EUROLEAGUE

Ο Τιλί "χτίζει" την επιστροφή του

Ο Τιλί "χτίζει" την επιστροφή του
EUROKINISSI

Ο Κιμ Τιλί είδε την ατυχία να του χτυπάει την πόρτα, αλλά δεν το έβαλε κάτω και βλέπει τον... Γολγοθά του να πλησιάζει στο τέλος του.

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μία αγωνιστική περίοδο χτυπήθηκε από τραυματισμούς και την κακοδαιμονία των Πειραιωτών την ένιωσε στο... πετσί του ο Κιμ Τιλί. Ο Γάλλος πάουερ φόργουορντ λίγο πριν από την πρεμιέρα της EuroLeague τραυματιστήκε για πρώτη φορά σοβαρά στην καριέρα του, καθώς στο...ζέσταμα της ομάδας του για την αναμέτρηση με την Μπασκόνια υπέστη απόσπαση του τένοντα μακρού προσαγωγού από την έκφυσή του και χρειάστηκε να διαβεί την πόρτα του χειρουργείου. Η αποχή του Γάλλου από την αγωνιστική δράση υπολογιζόταν στους 4,5 με 5 μήνες, αλλά η αποθεραπεία του πηγαίνει καλύτερα και ο παίκτης "βλέπει" τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας .

Ο Ολυμπιακός βέβαια, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια στα χέρια και προέβη στην απόκτηση του Κάιλ Ουίλτζερ , ο οποίος σαν rookie στην Ευρώπη χρειάζεται τον χρόνο του. Ο Καναδός πάουερ φόργουορντ έχει παρουσιάσει βελτίωση, αλλά είναι δεδομένο πως το... νούμερο των παπουτσιών του είναι διαφορετικό με εκείνο του Κιμ Τιλί, ο οποίος αποτέλεσε ένα βασικό μέρος του καλοκαιρινού σχεδιασμού των "ερυθρολεύκων" που ως το τέλος της σεζόν θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Δημήτρη Αγραβάνη. Οι "ερυθρόλευκοι" την φετινή σεζόν δεν θα αγωνιστούν πλήρεις, αλλά δεν μεμψιμοιρούν και συνεχίζουν τις προσπάθειές τους σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Ο Κιμ Τιλί όλο αυτό το διάστημα με την σειρά του, δεν έσκυψε το κεφάλι και ούτε άφησε τον σοβαρό τραυματισμό να τον πάρει από... κάτω και σε αυτό βοήθησε και ο χαρακτήρας του. Ο Γάλλος βλέπετε, διακατέχεται από μία ηρεμία, την οποία κράτησε και κατά την διάρκεια της αποθεραπείας του ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί.

Ο Τιλί "χτίζει" την επιστροφή του
EUROKINISSI

Ο τέως άσος της Μπασκόνια ακολουθεί πλέον ατομικό πρόγραμμα με μπάσκετ, καθώς η πορεία της αποθεραπείας του εξελίχθηκε καλύτερα του αναμενόμενου και του απομένουν πλέον δύο στάδια για να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Το επόμενο βήμα για τον Γάλλο πάουερ φόργουορντ είναι να μπει στο κομμάτι των ομαδικών προπονήσεων που δεν περιλαμβάνουν επαφές κι εν συνεχεία να ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες δεν πιέζουν, ούτε θα πιέσουν τον Γάλλο φόργουορντ, ο οποίος θα χρειαστεί να κάνει μερικές προπονήσεις μαζί με τους συμπαίκτες του για να επιστρέψει στη δράση, όπως είχε συμβεί και στη περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη. Είναι δεδομένο, όμως, πως η πορεία της αποθεραπείας του εξελίσσεται καλύτερα της αρχικής πρόβλεψης και πως η επιστροφή του στα παρκέ θα γίνει νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με την επιστροφή του Τιλί θα έχει έναν... πονοκέφαλο λιγότερο και μία λύση περισσότερη, καθώς θα είναι στη διάθεσή του ο παίκτης που το καλοκαίρι επέλεξε να έρχεται πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ