EUROLEAGUE

Οι πέντε ήττες-μαχαιριές που λάβωσαν φέτος τον Ολυμπιακό

Οι πέντε ήττες-μαχαιριές που λάβωσαν φέτος τον Ολυμπιακό
EUROKINISSI

Η ήττα είναι μέρος του αθλητισμού, αλλά υπήρχαν πέντε αποτελέσματα την φετινή σεζόν που πλήγωσαν περισσότερο τον Ολυμπιακό. Θυμηθείτε τις χειρότερες ήττες των "ερυθρολεύκων".

Η Ζάλγκιρις έκανε το "μπρέικ" στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής σειράς της EuroLeague και ο Ολυμπιακός γνώρισε μία από της χειρότερες του ήττες του την φετινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε σκληρά για πάρε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague, το οποίο, όμως, απώλεσε από το πρώτο ματς της σειράς με την Ζάλγκιρις, η οποία έφυγε νικήτρια στην παράταση από το ΣΕΦ με 87-78, με τους "ερυθρόλευκους" πάντως να έχουν παράπονα για την διαιτησία της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παρότι βρέθηκε στο -15, έκανε το comeback εκμεταλλευόμενη και τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ελληνική ομάδα και πλέον έχει το πάνω χέρι στη σειρά. Η Ζάλγκιρις μάλιστα "χτίζει" μία παράδοση απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς σε τρεις αναμετρήσεις την φετινή σεζόν μετράει ισάριθμες νίκες επί των "ερυθρολεύκων". Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο πήρε τη νίκη στα δύο ματς στο ΣΕΦ ήταν πανομοιότυπος, καθώς θυμίζουμε πως η λιθουανική ομάδα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της EuroLeague είχε επικρατήσει πάλι στην παράταση ολοκληρώνοντας μία ανατροπή από το -16.

Αυτή ήταν μία από τις χειρότερες ήττες για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχασε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και την Παρασκευή (20/4, 21:15) θα επιδιώξει χωρίς τους Νίκολα Μιλουτίνοβ και Κώστα Παπανικολάου να ισοφαρίσει την σειρά για να μην βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο.

Ας θυμηθούμε, όμως, ποιες άλλες ήττες βρίσκονται στο αρνητικό Top 5 του Ολυμπιακού.

EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Superfoods 62-70

O Παναθηναϊκός Superfoods στην 6η "στροφή" της κανονικής διάρκειας της EuroLeague πέρασε από το ΣΕΦ επικρατώντας του Ολυμπιακού πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το 70-62 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης μερίδα οπαδών των γηπεδούχων είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι "ερυθρόλευκοι" επέστρεψαν γρήγορα στις επιτυχίες, καθώς ακολούθησε η εκτός έδρας νίκη τους επί της Φενέρμπαχτσε.

Μπασκόνια - Ολυμπιακός 86-54

Οι πέντε ήττες-μαχαιριές που λάβωσαν φέτος τον Ολυμπιακό

Η Μπασκόνια στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής συνέτριψε με 86-54 τον Ολυμπιακό, ο οποίος στη Βιτόρια γνώρισε την δεύτερη πιο "βαριά" ήττα στην ιστορία του στην EuroLeague, ενώ είχαν και ένα "μαύρο" δεκάλεπτο . Οι "ερυθρόλευκοι" στην δεύτερη περίοδο δέχθηκαν 36 πόντους και αυτή ήταν η δεύτερη χειρότερη επίδοση της ιστορίας τους , ενώ και το -22 (36-14) στο ίδιο διάστημα αποτελεί του 2ου χειρότερου αρνητικό ρεκόρ των Πειραιωτών στην EuroLeague. Αυτή η ήττα μάλιστα σηματοδότησε ουσιαστικά και την έναρξη του.. μαύρου Γενάρη του Ολυμπιακού .

Χίμκι - Ολυμπιακός 82-54

Ο Ολυμπιακός λίγες ημέρες μετά το "χαστούκι" στη Βιτόρια πέρασε ακόμα ένα δύσκολο βράδυ, καθώς στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής ηττήθηκε από την Χίμκι με 82-54. Οι "ερυθρόλευκοι" παρέδωσαν τα... όπλα από πολύ νωρίς, καθώς η Χίμκι τρέχοντας σερί 18-0 προηγήθηκε με 21-5 στο 6' και με την εμφάνισή της υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην τρίτη χειρότερη επίδοση στο σκοράρισμα στην EuroLeague (54 πόντοι).

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 83-88

Οι πέντε ήττες-μαχαιριές που λάβωσαν φέτος τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής μετράει μία νίκη και δύο ήττες απέναντι στην ΑΕΚ. Η ήττα, όμως, στον τελικό Κυπέλλου από την Ένωση "πλήγωσε" τους... ερυθρόλευκους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τον ένα από τους τρεις στόχους τους. Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί, αλλά οι συμπαίκτες του Βασίλη Σπανούλη δεν ακολούθησαν το πρόσταγμά του και η πεισμωμένη ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με 88-83 και συγχρόνως στην κατάκτηση του τροπαίου έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μάνι Χάρις.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Ο Ολυμπιακός κατά την διάρκεια της φετινής πέρασε δύο βραδιές ήττες από την Μπαρτσελόνα, αλλά αυτές οι ήττες δεν βρήκαν θέση σε αυτό το Τοp 5 με τις χειρότερα αποτελέσματα των "ερυθρολεύκων", καθώς - όπως αποδείχθηκε - επηρέασε μόνο το γόητρό τους. αντιθέτως Η ήττα στην παράταση από την Ζάλγκιρις στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής σειράς της EuroLeague βρίσκεται σε αυτό το Top 5 εξαιτίας της σημασίας της αναμέτρησης. Είναι στο χέρι της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως, να δείξει το καλό της πρόσωπο παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει και να την "σβήσει" από το το Top 5, καθώς η πρόκριση στο Final Four δεν έχει κριθεί.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ