EUROLEAGUE

Ο Παπαπέτρου ήταν έτοιμος από καιρό!

Ο Παπαπέτρου ήταν έτοιμος από καιρό!

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μπήκε στο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα (Παρασκευή 21/3) για να... εξηγήσει γιατί το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έδωσε αγώνα να τον κάνει δικό του. Για να κάνει όσα είχε ονειρευτεί, απ' όταν ήταν παιδί.

Προτέρα εμπειρία δεν είχε. Από το ΤΟΡ16 της Euroleague. Είχε άλλες και αυτές χρησιμοποίησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου το βράδυ της Παρασκευής (21/3), για να δώσει 13... απόλυτους πόντους (3/3 τρίποντα, 2/2 διπ.) και 2 ριμπ., σε 13'. Έδωσε και άλλα. Άμυνα και ενέργεια. Ό,τι περίμενε ο Ολυμπιακός από εκείνον, από τον Ιούλιο που τον κυνηγούσε για να τον κατακτήσει. Για να τον πείσει να αφήσεις τις ΗΠΑ και να επαναπατριστεί.

Η ιστορία του Παπαπέτρου είναι ενδιαφέρουσα, από το ξεκίνημα της. Διότι στα 16 του, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των συνομήλικων του λιαζόταν και έπινε freddo cappucino, εκείνος είχε ήδη αποφασίσει πως το μέλλον του ήταν στην άλλη ακτή του Ατλαντικού. Ότι εκεί θα είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει και να εκπληρώσει το όνειρο του, να γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Ιδανικά στο ΝΒΑ.

Fun fact: θα μπορούσε να 'χει γίνει ποδοσφαιριστής, άθλημα που σύστησε αρχικά ο Αργύρης Παπαπέτρου στα παιδιά του και τους άρεσε. Ας όψεται όμως, η πρόωρη ανάπτυξη και τα περιορισμένα μεγέθη των ποδοσφαιρικών παπουτσιών.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Γιώργος βρισκόταν ήδη στην Αμερική, στο Franklin Pierce, της Division 2 και μοιραζόταν καθημερινά τον ενθουσιασμό του, με την οικογένεια του, τους γονείς Αργύρη και Νατάσα και τον Ιωάννη. Ο βενιαμίν της φαμίλιας χαιρόταν με τη χαρά του εαυτού του και έβαζε τον εαυτό του στη θέση του Γιώργου. Την ημέρα που τελείωσε την πρώτη λυκείου, ενημέρωσε πως είχε αποφασίσει να πάει στις ΗΠΑ.

Ο Παπαπέτρου ήταν έτοιμος από καιρό!

Οι γονείς του επέμεναν πως θα ήταν χρήσιμο να τελειώσει πρώτο το λύκειο. Εκείνος τους εξηγούσε ότι όσο νωρίτερα πάει, τόσο το καλύτερο θα ήταν. Πες, πες, τους έπεισε και άρχισαν να μελετούν τις προτάσεις που είχε από τα high schools. Κατόπιν ώριμης σκέψης, επελέγη την Air Academy της Φλόριντα, στρατιωτικό σχολείο για... ιπτάμενους και τζέντλεμαν, με προπονητή τον Όμπιν Γκόπορο, τον οποίον είχε διαλέξει ο Μάικλ Τζόρνταν, για τα καμπ του. Αυτό που είχε να πει ο κόουτς για το... θέμα μας, ήταν " δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες με αυτές τις δυνατότητες και περιμένω σπουδαία πράγματα από εκείνον".

Ο Παπαπέτρου ήταν έτοιμος από καιρό!

Fun fact: Στην Air Academy, οι μαθητές είναι εσώκλειστοι και το επίπεδο πειθαρχίας στον ύψιστο βαθμό. Μετά τις 10 το βράδυ, κλείνουν φώτα, ρεύματα και Internet, ενώ όποιος θέλει άδεια το σαββατοκύριακο, την υπογράφουν οι γονείς του -μέσω email.

Η μητέρα Νατάσα δεν έζησε και την καλύτερη φάση της, βλέποντας τα παιδιά της να εγκαταλείπουν όχι μόνο την οικογενειακή εστία αλλά και την ήπειρο. Τα όσα είχε ζήσει όμως, ο Αργύρης Παπαπέτρου (έφυγε μικρός από το Αιγίνιο, για την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό -με τις συνθήκες να είναι άρδην διαφορετικές, χωρίς Skype κλπ).

Fun fact: Το " να πας εκεί που λέει η καρδιά σου, όπου θα βελτιωθείς κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο" ήταν η κληρονομιά που πέρασε από τον παππού του Ιωάννη στον πατέρα του και μετά σε εκείνον και τον αδελφό του. Το "ήλθαμε για έναν σκοπό" ήταν η απάντηση των υιών, στο " αν τυχόν μετανιώσετε, μην τον σκεφτείτε και γυρίστε αμέσως" των γονέων.

Το Ioannis Papapetrou... παραήταν μεγάλο για τους Αμερικανούς, για αυτό και τον βάφτισαν "Papi". Τα όσα έκανε στο παρκέ, υποχρέωσαν τους σκάουτς μεγάλων πανεπιστημίων (με τα καλύτερα προγράμματα) να βρίσκονται στις εξέδρες και να... καταγράφουν τα γεγονότα. Το Kansas του έκανε πρόταση, το Texas του έκανε πρόταση, όπως και το Florida. Το τελευταίο προέβαλε ως φαβορί, αφού ήταν στον ίδιο... νομό (πολιτεία) με το σχολείο του.

Ο Παπαπέτρου ήταν έτοιμος από καιρό!

Fun fact: Για να καταλάβετε τι ακριβώς είχε καταφέρει ο Παπαπέτρου ως μαθητής του Air Florida, η απόφαση του για το κολέγιο που θα προτιμούσε μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Όλοι συντονίστηκαν, για να τον ακούσουν να λέει το "Texas Longhorns", στα θρανία του οποίου είχαν καθίσει μεταξύ άλλων, ο Κέβιν Ντουράντ και ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ.

Ο Παπαπέτρου ήταν έτοιμος από καιρό!

Με τον Πιέρ Τζάκσον της Φενέρμπαχτσε

Γιατί πήγε στο Τέξας; Διότι αυτό το κολέγιο ήταν στη φάση που επρόκειτο να στηριχτεί στους πρωτοετείς. Συν τοις άλλοις, οι Longhorns είχαν τη συνήθεια να δουλεύουν στο μοντέλο των ψηλών περιφερειακών. Ο Ιωάννης έπαιζε ως "άσος" στην Εθνική παίδων και ήθελε να μάθει τα βασικά και άλλων θέσεων.

Fun Fact: Από "Papi", στο Τέξας έγινε γνωστός ως "Greek Army Knife" και μετά πρώτος σκόρερ της Εθνικής U20, στην Εσθονία.

Ο Παπαπέτρου ήταν έτοιμος από καιρό!

Φυσικά και οι γονείς του δεν σταμάτησαν ποτέ να του θυμίζουν τη σημασία της εκπαίδευσης. Διάλεξε το sports management και την κινησιολογία, ενώ ο αδελφός του, Γιώργος τα business administration και marketing. Παράλληλα, έκαναν προπονήσεις έξι ωρών, διότι τίποτα δεν έρχεται χωρίς κόπο -και δη στις ΗΠΑ.

Fun Fact: Τον Ιούλιο, όταν προέκυψε η πρόταση του Ολυμπιακού, ο Ιωάννης είχε να σκεφτεί αν θα ολοκλήρωνε το πρόγραμμα του University of Texas και μετά να αναζητήσει την τύχη του στο ΝΒΑ (που ήταν το αρχικό του όνειρο, όταν αποφάσιζε ανήλικος ακόμα, να μεταναστεύσεις στις ΗΠΑ) ή αν θα συνεχίσει την εξέλιξη του στην Ευρώπη. Διάλεξε το δεύτερο.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ