EUROLEAGUE

Ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός του Τιλί

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Κιμ Τιλί θα πρέπει να περιμένει, λόγω σοβαρού τραυματισμού. Μέσα σε ένα βράδυ, το 85/86 που είχε με την Μπασκόνια πήγε περίπατο για τον -μέχρι... χθες- Ironman της EuroLeague.

Η νίκη επί της Μπασκόνια δεν συνοδεύτηκε από χαμόγελα στον Ολυμπιακό, την επομένη της αναμέτρησης που διεξήχθη στα "Δύο Αοράκια". Η απουσία του Κιμ Τιλί από το παιχνίδι έφερε έναν μικρό προβληματισμό, δεδομένου ότι ουδείς στο "ερυθρόλευκο στρατόπεδο" περίμενε κάτι τόσο σοβαρό, όσο αυτό που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/10) και κάνει λόγο για απουσία τουλάχιστον τεσσάρων μηνών από την δράση .

Ο 29χρονος φόργουορντ δεν κατάφερε να εκκινήσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην EuroLeague, όντας πλέον υποχρεωμένος να κάνει μεγάλη υπομονή και να δουλέψει πολύ σε προσωπικό επίπεδο για να επιστρέψει δυνατός και έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό, το 2018.

Σε πολλές περιπτώσεις τραυματισμών των παικτών των "ερυθρολεύκων" τα τελευταία χρόνια έχει μπει η λέξη "ατυχία" στην ίδια πρόταση. Κάποιες φορές δικαιολογημένα, κάποιες άλλες χάριν υπερβολής -αφού στον αθλητισμό υπάρχουν κι οι τραυματισμοί. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, μιλάμε ξεκάθαρα για ένα γεγονός που ουδείς μπορούσε να προβλέψει. Όχι μόνο γιατί το κακό έγινε στη διάρκεια της προθέρμανσης (!), αλλά κι επειδή μιλάμε για έναν παίκτη που στην τριετή θητεία του στην Μπασκόνια έχασε μόλις ένα (1) παιχνίδι στην EuroLeague.

Κι αυτό στην περσινή πρεμιέρα της διοργάνωσης, απείχε από το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές λόγω προβλήματος στον δικέφαλο, που είχε αποκομίσει ως ενθύμιο από αγώνα της Liga Endesa. Επέστρεψε όμως άμεσα και αγωνίστηκε δίχως το παραμικρό πρόβλημα στη συνέχεια της διοργάνωσης, όντας "παρών" σε κάθε ένα από τα παιχνίδια που ακολούθησαν. Το αυτό είχε γίνει κατά την πρώτη του διετία στην ισπανική ομάδα, όταν είχε 53/53 στην EuroLeague.

Με τον Ολυμπιακό όμως, η ιστορία "γράφτηκε" διαφορετικά. "Λαβώθηκε" πριν από την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα, στη διάρκεια της προθέρμανσης.

Το διάστημα απουσίας του ορίζεται σε -τουλάχιστον- τέσσερις μήνες, αφού υπέστη ίδιο τραυματισμό με εκείνον που κράτησε πέρσι εκτός μάχης τον Τζέιμς Γκιστ για αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ