EUROLEAGUE

Ο δυνατός και αθλητικός Τρεμέλ Ντάρντεν...

Ο δυνατός και αθλητικός Τρεμέλ Ντάρντεν...

Το μότο του Τρεμέλ Ντάρντεν "δουλειά, άμυνα, θέαμα", η παρουσία στην Ζαλγκίρις και η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Διαβάστε το αφιέρωμα του Sport24.gr στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τρεμέλ Ντάρντεν για τα επόμενα δύο χρόνια, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο τις θέσεις στην περιφέρεια του ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Πλέον οι Πειραιώτες έχουν τους Σλούκα, Μάντζαρη, Σπανούλη, Λαφαγιέτ, αλλά και τον Ντάρντεν, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σμολ-φόργουορντ.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει την πορεία του Τρεμέλ Ντάρντεν στις ΗΠΑ, αλλά και το άλμα του στην Ευρώπη, όπου πέρυσι μάλιστα αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά της Euroleague, με τη Βασίλισσα να είναι εκείνη τελικά που πήρε την πρόκριση για το φάιναλ-φορ, το οποίο έγινε στο Μιλάνο.

Ο Ντάρντεν γεννήθηκε στο Inglewood της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ και φοίτησε στο Niagara Universiyt (2000-04) πριν "μετακομίσει" στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ερντενίσπορ τη σεζόν 2004-05. Ακολούθησε η παρουσία του στην Λεβέν, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Σαρλερουά (2006-08), φτάνοντας και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η... Αυστραλία και συγκεκριμένα οι South Dragons. Κατέκτησε και εκεί το πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να τραβήξει την προσοχή του Στρασβούργο, το οποίο τον ενέταξε στο δυναμικό του το καλοκαίρι του 2009. Εκεί κάθισε για μία χρονιά προτού αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στη Νανσί (2010-11). Από την παρουσία του στη Γαλλία πρόσθεσε ακόμα ένα πρωτάθλημα στη συλλογή του, με τη Μάλαγα να τον αποκτά.

Σε 10 αναμετρήσεις στην Euroleague ο Ντάρντεν είχε σε 26,2 λεπτά χρόνου συμμετοχής 8,3 πόντους ανά ματς, έχοντας 18/23 βολές, 25/55 δίποντα και 5/15 τρίποντα. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Ζαλγκίρις Κάουνας όπου είχε σε 20 παιχνίδια είχε 9,9 πόντους, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Απέναντι, μάλιστα στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Λιθουανών, σημειώνοντας 20 πόντους με 2/4 βολές, 6/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Η συγκεκριμένη εμφάνιση, μάλλον δεν ξεχάστηκε από τους ιθύνοντες της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι προχώρησαν στην απόκτηση του.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είχε σε 31 παιχνίδια 5,7 πόντους με 18/25 βολές, 41/90 δίποντα και 26/56 τρίποντα. Το μότο του είναι: " My only motto is to work hard and I love to defend, run and put on a show", δηλαδή " το μότο μου είναι να δουλεύω σκληρά και λατρεύω να παίζω άμυνα, να τρέχω και να προσφέρω σόου...".

Πρόκειται για έναν αθλητή που διαθέτει εμπειρία από την Ευρώπη, ενώ είναι ένας all-around παίκτης, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στη θέση "2", όσο και στη θέση "3". Είναι δυνατός και αθλητικός παίκτης. Ένα στοιχείο, επίσης που τον διακρίνει είναι ότι μπορεί να παίξει πολύ καλή άμυνα, ενώ αποτελεί παίκτη ομάδας. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια βελτιώθηκε τόσο στο ποστάρισμα, όσο και στα σουτ.

"Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα παίξει ένα ακόμη πολύ σκληρό και υψηλής έντασης παιχνίδι. Θα πρέπει να μπούμε στον αγώνα με συγκέντρωση κι έτοιμοι να αντιπαρατάξουμε δύναμη κι ενέργεια για 40 λεπτά παίζοντας στα όρια των δυνατοτήτων μας και να τα δώσουμε όλα σε κάθε δευτερόλεπτο.

Είναι δύσκολο να παίζεις σε αυτό το γήπεδο, ο κόσμος είναι ενθουσιώδης και δημιουργεί μία ατμόσφαιρα που δυσκολεύει τον αντίπαλο. Παράλληλα ο Ολυμπιακός είναι σκληρή ομάδα με πολλή ποιότητα και έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα την τελευταία διετία", είχε δηλώσεις πριν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και είχε πρόσθεσει:

Δεν μπορείς να τον κερδίσεις στην έδρα του αν σκέφτεσαι μόνο να βάλεις περισσότερους πόντους ή κοιτάζοντας τη στατιστική. Θα πρέπει να δίνεις και τη ζωή σου στο παρκέ κάνοντας μεγάλη προσπάθεια και παίζοντας όσο πιο σκληρά μπορείς. Ξέρουμε πως έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά δεν θέλουμε να παίξουμε το τέταρτο παιχνίδι σκεφτόμενοι έτσι. Αν έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τη σειρά την Τετάρτη, θα πρέπει να το κάνουμε, αλλά ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο. Το τρίτο ματς δεν ήταν εύκολο και κανένα δεν θα είναι απέναντι στον Ολυμπιακό που είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να παίξουμε στο ύψιστο επίπεδο γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια".

Πλέον ο Αμερικανός θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, τη φανέλα του οποίου θα φοράει για τα επόμενα δύο χρόνια.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ