EUROLEAGUE

Ο Πρίντεζης και οι άλλοι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / VALENCIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / VALENCIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

To Sport24.gr με αφορμή την "πολυφωνία" του Ολυμπιακού θυμάται τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου στις πρώτες 10 "στροφές" της Euroleague.

Η 10η αγωνιστική της Euroleague ανήκει ήδη στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε της Βαλένθια και πήρε την 4η φετινή του εκτός έδρας και 8η συνολικά στη διοργάνωση . Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς έδειξε και πάλι πως έχει μάθει να διαχειρίζεται τις απουσίες, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε και πολλούς από τους παίκτες του να κάνουν το... step up.

Η "πολυφωνία" του Ολυμπιακού είναι μάλιστα κι ένα από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν, καθώς ανατρέχοντας στις μέχρι στιγμής αναμετρήσεις των Πειραιώτων, θα συναντήσουμε διάφορους παίκτες τους να βγαίνουν μπροστά. Αυτός μάλιστα ήταν κι ένας από τους γνώμονες του καλοκαιρινού σχεδιασμού των "ερυθρολεύκων".

Ο Γιώργος Πρίντεζης μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τον άτυπο του MVP τις περισσότερες φορές, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι... one man show. Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχουν υπογράψει νίκες της ομάδας τους. Το ίδιο έχουν πράξει και οι νεοφερμένοι στον Πειραιά, Μπράιαν Ρόμπερτς και Τζαμέλ ΜακΛίν, όπως και ο "παλιός" πλέον Δημήτρης Αγραβάνης, ενώ στα περισσότερα εκ των παιχνιδιών του Ολυμπιακού ο τίτλος του MVP κρίνεται στις λεπτομέρειες, μιας και η ομαδικότητα διακρίνει τους Πειραιώτες. Ας θυμηθούμε, όμως, τους "ερυθρόλευκους" πρωταγωνιστές...

Το Ηράκλειο για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε φιλόξενο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στην πρεμιέρα της Euroleague νίκησε την Μπασκόνια (75-64), με τους Δημήτρη Αγραβάνη (13π., 5ρ.) και Κώστα Παπανικολάου (11π., 4ρ., 4ασ., 2κλ.) να μοιράζονται το βραβείο του MVP, ενώ πολύ καλή εμφάνιση είχε πραγματοποιήσει και ο Γιώργος Πρίντεζης (17π., 3ρ., 3ασ., 1κλ., 1λ.).

Βρίσκει τις λύσεις από πολλούς

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / VALENCIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / VALENCIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης (9π., 6ρ. 3ασ.,1κλ.) απέναντι στη Μάλαγα (80-75) κέρδισε πολλές μάχες, ενώ μαζί με τον Βαγγέλη Μάντζαρη είχαν φωνάξει "παρών" και στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο "Πριντ" (21π., 2ρ., 2ασ., 1κλ., 3λ.) ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού και στο Τελ Αβίβ με αντίπαλο τη Μακάμπι (68-69), ενώ πολλές βοήθειες ειχε δώσει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (8π., 8ρ., 2ασ., 2κλ.). Ο Μιλουτίνοφ (17π., 2ρ., 1κλ., 2λ., 1κοψ.) και ο Πριντεζης (15π., 2ρ., 1ασ., 1κλ., 1λ.) στο ματς με την Χίμκι (92-75) άλλαξαν ρόλους και πολυτιμότερος ήταν ο Σέρβος σέντερ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι ήττες του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα (73-51) και τον Παναθηναϊκό Superfoods (62-70).

Oι Γιώργος Πρίντεζης (18π., 7ρ., 3ασ.) και Μπράιαν Ρόμπερτς (21π., 4ρ., 2ασ., 1κλ., 2λ.) ηγήθηκαν της νίκης του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε (κ.α. 75-75, 83-90), ενώ με τον Ερυθρό Αστέρα (85-59) ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (13π., 12ρ.) έπαιζε σαν μην είχε αντίπαλο στο... ζωγραφιστό.

Ο Πρίντεζης και οι άλλοι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού

Ο Τζαμέλ ΜακΛίν (22π., 7ρ., 1ασ., 1λ.) στην Ιταλία... σκότωσε την τέως του ομάδα, Αρμάνι Μιλάνο (85-86), με τον Κώστα Παπανικολάου να βγάζει την τελευταία άμυνα στον Κέρτις Τζέρελς, όπως είχε πράξει και στο Τελ Αβίβ απέναντι στον Νόρις Κόουλ. Ο 27χρονος φόργουορντ (13π., 6ρ., 4ασ., 5λ.) ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού και απέναντι στη Βαλένθια (64-72), ενώ κάτι περισσότερο από καταλυτικός για την ομάδα του υπήρξε και ο Γιώργος Πρίντεζης (12π., 14ρ., 1ασ., 1λ., 1κοψ.). Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη 10η "στροφή" της Euroleague όπως συνηθίζει πήρε πολλά και από άλλα μέλη της, όπως τον Γιάνις Στρέλνιεκς , ο οποίος τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Οι Πειραιώτες στο 1/3 της κανονικής διάρκειας της Euroleague έχουν εμφανίσει αρκετούς πρωταγωνιστές, γεγονός που αποδεικνύει τον πλουραλισμό και την ομαδικότητά τους και κάνει τον Κώστα Παπανικολάου να δηλώνει πως " αυτό που με κάνει να απολαμβάνω αυτή την ομάδα, είναι ότι ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί σε ο, τι του ζητηθεί. Μπορεί να μην το κάνει τέλεια, αλλά αυτή είναι η έννοια της ομάδας".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ