EUROLEAGUE

Οι βαθμοί προόδου του Ολυμπιακού

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το 1/3 της κανονικής διάρκειας της EuroLeague ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό και το Sport24.gr μοιράζει τους βαθμούς προόδου των Πειραιωτών.

Οι "ερυθρόλευκοι" μετά την... άλωση της Βαλένθια ( 64-72 ) ανέβηκαν στο 8-2 και περιμένουν την αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Μπαρτσελόνα για να δουν αν θα συνεχίσουν να μοιράζονται με την "ομάδα του στρατού" την πρώτη θέση ή αν θα απολαύσουν τη μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει μια πολύ καλή πορεία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όπως μαρτυρά αριθμός των νικών της, αλλά και ο τρόπος που έχει αντιμετωπίσει τις ουκ ολίγες κακουχίες που αντιμετώπισε.

Αντέχει παρά την απουσία του Σπανούλη

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / VALENCIA - OLYMPIAKOS / ÓÐÁÍÏÕËÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / VALENCIA - OLYMPIAKOS / ÓÐÁÍÏÕËÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι Πειραιώτες περίμεναν τον αρχηγό τους να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση απέναντι στη Βαλένθια, αλλά η επανεμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη στα παρκέ αναβλήθηκε, ενώ τη φετινή σεζόν διάφορα προβλήματα τραυματισμών έχουν αντιμετωπίσει και οι Μπράιαν Ρόμπερτς, Γιάνις Στρέλνιεκς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης, Δημήτρης Αγραβάνης και Βαγγέλης Μάντζαρης, με τους δύο τελευταίους να κάνουν την παρούσα στιγμή παρέα στον Κιμ Τιλί και στον Kill Bill στα... πιτς.

Αμεση ανασύνταξη

Ο Ολυμπιακός μάλιστα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό Superfoods στην 6η «στροφή» της διοργάνωσης ένιωσε... τριγμούς, αλλά σηκώθηκε απευθείας πιο δυνατός. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από την Πόλη επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε στην παράταση, νίκησαν εύκολα τον Ερυθρό Αστέρα, επιβλήθηκαν της Αρμάνι στο Μιλάνο και «λύγισαν» και την Βαλένθια.

Ο Πρίντεζης έχει συμπαραστάτες

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS / ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS / ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο προερχόμενος από την συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ, Γιώργος Πρίντεζης (μ.ο. 11,8π., 5,2ρ., 1,9ασ., 0,5κλ., 0,9λ., 0.2κοψ.) για ακόμη μία σεζόν βάζει... πλάτη για την ομάδα του, ο Γιάνις Στρέλνιεκς βρήκε τα πατήματά του (μ.ο. 9,7π., 1,5ρ., 2,8ασ., 0,6κλ., 1,2λ.) και ο Κώστας Παπανικολάου ως συνήθως κάνει πολλή και αθόρυβη δουλειά, η οποία δεν αποτυπώνεται πλήρως στην στατιστική του καταγραφή (μ.ο. 7π., 3,6ρ., 2,7ασ., 0,8ασ., 1,7λ., 0,2κοψ.). Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (μ.ο. 8,3π., 5,2ρ., 1ασ., 0,7κλ., 1,1λ., 0,7λ.) συνεχίζει από σημείο που σταμάτησε την περσινή σεζόν κι έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους σέντερ που αγωνίζονται στην Ευρώπη και ο Μπράιαν Ρόμπερτς (μ.ο., 8,3π., 2,6ρ., 2ασ., 0,5λ., 0,9λ., 0,2κοψ.) μετά το παιχνίδι της Πόλης με την Φενέρμπαχτσε έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, ενώ το... όσκαρ αυταπάρνησης έχει πάρει ο Βαγγέλης Μάντζαρης που από τα μέσα Οκτωβρίου ως το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο αγωνιζόταν κάνοντας ενέσεις.

Φυσικά, σημεία αναφοράς για τους Πειραιώτες συνεχίζουν να αποτελούν η άμυνά τους και η αποτύπωση του πλουραλισμού τους στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι στελέχωσε το ρόστερ του με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι λιγότερο προβλέψιμος επιθετικά, ενώ η ομαδικότητα που τον διακρίνει του επιτρέπει να έχει και διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανά παιχνίδι.

Εχει δρόμο μπροστά του

Οι "ερυθρόλευκοι" συσπειρώθηκαν από τα προβλήματα τραυματισμών που τους παρουσιάστηκαν, δεν εφησυχάζουν από τη μέχρι στιγμής πορεία τους κι επικεντρώνονται - όπως έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια - σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αριστούχος δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έπειτα από την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής της κανονικής διάρκειας της EuroLeague. Η μέχρι στιγμής, όμως, επίδοση των Πειραιώτων στη διοργάνωση μόνο ικανοποιημένους πρέπει να τους αφήνει, καθώς το 8/10 που έχουν, μεταφράζεται στον έλεγχό τους σαν κάτι περισσότερο από "πολύ καλά", χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν τομείς που χρίζουν βελτίωσης. Μην ξεχνάμε, όμως, πως οι «ερυθρόλευκοι» ακόμα δεν έχουν προπονηθεί όλοι μαζί.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ