EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στην Πόλη του

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήρθε στην Πόλη του με σκοπό να επιστρέψει σε αυτήν και τον Μάη στο Final Four. Η ομάδα που ξέρει να κερδίζει εκτός έδρας, αλλά και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Πονάει αλλά θα παίξει ο Μιλουτίνοβ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας να δώσει τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια του στην φετινή σεζόν, τουλάχιστον μέχρι τα επόμενα. Οι Πειραιώτες είναι στο 1-1 στην σειρά των playoffs με την Αναντολού Εφές, με τους Τούρκους την προηγούμενη εβδομάδα να κάνουν το break (71-73) στο ΣΕΦ, αποκτώντας εκείνοι το πλεονέκτημα έδρας.

Η Αναντολού, πλέον, ελέγχει την κατάσταση και κρατά την τύχη στα χέρια της, καθώς εφόσον αξιοποιήσει την έδρα την Τετάρτη (26/4) και την Παρασκευή (28/4), τότε θα πάρει και το εισιτήριο για το Final Four που διεξάγεται στην πόλη της. Όμως, το έργο της δεν θα είναι καθόλου εύκολο και αυτό το γνωρίζουν καλά στο στρατόπεδο της Εφές, με τους Τούρκους να κρατούν χαμηλούς τόνους και να είναι προσγειωμένοι στις δηλώσεις τους.

Άλλωστε, θα αντιμετωπίσουν μία από τις ικανότερες ομάδες που ξέρει και έχει τον τρόπο να κερδίζει εκτός έδρας. Οι Πειραιώτες φέτος έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις μακριά από το "σπίτι" τους, μετρώντας οκτώ "διπλά" (Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Νταρουσάφακα, Ζάλγκιρις, Μακάμπι, Ερυθρός Αστέρας, Ούνικς) , δείχνοντας χαρακτήρα. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν επηρεάζονται αγωνιστικά εκτός Ελλάδας και αρκετές φορές παίζουν καλύτερα σε σχέση με τις εμφανίσεις τους στο μεγάλο λιμάνι. "Ομολογώ πως μας εξιτάρει σαν ομάδα όταν παίζουμε εκτός έδρας, απέναντι σε αντίπαλα κοινά και σε γεμάτα γήπεδα. Μας δημιουργείται έξτρα κίνητρο για νίκη. Με τα ταξίδια ερχόμαστε και πιο κοντά σαν ομάδα και λειτουργούμε περισσότερο συγκεντρωμένα", μας είχε σχολιάσει κάποια στιγμή ο Ματ Λοτζέσκι, εξηγώντας μας τους λόγους που η ομάδα του παίζει καλά φέτος εκτός έδρας.

Στο γεγονός στάθηκε και ο Μπράιαντ Ντάνστον στην συνέντευξη που μας παραχώρησε στο EuroLeague Greece , λέγοντας μας τα εξής μεταξύ άλλων: " ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα, η οποία ειδικά φέτος, παίζει εξαιρετικά εκτός έδρας. Ξέρουν να παίρνουν "διπλά", δεν επηρεάζονται όταν παίζουν μακριά από το σπίτι τους και πρέπει να τους προσέξουμε και να τους αντιμετωπίσουμε με σεβασμό. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στο γεγονός πως πήραμε εμείς το πλεονέκτημα, γιατί θα το πληρώσουμε. Πρέπει να χτίσουμε πάνω στην νίκη που κάναμε στο δεύτερο ματς και να κάνουμε πράξη τα όσα κάναμε σωστά στο παιχνίδι που νικήσαμε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ".

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στην Πόλη του

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα πολύπειρο και μπαρουτοκαπνισμένο σύνολο, με παίκτες που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί (Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου), οι οποίοι έχουν δώσει πολλά παρόμοια και κρίσιμα παιχνίδια. Οι Πειραιώτες, πλέον, βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά αυτή η ομάδα είχε πάντα έναν αξιοζήλευτο τρόπο να δείχνει χαρακτήρα, μαχητικότητα, αυταπάρνηση, αλλά και νοοτροπία νικητή στα δύσκολα. Στοιχεία τα οποία βρίσκονται στο αγωνιστικό της dna.

Οι "ερυθρόλευκοι" ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να επιστρέψουν και πάλι στην... Πόλη τους (που θριάμβευσαν το 2012) τον ερχόμενο Μάη, για την διεξαγωγή του Final Four. Άπαντες, έχουν μεγάλο κίνητρο και επιθυμία να πάρουν το "εισιτήριο" για την τελική τετράδα της διοργάνωσης, υπάρχει πίστη και αυτοπεποίθηση πως μπορούν να τα καταφέρουν, αλλά αυτό θα πρέπει πρώτα να το αποδείξουν μέσα στο παρκέ, σημειώνοντας τουλάχιστον ένα break στο Αμπντί Ιπεκτσί, το οποίο θα είναι κατάμεστο.

Ο Ολυμπιακός θα προσεγγίσει το παιχνίδι του και πάλι από την άμυνα, επιχειρώντας να περιορίσει το επιθετικό ταλέντο της Εφές, όπως και να στο να βγάλει εκτός ρυθμού τον Τάιλερ Χάνεϊκατ , ο οποίος έκανε την "ζημιά" στους δύο πρώτους αγώνες στο ΣΕΦ, έχοντας μέσο όρο 16 πόντους και 9.5 ριμπάουντ. Στόχος των Πειραιωτών να μην αφήσουν την Αναντολού να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και να βάλει ορισμένα εύκολα καλάθια μέσα στην ρακέτα, τα οποία και κόστισαν στους πρωταθλητές Ελλάδας στο δεύτερο ματς της σειράς. Οι "ερυθρόλευκοι" ανέλυσαν τα λάθη τους, ξέρουν τι δεν έκαναν σωστά και έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους για το τρίτο ματς της σειράς.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενημέρωσε τους παίκτες του πως δεν θα κάνουν χαλαρή πρωινή προπόνηση στο Αμπντί Ιπεκτσί ανήμερα της αναμέτρησης, όπως και συνηθίζεται, καθώς το παιχνίδι θα διεξαχθεί νωρίς (19:30). Η αποστολή της ομάδας θα ξεκουραστεί στο πολυτελέστατο Polat Renaissance Hotel της Κωνσταντινούπολης και κατά τις 17.00 θα πατήσει το πόδι της στο γήπεδο.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ συνεχίζει να έχει μικρές ενοχλήσεις στο γόνατο, οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει, αλλά είναι δεδομένη η συμμετοχή του στην αναμέτρηση κόντρα στην Εφές. Ο Σέρβος σέντερ έκανε την "ζημιά" (11π, 5ρ) στο πρώτο ματς στην Εφές, αξιοποιώντας το κορμί του σε άμυνα και και επίθεση, όντας κυρίαρχος μέσα στην ρακέτα και η παρουσία του θα είναι πολύτιμη στην προσπάθεια των Πειραιωτών για το πολυπόθητο break.

To ΕuroLeague Greece ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη με την TURKISH AIRLINES, μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, καθώς προσφέρει ανέσεις (άνετα καθίσματα, ψυχαγωγία με τηλεόραση και επιλογή πολλών ταινιών, καλό φαγητό) στην πτήση για τους πελάτες της, διαθέτοντας παράλληλα υπερσύγχρονα σκάφη για πτήσεις με ασφάλεια.

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στην Πόλη του

Η TURKISH AIRLINES είναι ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας με κύριο κόμβο το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Η τουρκική αεροπορική εταιρεία πετά σε πάνω από 100 χώρες και περισσότερες από 200 πόλεις του κόσμου. Έχει λάβει τον τίτλο της Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ διακρίθηκε για το καλύτερο catering και lounge στη Business Class.

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στην Πόλη του
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ