EUROLEAGUE

Η ώρα του Γιανγκ απέναντι στην αθλητική Εφές

Η ώρα του Γιανγκ απέναντι στην αθλητική Εφές

Απέναντι στην αθλητική Εφές των Ντάνστον, Μπράουν, Χάνεϊκατ και Τόμας, ο Ολυμπιακός στα playoffs χρειάζεται τον υγιή Γιανγκ, σωματικά και πνευματικά, περισσότερο από ποτέ φέτος.

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκριση του στο Final Four της EuroLeague, απέναντι στην Αναντολού Εφές, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Η τουρκική ομάδα βρίσκεται σε φόρμα τους τελευταίους δύο μήνες και έχει βρει ρυθμό, κάτι που φαίνεται στο γεγονός πως στις 10 τελευταίες αγωνιστικές της EuroLeague μέτρησε 8 νίκες και 2 ήττες.

Η Αναντολού Εφές είναι μία ομάδα που αρέσκεται να παίζει γρήγορο μπάσκετ και να πηγαίνει τα παιχνίδια της σε υψηλό τέμπο, σε πολλές κατοχές και σε μεγάλο σκορ. Παράλληλα, ένα από τα προτερήματα της είναι το γεγονός πως διαθέτει αρκετούς αθλητικούς παίκτες από το "3" έως και το "5", φόργουορντ και σέντερ με σκληράδα και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, όντας ιδιαίτερα αποτελεσματικοί σε ριμπάουντ και μπλοκ. Η τουρκική ομάδα είναι η κορυφαία στα επιθετικά ριμπάουντ, μαζεύοντας 12.7 ανά παιχνίδι, έχοντας λοιπόν για όπλο της τις ανανεώσεις των επιθέσεων της. Τομέα, τον οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει, αν και συνολικά οι Πειραιώτες εμπνεύσουν εμπιστοσύνη σε αυτό το κομμάτι, καθώς είναι η πρώτη ομάδα στην διοργάνωση σε συνολικά ριμπάουντ (37 ανά παιχνίδι).

Ντάνστον, Μπράουν, Χάνεϊκατ και Τόμας

Η ώρα του Γιανγκ απέναντι στην αθλητική Εφές

Η αθλητικότητα (ταχύτητα, αλτικότητα, δύναμη) της Αναντολού Εφές οφείλεται κυρίως στον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος είναι ο δεύτερος καλύτερος επιθετικός ριμπάουντερ της EuroLeague (10.7 πόντοι, 56.5% δίποντα, 6.4 ριμπάουντ, 2.8 επιθετικά, 1.1 μπλοκ), στον εξαιρετικό πάουερ-φόργουορντ της, ο οποίος παίζει με άνεση και στο "5" όποτε χρειαστεί, Ντέρικ Μπράουν (9ος στο συνολικό ranking των παικτών στην EuroLeague) που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν φέτος (13π, 52.8% δίποντα, 5.8 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 1 κλέψιμο), στον τρίτο ριμπάουντερ της διοργάνωσης, Τάιλερ Χάνεϊκατ, που παίζει κυρίως στο "3", αλλά και στο "4" (9π, 7.1 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 1.1 κλεψίματα, 0.9 μπλοκ), αλλά και στον σμολ-φόργουορντ Ντεσόν Τόμας (7.8 πόντους) ο οποίος αρέσκεται να ποστάρει, μπορώντας να παίξει και στο "4". Με εξαίρεση τον Ντάνστον, όλοι οι προαναφερόμενοι μπορούν να σουτάρουν από μακριά.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τον αθλητικό Τούρκο σμολ-φόργουορντ, Τσεντί Οσμάν, με τον "δαιμόνιο" πλέι-μέικερ, Τόμας Ερτέλ, τον κορυφαίο δημιουργό στην φετινή διοργάνωση (5.8 ασίστ μέσο όρο), να κάνει καταπληκτική δουλειά στην οργάνωση, αξιοποιώντας τους ψηλούς του τόσο σε καταστάσεις αιφνιδιασμού στο ανοιχτό γήπεδο, όσο και στο παιχνίδι του μισού γηπέδου.

Έχει και ο Ολυμπιακός αθλητικότητα, αλλά έχει ανάγκη τον Γιανγκ

Η ώρα του Γιανγκ απέναντι στην αθλητική Εφές

Ο Ολυμπιακός διαθέτει επίσης μία αθλητική ομάδα, έχοντας στο "3" τους Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου (θα κοντραριστούν απέναντι στους Τάιλερ Χάνεϊκατ, Τσεντί Οσμάν και Ντεσόν Τόμας), στο "4" τον κορυφαίο πάουερ-φόργουορντ της EuroLeague, ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης, Γιώργο Πρίντεζη (που όμως θα έχει να αντιμετωπίσει το πιο αθλητικό 4άρι της διοργάνωσης, τον Ντέρικ Μπράουν) και στο "5" τον "αίλουρο" Κεμ Μπιρτς, ο οποίος ξέρει να κάνει... θραύση μέσα στην ρακέτα (7.3 πόντοι, 61.6% δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2.4 επιθετικά, 0.9 μπλοκ).

Όμως, για να κοντράρουν στα ίσα οι Πειραιώτες την αθλητικότητα της Εφές, κυρίως στην άμυνα, χρειάζονται τον υγιή, γερό, δυνατό και πνευματικά έτοιμο Πάτρικ Γιανγκ. Για να τα βγάλουν πέρα οι "ερυθρόλευκοι" απέναντι στην σκληράδα της τουρκικής φροντ-λάιν, διατηρώντας φρέσκο στην επίθεση τον Γιώργο Πρίντεζη (αλλά και τον Καναδό σέντερ και στις δύο πλευρές του παρκέ), θα χρειαστούν στο "5" δύο αθλητικούς και ετοιμοπόλεμους παίκτες, όπως τους Κεμ Μπιρτς και Πάτρικ Γιανγκ.

Ο Αμερικανός σέντερ, μέχρι στιγμής, έχει παρουσιαστεί κατώτερος των περιστάσεων στην τρέχουσα σεζόν στην EuroLeague (2.8 πόντοι, 2.4 ριμπάουντ, σε 24 παιχνίδια, έχοντας μέσο όρο 10 λεπτά συμμετοχής), αλλά ο Ολυμπιακός τώρα, στα playoffs της διοργάνωσης, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ το "θηρίο" του. Όχι απαραίτητα για να κάνει την διαφορά στην επίθεση, αλλά κυρίως για να προστατέψει την ρακέτα της ομάδας του στα μετόπισθεν, όντας αποτελεσματικός στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, χρησιμοποιώντας το κορμί του, αξιοποιώντας τα δικά του αθλητικά προσόντα, ώστε να κάνει πιο εύκολη την ζωή των συμπαικτών του.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ