολούθως αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε, φέρνοντας τους "ερυθρόλευκους" στο +6 (70-76), όπως ήταν καθοριστικό και το λέι-απ που σημείωσε στα 57'' πριν το τέλος (76-80). Στα 26'' πριν την λήξη, με το σκορ στο 78-80 και το παιχνίδι να έχει φτάσει στην κόψη του ξυραφιού, η μπάλα "έκαιγε", και ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την φάση πάνω του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, με ένα δύσκολο σουτ από μέση απόσταση, ύστερα από ντρίμπλα, "έγραψε" το 78-82 το σκορ, με την μπάλα να βρίσκει μόνο δίχτυ. Ένα καλάθι "μαχαιριά" για την Χίμκι, η οποία στην συνέχεια δεν κατάφερε να αντιδράσει, με τους "ερυθρόλευκους" να παίρνουν το πολύτιμο διπλό με σκορ 82-87.

Όταν ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Χίμκι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συγκλονιστικοί Χάινς και Σπανούλης

Από εκείνη την ομάδα του Ολυμπιακού, οι παίκτες που παραμένουν και συνεχίζουν είναι οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Βαγγέλης Μάντζαρης. Σε εκείνο το ματς οι Πειραιώτες είχαν για κορυφαίους τον εντυπωσιακό Κάιλ Χάινς (19π, 7/9, 6ρ) και τον πολύτιμο Βασίλη Σπανούλη (19π, 7ασ), ενώ έδωσαν λύσεις και οι Κώστας Παπανικολάου (14π) και Πέρο Άντιτς (11π, 8ρ). Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν τότε την μάχη στα ριμπάουντ (41-28), αλλά ήταν θετικός για εκείνους στην εξέλιξη του ματς ο καλός συσχετισμός στον τομέα ασίστ/λάθη (11/3).

Tα δεκάλεπτα: 23-19, 43-35, 60-54, 82-87

Χίμκι: Ογκουστιν 7, Φριτζόν 5, Κόπονεν 8, Βιάλτσεφ, Λόντσαρ 19 (9ρ), Ρίβερς, Μόνια 4, Πλάνινιτς 17 (13ασ), Ντέιβις 20 (9ρ).

Ολυμπιακός: Χάινς 19 (6ρ), Λο 5, Αντιτς 11, Σπανούλης 19 (7ασ), Περπέρογλου 1, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10, Πάουελ, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 13, Κατσίβελης.

Τα στατιστικά της Χίμκι στο ματς

Όταν ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Χίμκι

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς

Όταν ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Χίμκι
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ