EUROLEAGUE

Ο Σφαιρόπουλος ψάχνει - δίχως να διώχνει - παίκτη για την περιφέρεια

Ο Σφαιρόπουλος ψάχνει - δίχως να διώχνει - παίκτη για την περιφέρεια
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός αναζητεί παίκτη για να τον προσθέσει στο ρόστερ του μέχρι τις 28/2, δίχως όμως να διώξει τον Μπράιαν Ρόμπερτς και τον Χόλις Τόμπσον

Ο χρόνος τρέχει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρίχνει πλέον συνεχείς ματιές στην αγορά, μήπως και βρει παίκτη ικανό να βελτιώσει την εικόνα του Ολυμπιακού στην περιφέρεια. Τα περιθώρια είναι στενά, στην EuroLeague επιτρέπονται προσθήκες μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και ο προπονητής των ερυθρολεύκων ξέρει πως πρέπει να βιαστεί.

Το μήνυμα, λοιπόν, του τελικού ελήφθη στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό που φαίνεται ότι προκρίνεται ως λύση δεν είναι η αλλαγή παικτών, αλλά η προσθήκη ενός ακόμα ξένου. Με άλλα λόγια, τόσο ο Μπράιαν Ρόμπερτς, όσο και ο Χόλις Τόμπσον θα παραμείνουν στο ρόστερ των ερυθρολεύκων και δεν υπάρχει πρόθεση να αντικατασταθούν. Αλλωστε η σεζόν βρίσκεται στο δεύτερο μισό της, το συμβόλαιο των δύο παικτών ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τους πληρώσει ο Ολυμπιακός και να κάθονται σπίτι τους.

Ο Σφαιρόπουλος θα τους κρατήσει στην ομάδα, άλλωστε στην EuroLeague δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός για τις θέσεις των ξένων. Και ειδικά τον Ρόμπερτς ο προπονητής του Ολυμπιακού δείχνει να τον πιστεύει πολύ περισσότερο σε σχέση με τον Τόμπσον και είναι διατεθειμένος να του δώσει ευκαιρίες, προκειμένου να βρει τον πραγματικό του εαυτό και να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά.

Ακόμα κι έτσι, βέβαια, οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν τα πάντα για να προλάβουν τη διορία και να βρουν έναν ακόμα παίκτη ικανό να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Πέραν του Κιμ Τιλί που θα γυρίσει και σιγά, σιγά θα αρχίσει να μπαίνει στη 12αδα και το ροτέισον, αναζητείται έναν επιπλέον παίκτης για την περιφέρεια. Η αναζήτηση περιλαμβάνει παίκτες που αγωνίζονται στις θέσεις 1-2 και 2-3, δίχως πάντως να έχει ξεχωρίσει κάποιος προς το παρόν.

Απλά υπάρχουν κάποια δεδομένα αυτή τη στιγμή. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αγοράσει παίκτη από τη Ρωσία, εκεί οι απολαβές του είναι ιδιαίτερα υψηλές και φυσικά απαιτείται αγορά. Συν τοις άλλοις, οι περισσότερες ομάδες υψηλού επιπέδου στην VTB League δεν έχουν οικονομικά θέματα, άρα για ποιον λόγο να πουλήσουν μπασκετμπολίστα στον Ολυμπιακό.

Τα βλέμματα είναι κυρίως στραμμένα στην Ιταλία και τη Γαλλία, δίχως να υπάρχει προς το παρόν κάτι ξεκάθαρο. Αλλωστε και τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, άρα ίσως να μην γίνει τελικά και μεταγραφή. Αλλωστε δεν πρόκειται να γίνει προσθήκη μόνο για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα, αλλά μόνο για να βελτιωθεί πραγματικά η εικόνα του Ολυμπιακού.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ