EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Εφές: ραντεβού στα playoffs ύστερα από 4 χρόνια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (EUROLEAGUE - PLAYOFFS - 1ος ΑΓΩΝΑΣ) / ΦΑΣΗ 
(ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (EUROLEAGUE - PLAYOFFS - 1ος ΑΓΩΝΑΣ) / ΦΑΣΗ (ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ) ICON

Ολυμπιακός και Αναντολού Εφές συναντώνται και πάλι στα playoffs της EuroLeague, με τους Πειραιώτες να έχουν ξανά το πλεονέκτημα, όπως συνέβη και το 2013 που πήραν την πρόκριση με 3-2 νίκες.

Όπως συνέβη το 2013, έτσι και φέτος, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκριση του στο Final Four (στο τέταρτο τα τελευταία έξι χρόνια) κόντρα στην Αναντολού Εφές, έχοντας και πάλι το πλεονέκτημα έδρας.

Τότε, ο Ολυμπιακός κατάφερε και πήρε την πρόκριση στο Final Four του Λονδίνου, κατακτώντας ακολούθως και το τρόπαιο της EuroLeague (για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης), αποκλείοντας την Αναντολού Εφές του κόουτς Οκτάι Μαχμουτί με 3-2 νίκες.

Αρχικά, οι Πειραιώτες υπερασπίστηκαν το ΣΕΦ στα δύο πρώτα παιχνίδια, επικρατώντας με 67-62 και ακολούθως με 71-53. Στην Κωνσταντινούπολη ηττήθηκαν στο τρίτο ματς (83-72), ενώ στο τέταρτο έχασαν την πρόκριση... μέσα από τα χέρια τους. Είναι το περίφημο ματς στο οποίο η Εφές έμεινε ζωντανή, κάνοντας το 2-2, χάρη στο απίθανο φόλοου του Τζαμόν Λούκας-Γκόρντον. Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 72-73, στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Τζος Σιπ αστόχησε σε τρίποντο, αλλά εκεί, σαν από μηχανής θεός, ο πρώην παίκτης των "ερυθρολεύκων", έσωσε την ομάδα του στα 2'' πριν την λήξη.

Στο πέμπτο ματς της σειράς, σε ένα κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα είχε νευρικότητα και άγχος, με αποτέλεσμα να βρεθεί να χάνει με 15 πόντους διαφορά (23-38) στο 15', πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 33-41. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να δείχνουν χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο. Ο Βασίλης Σπανούλης με προσωπική ενέργεια και ο Γιώργος Πρίντεζης με τρίποντο, έδωσαν το προβάδισμα στους Πειραιώτες, κάνοντας το σκορ 71-67 στο 37', με τους πρωταθλητές Ευρώπης πλέον να είναι εκείνοι που έλεγχαν τον ρυθμό.

Το τρίποντο-μαχαιριά του Έισι Λο στο 1'24'' πριν την λήξη, φέρνοντας την διαφορά στο +6 (70-76), ουσιαστικά γονάτισε τους Τούρκους, με τον Ολυμπιακό στο τέλος να παίρνει την νίκη-πρόκριση στο Final Four του Λονδίνου με σκορ 82-72, έχοντας για κορυφαίους τους Βασίλη Σπανούλη (19π, 5ασ, 36 λεπτά) και Γιώργο Πρίντεζη (15π, 7ρ, 19 λεπτά). Από τις ομάδες του 2013, συνεχίζουν να φορούν τα ερυθρόλευκα οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Βαγγέλης Μάντζαρης, ενώ από την Αναντολού Εφές δεν έχει απομείνει κανένας παίκτης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Ολυμπιακός - Εφές 67-62

Ολυμπιακός - Εφές 71-53

Εφές - Ολυμπιακός 83-72

Εφές - Ολυμπιακός 74-73

Ολυμπιακός - Εφές 82-72

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ