EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Ρεάλ: Αρχηγού παρόντος για το 9-2

Ολυμπιακός - Ρεάλ: Αρχηγού παρόντος για το 9-2
EUROKINISSI

Με τον Βασίλη Σπανούλη να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στη φετινή EuroLeague, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης (08/12, 21:00) με στόχο να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ένα από τα πλέον παραδοσιακά ντέρμπι της EuroLeague θα λάβει χώρα απόψε το βράδυ στο ΣΕΦ (21:00, Novasports 2, Live Blog από το Sport24.gr). Ο Ολυμπιακός -των 4 σερί νικών στη διοργάνωση- υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το 9-2 και παράλληλα την παραμονή του στην κορυφή της βαθμολογίας (σ.σ. μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και τους φιλοξενούμενους να θέλουν πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα, καθώς έχουν υποχωρήσει στο 5-5 μετά τις πρόσφατες ήττες.

Πρόκειται για τις δύο πλέον ταλαιπωρημένες ομάδες από τραυματισμούς της φετινής διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο 1/3 της κανονικής περιόδου δίχως τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πάντως είναι έτοιμος για το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, μετά την επανεμφάνιση που έκανε στο ματς με τον Κόροιβο . Παράλληλα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μπορεί να υπολογίζει ξανά στον Βαγγέλη Μάντζαρη , σε αντίθεση με τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος βρίσκεται στα πιτς. Αμφίβολος, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ του, είναι και ο Ιωάννης Παπαπέτρου .

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης θα παραταχθεί εκ νέου δίχως τους Σέρχιο Γιουλ, Όγκνιεν Κούζμιτς, Γκουστάβο Αγιόν και Άντονι Ράντολφ, με το μοναδικό ευχάριστο νέο για τον Πάμπλο Λάσο να είναι η επιστροφή του Τζόφρεϊ Τέιλορ, ο οποίος ήταν εκτός στα τελευταία ματς. Την αποστολή για την Αθήνα ακολούθησε κι ο Ρούντι Φερνάντεθ, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε.

Η πρόσφατη παράδοση -από το 2000 κι έπειτα- είναι οριακά υπέρ της Ρεάλ. Συγκεκριμένα, οι Μαδριλένοι μετρούν 14 νίκες έναντι 11 του Ολυμπιακού, ωστόσο στο ΣΕΦ εκείνοι που… κάνουν κουμάντο είναι οι “ερυθρόλευκοι” με ρεκόρ 10-2. Πάντως, η Ρεάλ έφυγε νικήτρια από την πιο πρόσφατη μονομαχία τους στο φαληρικό γήπεδο, αφού επικράτησε με 79-73 στις 24 Μαρτίου του 2017, στο πλαίσιο της regular season της EuroLeague.

EUROLEAGUE - 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη 07/12

Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός 80-74

Μπάμπεργκ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 76-92

Μακάμπι - Βαλένθια 94-91

Μπασκόνια - Ουνικάχα 88-82

Μιλάνο - Χίμκι 71-77

Παρασκευή 08/12

20:00 Ερυθρός Αστέρας - Εφές

21:00 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης

22:00 Μπαρτσελόνα - Φενέρμπαχτσε

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ EUROLEAGUE ΕΔΩ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ